Meteen naar de inhoud

Wat doet vitamine C met de huid?

Vitamine C speelt een grote rol bij het versterken van het immuunsysteem en tegengaan van ontstekingen in het lichaam. Verder is het een antioxidant die schadelijke deeltjes in het lichaam. Vitamine C kun je vinden in heel veel voedingswaren, denk aan groente en fruit soorten. Vitamine C is overigens een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten. Dat het dus gezond is wisten we al, maar wat het voor je huid doet is voor vele nog een vraagteken…

Steeds meer vitamine C in cosmetica

Tegenwoordig zien we steeds meer cosmetica producten waar vitamine C in verwerkt zit. Vitamine C is namelijk ontzettend bevorderlijk voor je huid. Het verbetert het natuurlijk genezingsproces, waardoor rode plekjes en ontstekingen verminderen tevens houdt vitamine C mooi en stralend! De beste combinatie is natuurlijk om vitamines in te nemen via je voeding. Echter kun je ook weer niet te veel aan, bijvoorbeeld sinaasappels eten. Te veel aan suikers in je voeding kan ook weer klachten met zich meebrengen voor de huid. De vitamine C (ook wel anti-oxidant genoemd)  is overigens alleen werkzaam bij hoge concentraties, middels je voeding is het heel lastig om die hoge concentratie te behalen. Cosmetica producten die vitamine c bevatten zijn hoog in concentratie waardoor de werking ervan zeer effectief is. Een hoge concentratie vitamine C is noodzakelijk om de huid te penetreren en behandelen. Huidcrèmes of serums dienen wel 10% vitamine C te bevatten om echt effectief te zijn. Maar wat doet vitamine c voor je huid?

Werking van Vitamine C in cosmetica

Vitamine C biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en UV-straling. Tevens is vitamine C noodzakelijk voor de aanmaak van collageen, een eiwit dat helpt in de (huid)celgroei en elasticiteit aan de huid geeft. Een product met vitamine C als ingrediënt, zorgt voor een frisse blik en een jonger uitziende huid. Een hoge concentratie vitamine C kan ook als een ex foliant werken oftewel peelings, het is immers een zuur. Bij klanten met een gevoelige huid wordt het niet aangeraden om producten met een hoge concentratie vitamine C producten te gebruiken. Onze experts weten overigens wat geschikt is voor jouw huidtype en wat niet.

Effecten van Vitamine C op een rijtje:

  1. Vitamine C voor huidverjonging

Vitamine-C ondersteunt de aanmaak van collageen. Dit is een eiwit dat helpt bij het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid, zodat rimpels minder zichtbaar zijn/worden.

  1. Vitamine C als vrije radicalen killer

Vitamine-C bestrijdt vrije radicalen die ontstaan door oxidatieve stress in de cellen (door bijvoorbeeld zonnen of roken).

  1. Vitamine C ontdoet de huid van dode huidcellen

Hogere concentraties vitamine-C werken licht exfoliërend (afschilfering van de huid), waardoor de huid mooi dun en vitaal blijft. Een ander bijkomend voordeel is de mooie stralende gloed dit je hierbij krijgt.

  1. Vitamine C zorgt voor een goede vochtbalans

Vitamine-C ondersteunt een goede huidbarrière, waardoor de huid goed gehydrateerd blijft.

  1. Vitamine C biedt bescherming tegen zonschade

Vitamine-C herstelt niet alleen direct aangedane schade als gevolg van blootstelling aan UVB-straling, maar herstelt ook met terugwerkende kracht beschadigingen aan je huid. Het is daarom een echte must-have voor zowel de zomer als winter.

  1. Vitamine C werkt egaliserend op pigmentvlekken

Vitamine-C kan de productie van melanine door melanocyten (pigmentcellen) onderdrukken waardoor pigmentvlekken voorkomen worden.

  1. Vitamine C repareert de beschadigde huid

Omdat vitamine-C de wondheling stimuleert, littekens verzacht en roodheid verminderd, zetten huidtherapeuten vitamine-C graag in bij ontstoken en rode huiden en huidaandoeningen als acne en rosacea.

Bij Cosmetisch Instituut Safae Esthetics zijn er hoogwaardige producten beschikbaar van Mila d’Opiz – Skin Vital

Alle producten van de Skin Vital zijn gebaseerd op een combinatie van vitaminen A, C en E. Door de speciale inkapseling van vitaminen, ondersteunt Skin Vital de microcirculatie van de huid met als resultaat een fris en gezond uitziende teint. al naar gelang de behoefte van de huid zijn de producten voorzien van aanvullende werkstoffen/ingrediënten.

Skin Vital vult als het ware uw huid met energie en vitaminen welke verloren zijn gegaan door schadelijke invloeden van buitenaf zoals uv straling, milieu-verontreiniging en stress.

Skin Vital hardt de huid tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Skin Vital de ‘fitness trainer’ voor je huid.

Afbeeldingsresultaat voor mila d'opiz skin vital

 

Kom gerust langs bij ons voor een huidanalyse mocht u interesse hebben in het aanschaffen van deze hoogwaardige gezichtsproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×