Meteen naar de inhoud

Wat is een veilige peeling?

Wat is een veilige peeling?

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in een effectieve huidverbeterende gezichtsbehandeling en ben je benieuwd naar een veilige behandeling? Wil je graag van je onzuiverheden en oneffenheden afkomen, maar wil je niet dat je huid dunner wordt? Wil je niet het risico lopen dat iets van de behandeling schade zal toedienen aan je huid en wil je toch verandering zien? Lees dan gerust dit artikel door, we zullen hier ingaan op alles wat je moet weten betreft een ‘veilige’ peeling. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je voorzichtig omgaat met je huid. Beter voorkomen dan genezen, zeg ik altijd!

Veiligste peeling?

Wat wordt er toch bedoeld wanneer men het heeft over de veiligste peeling? In de eerste instantie zal het over een middel gaan wat geen schade aanricht. Wat zal dit voor middel zijn en wat voor schade kan dit aanrichten?

Voor alle duidelijkheid zullen we eerst omschrijven wat een peeling daadwerkelijk inhoudt:

Peeling (ook wel exfoliation genoemd) is een techniek in de cosmetica, waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, waardoor de huid er zacht en egaal gaat uitzien.

De werking van een peeling kan dus vrij intensief zijn, want er worden oppervlakkige huidcellen verwijderd. Natuurlijk werkt dat in verschillende gradaties (sterktes), namelijk je hebt peelings die intensief/sterk, mild of fijn/zacht zijn.

Als consument kun je thuis de zogenoemde ”peeling/scrub” ook gebruiken, dit is echter een oppervlakkige peeling wat geheel veilig is wanneer dit volgens de juiste voorschriften wordt gebruikt. Deze peeling/scrub reinigen de huid intensief doordat alleen de ‘dode huidcellen’ verwijderd worden. Je huid voelt na het reinigen van de scrub/peeling glad en schoon aan! Het is belangrijk dat je weet wat je doet. Zo is niet elke peeling/scrubmiddel voor elk huidtype en lichaamsdeel geschikt. Daarom raden wij ook altijd aan om eerst een huidanalyse te laten verrichten bij een skin expert voordat je gezichtsproducten aanschaft. Tevens is de juiste frequentie van de scrub/peeling (behandeling) van essentieel belang.

Het gebruik van een peeling/scrub heeft ook andere voordelen, namelijk dat oneffenheden verminderen, zoals puistjes en pukkeltjes. Ook voorkom je met scrubben ingegroeide haartjes, wordt de huid sneller en egaler bruin en vallen rimpels en littekens minder op. Tot slot bevorder je met een peeling/scrub de bloedcirculatie en de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor het huidverouderingsproces wordt vertraagd.

Peeling, scrub, peeling wat is het nu?
Een peeling of een scrub, wat is nou toch het verschil? Het is volkomen begrijpelijk dat je het verschil niet kent. Er worden vaak verschillende namen gebruikt voor een product wat uiteindelijk het zelfde doel heeft. Om de verwarring te vermijden leggen wij het verschil uit tussen de peeling en een scrub.

Een peeling bestaat uit weinig en hele fijne korreltjes. Het bevat een natuurlijk (of niet schadelijk) chemische substantie, die de dode huidcellen als het ware losweekt. Ook wel enzymatische peeling genoemd. Een peeling is dus gebaseerd op fruitzuren/enzymen.

Een scrub bestaat uit grovere korrels en verwijderd de dode huidcellen doordat de korrels over het huidoppervlak schuren. Een scrub is daardoor meer geschikt voor het lichaam en een peeling voor het (dunnere) gezicht(shuid).

De behandeling bij Safae Esthetics door de skinexpert
Het is bij Safae Esthetics mogelijk om diverse ‘’professionele peeling behandelingen’’ te ondergaan. De behandelingen die de skinexpert toe kan passen is afhankelijk van de huidtype. Professionele peeling behandelingen kunnen fataal aflopen mits het niet zorgvuldig wordt uitgevoerd en wanneer de juiste kennis niet aanwezig is.

Wat is het verschil tussen een professionele peeling behandeling en een thuisproduct?
Een professionele peeling behandeling is een intensieve behandeling, middels deze behandeling vernieuwt je huid al binnen 7-10 dagen. Normaliter vernieuwt de huid zich om de 28-30 dagen. Door middel van een professionele peeling behandeling kun je dit proces versnellen, een ‘’thuis’’ scrub/peeling kan de huid niet binnen 7-10 dagen vernieuwen. Een scrub en een peeling kun je thuis verrichten. Dit zijn peelings die ervoor zorgen dat je huid glad en glanzend wordt.

Professionele peeling behandelingen die je bij de skinexpert kunt verrichten zijn intensieve behandelingen. Er bestaan diverse peeling behandelingen, chemische, mechanische en biologische peelingbehandelingen.

Chemische Peeling
Er bestaan diverse chemische peelings namelijk;

  • Fruitzuurpeeling
  • AHA-Peeling
  • TCA Peeling
  • Salicylzuur Peeling
  • Botanical Peel

En nog meer!!!

De chemische peelings bestaan met name uit (fruit)zuren, sterke enzymen en peptiden. Aan de hand van uw huidtype bepaalt onze skin expert welke sterkte geschikt is voor u. Wij hebben allen een verschillende huid en wij dienen allen een unieke behandeling te ontvangen, een behandeling op maatwerk om precies te zijn.

