Meteen naar de inhoud
wratten-probleem-voeten-derm-medics

Wratten

Wratten zijn veelvoorkomende huidgezwelletjes die worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Ze komen vaak voor op de handen, voeten, vingers, tenen en andere delen van het lichaam. Wratten hebben de neiging om ruw aan te voelen en kunnen variëren in grootte, vorm en kleur.

Effectieve wrattenbehandeling bij Derm Medics

Welkom bij Derm Medics, waar we begrijpen hoe vervelend en ongemakkelijk wratten kunnen zijn. Wij bieden een uitgebreide en doeltreffende wrattenbehandeling om u te helpen uw huid weer gezond en glad te maken. Met onze geavanceerde methoden en professionele aanpak zijn we uw betrouwbare partner in het bestrijden van wratten.

Wat zijn de oorzaken van wratten?

Voordat we dieper ingaan op de behandelingen, is het belangrijk om meer te weten te komen over wratten. Wratten zijn huidgezwelletjes die vaak op handen, voeten, vingers, tenen en andere delen van het lichaam verschijnen. Ze kunnen variëren in grootte, vorm en kleur. Wratten worden over het algemeen als onschadelijk beschouwd, maar kunnen besmettelijk zijn en zich verspreiden naar andere delen van het lichaam of naar andere mensen.

Soorten wratten

Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder gewone wratten, voetwratten (ook bekend als verrucae plantaris), vlakke wratten, genitale wratten en meer. Elk type wrat kan unieke kenmerken hebben en vereist een specifieke aanpak voor behandeling.

  1. Gewone wratten (verruca vulgaris): Dit zijn ruwe, verhoogde wratten met een onregelmatige vorm. Ze komen vaak voor op de handen, vingers en knieën.
  2. Voetwratten (verrucae plantaris): Deze wratten komen voor op de voetzolen en worden meestal veroorzaakt door druk bij het lopen of staan. Ze hebben vaak zwarte puntjes in het midden en kunnen pijnlijk zijn tijdens het lopen.
  3. Vlakke wratten (verruca plana): Deze wratten zijn meestal glad, plat en hebben een bruine of vleeskleurige tint. Ze komen vaak voor op het gezicht, de handen en de benen.
  4. Genitale wratten (condylomata acuminata): Dit zijn seksueel overdraagbare wratten die zich vormen in de genitale en anale regio. Ze worden meestal veroorzaakt door bepaalde soorten HPV en vereisen gespecialiseerde behandeling.

Wratten kunnen besmettelijk zijn en worden meestal verspreid door direct contact met de huid van een geïnfecteerde persoon of door het delen van persoonlijke items zoals handdoeken of schoenen. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om besmetting en verspreiding van wratten te voorkomen, zoals het vermijden van direct contact met wratten, het dragen van slippers in openbare ruimtes en het regelmatig wassen van handen.

Hoewel wratten meestal onschadelijk zijn, kunnen ze ongemak veroorzaken, vooral als ze zich op gevoelige of drukgevoelige gebieden bevinden.

Behandelingsmogelijkheden tegen wratten bij Derm Medics

Bij Derm Medics begrijpen we dat elke patiënt uniek is en een persoonlijke aanpak nodig heeft. Onze ervaren huidspecialisten zullen een grondige evaluatie van uw wratten uitvoeren om de meest geschikte en effectieve behandelingsopties te bepalen. Enkele veelvoorkomende behandelingen die we aanbieden zijn:

    • Elektrocoagulatie: Hierbij wordt een elektrische stroom gebruikt om de wrat te verbranden en te verwijderen.
    • Azijnzuurbehandeling: Deze behandeling omvat het aanbrengen van azijnzuur op de wrat om geleidelijk de wratlaag af te breken.
    • Laserbehandeling: Lasertherapie kan worden gebruikt om wratten te vernietigen door gerichte energie op de wrat te richten.
3DE1C0A1-386A-495D-B971-B4E8DBC35E7A

Voorzorgsmaatregelen en nazorg bij een wratten behandeling bij Derm Medics

Na de behandeling is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om herinfectie of verspreiding van wratten te voorkomen. Onze specialisten zullen u adviseren over de juiste nazorginstructies en u voorzien van gedetailleerde informatie over hoe u uw huid gezond kunt houden.

Neem vandaag nog contact op met Derm Medics om een afspraak te maken en uw wratbehandelingstraject te starten. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen bij het verwijderen van wratten en uw huid weer gezond en stralend te maken.

voetwrat verwijderen bij derm medics utrect

Voetwrat verwijderen 1 voet

Prijs vanaf €35,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
wrat (doornwrat) verwijderen bij derm medics

Voetwrat verwijderen 2 voeten

Prijs vanaf €45,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics streven we naar kwaliteit en veiligheid bij elke stap van uw wratbehandeling. Onze ervaren huidtherapeuten en skinexperts zullen uw situatie zorgvuldig beoordelen en een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en het type wrat dat u heeft. We zullen ervoor zorgen dat uw behandeling effectief is en dat u zich op uw gemak voelt tijdens het proces.

×