Meteen naar de inhoud

Slugging, werkt dat écht goed voor je huid?

Slugging, werkt dat écht goed voor je huid?

Wat is het?

De term ‘slugging’ komt eigenlijk van gebruiken van slakkenslijm in de gezichtsverzorging. Vroeger werd in Azië slakkenslijm gebruikt als crème, omdat de huid er zacht en gehydrateerd van werd. Nu lijkt daarentegen minerale oliën (zoals vaseline en parafine) heel erg op qua substantie, dus is dit een goed alternatief om te gebruiken! Met ‘slugging’ doe je eigenlijk nadat je je nachtcrème hebt opgedaan, een laagje vaseline/parafine eroverheen. Dit zorgt ervoor dat de huid geen vocht verliest en daardoor de huid helemaal hydrateert.

 

Wat zijn de voordelen?

Op korte termijn wordt de huid  ontzettend gevoed en hierdoor voelt de huid de volgende ochtend helemaal zacht aan. Op dat moment wordt het vochtverlies erg tegengehouden, door de barrière laag die je hebt aangelegd. Deze barrière laag is ook in zijn voordeel met het tegenhouden van schadelijke stoffen van buitenaf die de huid kunnen irriteren. Voor de mensen die een (extreem) droge huid hebben, kan dit ontzettend goed werken. De huid gaat er voller en stralender uit zien.

 

Wat zijn de nadelen?

Doordat je de huid afsluit met de minerale olie , zorg je ervoor dat de huid ook niet kan ademen. Hierdoor vergroot aanzienlijk de kans dat de poriën gaan verstoppen en ontstekingen kunnen ontstaan. Dit geldt voor het meeste voor mensen met een vettige en/of acne gevoelige huid. Ook doordat de huid zo wordt afgesloten, kan de huid de vochtregulatie te erg gaan onderdrukken. Met het gevolg dat de huid er doffer uit gaat zien en ook dat de gehele vochtbalans kan doen verdwijnen. Ook voor veel huidtypes is slugging niet de oplossing naar een stralendere huid. Mensen die last hebben van rosacea en couperose kunnen beter voorzien met verzorgingsproducten die specifiek bedoeld zijn voor hun huidtype. Door het gebruik van slugging, zal de huid nog droger worden, nog roder worden en meer gaan irriteren.

 

Conclusie:

Adviseren wij slugging? Kort gezegd: nee. Er zijn genoeg andere producten die de huid kunnen hydrateren, zonder dat de huid geïrriteerd gaat worden. Dit zou ook beter zijn voor de mensen met complexere huidtypes en acne gevoelige huid. Kies daarom voor producten met ingrediënten als: Hyaluronzuur, Collageen, Vitaminen en Peptiden. Een perfect product om de huid te hydrateren is de Safae Esthetics Hyaluronic Acid. Dit is een hyaluronzuur is de meest pure vorm en daardoor geschikt voor alle huidtypes!

Benieuwd naar het serum? Klik hier om het serum te bekijken.

Interesse in behandelingen die de huid prachtig verbeteren? Klik hier.

Derm Medics
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×