Een aantal chemische peelings komen terecht in de bloedbaan waardoor deze niet geschikt zijn wanneer je zwanger bent.

Chemische peelings zijn vrij agressieve behandelingen, strikte nazorg is van essentieel belang. Je moet heel consequent zijn met het beschermen en voeden van je huid. SUNBLOCK/SPF minimaal factor 30 moet ook heel zorgvuldig gebruikt worden. De zon is namelijk een extreme boosdoener van de huid. Met name wanneer de huid extreem gevoelig is voor invloeden van buitenaf. De huid is zich aan het vernieuwen op een zeer snelle wijze waardoor de huid strikte nazorg maatregelen vereist, de zorg die je thuis verricht voor je huid is van essentieel belang.  Dat het agressieve behandelingen zijn betekent niet dat het schadelijk voor je is. De skinexpert weet wat zij doet en zal altijd een passende behandeling bij je uitvoeren. Naast dat de skinexpert alles op alles zet om jou te verblijden met een prachtige huid, verwachten wij van jou ook zorgvuldigheid. Overigens worden deze chemische peelings het liefst alleen in de wintermaanden uitgevoerd!

De chemische peelings zijn ideaal wanneer het gezicht veel schade heeft opgelopen in de loop der jaren, denk aan acné schade (littekens),  zonneschade, rimpels, extreme grove poriën en pigmentvlekken. Onze  skinexperts bereiken prachtige resultaten met de chemische peeling. Verbluffende resultaten!

De mechanische peeling

Onder de mechanische peeling valt de Micro-Dermabrasie. Het is een droge peelingmethode die veilig gebruikt kan worden op het gezicht en andere delen van het lichaam. je kunt het inprincipe vergelijken met zandstralen, maar dan op microscopisch klein niveau. Het grote voordeel van microdermabrasie is, dat het veel intensiever is dan een scrub en veel veiliger is dan een chemische of (Chinese) kruidenpeeling. De verbeterde doorbloeding levert de nodige voedingsstoffen voor de collageenvernieuwing en verbetering van de huidelasticiteit. De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Hierdoor werkt de behandeling goed tegen littekens en is de behandeling ook huidverjongend. Echter is een Micro-Dermabrasie behandeling niet geschikt voor alle leeftijden en behandel je met deze methode geen actieve acné.

Zoveel peeling-behandelingen, welke is het veiligst?

Je zou kunnen zeggen dat de veiligste peeling toch de peeling is met de minste risico’s. Nou dat is inderdaad het geval. De chemische peelings brengen veel risico’s met zich mee zodra je niet voorzichtig bent met je huid. Denk aan verkleuringen die kunnen ontstaan zodra jij het gezicht niet goed hebt ingesmeerd tegen de zon. Een veilige peeling is ook een peeling die het gehele jaar uitgevoerd mag en kan worden. Stel dat je niet geheel consequent bent met de nazorg, dan kan dit niet zoveel kwaad als bij een chemische peeling.

Bij een chemische peeling zul je niet geheel ”mooi” aantoonbaar zijn tijdens het vervel proces, je huid is zich snel aan het vernieuwen en dus zal het vervellen heftig kunnen zijn. Het is dus ontzettend belangrijk dat je niet aan de velletjes trekt die los zitten. Hierdoor creëer je littekens. Een veilige peeling houdt dus ook in dat het veilig is voor jou!

Wanneer behandelingen verkeerd aflopen komt dit alleen doordat klant zich niet aan de afspraken houdt die thuis van toepassing zijn. Vandaar dat nazorg ontzettend belangrijk is voor die verbluffende resultaten!

Echter noemen wij een peeling dus ook veilig wanneer men niet te veel omkijk heeft naar de huid.

Advies van onze experts bij Safae Esthetics is dat de Bio-Peeling behandeling toch het meest veilige peeling is!

Kruidenpeeling

De unieke Bio-Peeling is gebaseerd op een combinatie van algen, puur natuurlijke planteningrediënten en enzymen. Deze is niet agressief, dus geen extreme-duidelijke vervelling. De voordelen die er zijn: je hoeft niet thuis te blijven en je kunt je de volgende dag al direct opmaken. De Chinese kruidenpeeling / Bio-Peeling bevordert de celvernieuwing, de productie van collageen en elastine en normaliseert de immuniteit en alle functies van de huid.
De Bio-Peeling (Chinese kruidenpeeling) is geschikt voor alle huidtypen. Zowel voor vrouwen als mannen, voor gezicht en lichaam. Zelfs voor de donker getinte huid tevens voor jong en oud. Het hele jaar door is deze behandeling toe te passen, zelfs in de zomermaanden. De Bio-Peeling (Chinese kruidenpeeling) behandeling is preventief eenmalig toe te passen of als een kuur totdat het gewenste resultaat bereikt is.

Klik hier als je meer informatie wilt betreft de Bio-Peeling behandeling.

Middels dit filmpje kun je ook zien hoe de behandeling eruit ziet.

Heb je vragen? Reageer dan gerust onder dit artikel.

PS. Heb je al 2 liter water gedronken vandaag?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×