Meteen naar de inhoud

Skin Cycling: de nieuwe trend voor jouw huid?  

Skin Cycling: is dit de nieuwe trend voor jouw huid?

Wat is skin cycling?

Skin cycling is eigenlijk een routine voor je huid wat ongeveer 4 tot 7 dagen duurt, afhankelijk van jouw huidtype. Je begint bij stap 1 in je routine en gaat verder naar stap 2, 3, en 4 en soms met meer dagen ertussen. Vervolgens begin je weer bij stap 1 en zo herhaal je deze routine, vandaar de naam Skin Cycling. Het is eigenlijk bedacht voor de mensen die de skin routine te chaotisch en onduidelijk vinden, om het makkelijker voor hen te maken. Omdat veel mensen niet weten hoe je bepaalde zuren of retinoïden goed moet gebruiken in de routine, krijgen mensen veel last van irritatie. Door je te houden aan deze routine breng je heel voorzichtig je huid in aanraking met dit soort actieve ingrediënten, om zo irritatie te verminderen maar vooral te voorkomen.

Hoe werkt Skin Cycling precies?

De bedoeling is dus dat je de routine gaat herhalen. De meest voorkomende vorm van de skin cycling routine duurt 4 dagen, voordat je weer opnieuw begint. Je voert de routine in de avond, voor het slapen gaan, uit. In de ochtend doe je je normale routine met producten

Dag 1: Je begint met verwijderen van de make-up en het reinigen van de huid. Na deze stap ga je de huid exfoliëren. Het advies is om een product te gebruiken met een zuur erin. Dan hebben we het over producten met bijv. AHA’s, BHA’s of een Salicylzuur of Glycolzuur. Deze zuren reinigen heel diep en verwijderen de dode huidcellen van de huid. Na de dieptereiniging ga je de routine afsluiten met een hydraterend crème.

Dag 2: Je begint hier weer met het verwijderen van de make-up en het reinigen van de huid. Vervolgens ga je een serum met retinoïde aanbrengen op de huid. Je kan dan producten gebruiken met het actieve ingrediënt Retinol (Vitamine A)., het liefste in de vorm van een serum. Dit heeft als functie de huid te boosten met de cel vernieuwing waardoor de tekenen van huidveroudering te verminderen. Na het aanbrengen van de Retinol bijv. de Retin-A+ serum , sluit dit af met weer hydraterende crème.

Dag 3 & Dag 4: Je begint weer met het verwijderen van de make-up en het reinigen van de huid. Op deze dagen ga je huid laten rusten van actieve ingrediënten.  Je gaat na de reiniging de huid hydrateren met een Hyaluronzuur bijv. met hoog geconcentreerde hyaluronzuur de Hyaluronic Acid+ of de Anti-Aging HA+ en sluit het af met een hydraterende crème.

Het is vervolgens de bedoeling dat na deze 4 dagen, je weer begint bij stap 1 en zo dit herhaald voor jezelf. Dit om huidirritaties te voorkomen en zodat de ingrediënten genoeg tijd krijgen om hun werk te doen.

Wat zijn de voordelen van Skin Cycling?

Deze routine heeft eigenlijk twee grote voordelen voor je huid. Ten eerste krijgt je huid zo met een vast ritme rust toegediend. Hierdoor is de kans op irritatie kleiner. Nog een voordeel is dat het zorgt ook voor meer structuur in je routine. Je kan zelf precies bijhouden wanneer je wat hebt gedaan, dus zo hoeft er geen verwarring te zijn voor jezelf met je routine. Dit is ook fijn voor mensen die al last hebben van veel roodheid, onzuiverheden en irritaties in het gezicht om zo de huid weer tot rust te brengen. 

De nadelen van Skin Cycling:

Een nadeel wat hier wel bij komt kijken, is dat als je huid echt schoon wil houden in de poriën en pigmentvlekken echt wil vervagen, moet je wel vaker dan 1x per week exfoliëren en Retinol gebruiken. Advies hiervoor is max. 2x per week exfoliëren en kan je het gebruik van Retinol opbouwen naar elke dag.

Conclusie:

Skin cycling is een ideale uitkomst voor mensen die hun skincare routine eenvoudiger willen maken. Belangrijk is wel echt om deze routines in de avond uit te voeren. Dit met de reden om je bezig met actieve ingrediënten als zuren en Retinol, deze zijn gevoelig voor zonlicht en kunnen daardoor verkeerd uitpakken als ze niet goed worden gebruikt. Zo is de kans dat je de huid irriteert ook groter. Het is een mooie routine ook voor mensen die actieve ingrediënten langzaam kennis willen laten maken met de huid. En niet te vergeten, dat dit in overstemming met jouw huidspecialist kan! Fanatiek in de weer gaan met skin cycling kan zeer nadelige gevolgen hebben zodra je dit toepast zonder enige begeleiding van een huidspecialist. Twijfels of ook interesse? Boek dan een consult in bij onze specialisten! Dat kan via deze link.

 

 

 

Derm Medics
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×