Meteen naar de inhoud
xanthelasma-bultjes-rondom-de-ogen-behandelen

Xanthelasma

Xanthelasma, ook wel xanthelasma palpebrarum genoemd, is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door de vorming van gelige of lichtgekleurde bultjes of plaques op de huid rondom de oogleden. Het komt meestal voor op het binnenste deel van de oogleden, maar kan zich ook uitstrekken naar de omliggende huid. Xanthelasma wordt beschouwd als een type cutaan xanthoom, wat betekent dat het wordt veroorzaakt door de ophoping van vet (lipiden) in de huidcellen. Deze ophoping ontstaat door een abnormale afzetting van cholesterol en andere vetten in de huidlagen.

Wat is de oorzaak van xanthelasma?

Hoewel de exacte oorzaak van xanthelasma niet volledig begrepen is, zijn er verschillende factoren die mogelijk bijdragen aan het ontstaan ervan:

  1. Hoog cholesterolgehalte: Er is vaak een associatie tussen xanthelasma en hoog cholesterolgehalte in het bloed. Mensen met een hoog cholesterolgehalte, inclusief mensen met erfelijke lipidenaandoeningen zoals familiaire hypercholesterolemie, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van xanthelasma.
  2. Genetische aanleg: Xanthelasma kan soms erfelijk zijn. Mensen met een familiegeschiedenis van xanthelasma hebben een groter risico om de aandoening te ontwikkelen.
  3. Leveraandoeningen: Xanthelasma kan ook in verband worden gebracht met leveraandoeningen, zoals leverziekte of een verstoorde vetstofwisseling.

Xanthelasma zelf veroorzaakt doorgaans geen pijn of andere symptomen, maar het kan cosmetisch storend zijn. De bultjes of plaques kunnen variëren in grootte en kunnen plat of verhoogd zijn. Ze kunnen langzaam groeien over een periode van maanden of jaren.

Wat te doen tegen xanthelasma?

Bij Derm Medics bieden we professionele behandelingen voor xanthelasma om cosmetische verbetering te bereiken en eventuele klachten te verminderen. Onze ervaren dermatologen en huidspecialisten begrijpen de impact van xanthelasma op het uiterlijk en staan klaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden.

De behandeling van xanthelasma kan verschillende technieken omvatten, afhankelijk van de specifieke situatie en de voorkeur van de patiënt.

Plexr huidcorrecties Derm Medics

Behandelingen tegen xanthelasma

Enkele van de behandelingsmogelijkheden die we bij Derm Medics bieden, zijn:

  1. Micro-coagulatie: Deze methode maakt gebruik van een elektrisch geladen naald om het xanthelasma-gezwel te verbranden. De warmte vernietigt het overtollige weefsel, waardoor het kan worden verwijderd. Lokale verdoving kan worden gebruikt om eventueel ongemak te minimaliseren.
  2. Laserbehandeling: Lasertherapie kan worden gebruikt om xanthelasma te behandelen. De laser zendt geconcentreerde lichtenergie uit die gericht is op het xanthelasma-gezwel. Het licht wordt geabsorbeerd door het weefsel en zorgt voor vernietiging van het overtollige weefsel. Laserbehandeling is meestal comfortabel en vereist geen verdoving.

Het is belangrijk om te benadrukken dat elke persoon uniek is en dat de behandeling van xanthelasma afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de grootte, locatie en het aantal xanthelasma-laesies, evenals de voorkeur van de patiënt en het advies van onze skinexpert. Onze huidspecialisten zullen jouw specifieke situatie zorgvuldig beoordelen en een behandelplan op maat maken om de beste resultaten te behalen.

Bij Derm Medics streven we naar cosmetische verbetering en tevredenheid van onze patiënten. We zorgen voor een comfortabele omgeving en nemen de tijd om jouw vragen te beantwoorden en eventuele zorgen te bespreken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het behandelen van xanthelasma en het bereiken van een verbeterd uiterlijk.

Plexr huidcorrecties Derm Medics

Micro-Coagulatie

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

Q-Switched YAG

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics bieden we verschillende effectieve behandelingen voor acne om je te helpen bij het verminderen van puistjes, ontstekingen en het verbeteren van je huidconditie. Onze ervaren huidtherapeuten en skinexperts zullen een behandelplan op maat voor je opstellen, rekening houdend met de ernst van je acne en jouw specifieke behoeften.

Derm Medics
Average rating:  
 0 reviews
×