Meteen naar de inhoud

Waarom is SPF jouw BFF?

Waarom is SPF je beste vriend (voor altijd)?

Je hebt het vast wel vaker gehoord: SPF. Het staat op veel gezichtsverzorging producten , maar met name is het natuurlijk te vinden op de zonbeschermingsproducten. Maar wat is SPF eigenlijk? En hoe helpt het met de bescherming tegen de zon? Ik leg het hieronder allemaal aan je uit!

SPF staat voor Sun Protection Factor. Het is een beschermingsfactor die kan worden aangegeven in hoe verre de huid is beschermt tegen schadelijke Uv-straling. SPF geeft eigenlijk aan hoe lang je huid beschermd is tegen de zon, voordat je verbrandt. Door SPF te gebruiken ga je huidveroudering tegen!

Verschillende soorten UV-stralen

UV stralen kan je verdelen in 3 soorten: UV-A, UV-B en UV-C. Bij UV-A stralen komen deze het meeste voor in UV straling. Ze zijn er de hele dag en kunnen diep de huid doorkomen. Deze stralen zorgen voor zonnebrand, rimpels, bruine huid en ook kunnen ze huidkanker veroorzaken. UV-A stralen raken de elastische vezels van de huid aan en zorgen voor veroudering in de huid. Bij het teveel binnenkrijgen van UV-A kan je afweersysteem van de huid dalen, en hierdoor kunnen de onbekende cellen die de huid binnendringen niet meer vernietigd worden. Handig ezelsbruggetje: UV-A = Ageing, het is huid verouderend. UV-B  komen minder voor in de straling en deze beschadigen vaak de buitenste huidlaag. Ook deze stralen kunnen huidkanker en zonnebrand veroorzaken. UV-B stralen zorgen voor breuken de drager van ons erfelijke materiaal in onze huid. Er kan schade worden gebracht zo aan ons DNA en ook voor het zwakker worden van ons afweersysteem, UV-B = Burning. UV-C wordt tegengehouden door de ozonlaag die om de aarde ligt, dus deze bereiken onze huid niet. UV-C zou ontzettend gevaarlijk zijn voor onze huid en ogen.

Hoeveel insmeren?

Het is belangrijk dat je je altijd insmeert. Wat veel mensen ook vergeten is de hoeveelheid, je mag echt wel een volle theelepel vol over je gehele gelaat smeren. Wat wij altijd aanraden als houvast is: 2 vingers. Je gebruikt een hoeveelheid over het gezicht zo groot als 2 vingers. Het advies is ook om sowieso bij een felle zon om de twee uur in te smeren. Met smeren alleen is nog niet genoeg bescherming. Het advies om zonnebrillen en ook hoedjes en petjes te dragen is aanwezig. Ook om de schouders en benen zo nu en dan te beschermen met iets is fijn voor de huid. Belangrijk is ook om niet te lang achterelkaar in de zon te liggen, dit kan namelijk dat UV stralen echt diep de huid door komen en beschadiging aanbrengen in de huid. Wanneer je toch verbrandt, is het belangrijk om de huid goed te laten koelen en een herstellende crème te gebruiken. Bijv. als huis-tuin-en-keuken middel calendula zalf of aloe vera. Echter komt Aloe Vera allergie best vaak voor, daarom kun je als beste Hyaluronzuur gebruiken om de huid voldoende te herstellen met daarbij ook niacinamide om de huid barriere te herstellen. Denk dat bijvoorbeeld aan onze Melan Bright serum.

Toch heftige zonneschade opgelopen? Het is niet gek om een behandeling te ondergaan wat bijdraagt aan de huidverbetering. Denk bijvoorbeeld aan onze Swiss Collagen Treatment om de huid voldoende voeding te geven. Toch last van hyperpigmentatie? Dan kunnen onze specialisten met jou meekijken welke behandeling hiervoor het meest geschikt zal zijn. Dit kan bijv. de TCA Peel zijn, Micro-Needling, Skin Boosters en nog veel meer opties zijn mogelijk.

 

 

 

Derm Medics
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×