Meteen naar de inhoud
syringomen-behanbdeling-derm-medics-huidkleurige-bultjes

Syringomen

Syringomen zijn goedaardige, kleine huidtumoren die ontstaan uit de zweetklieren. Ze komen meestal voor in het gezicht, met name rondom de ogen, maar kunnen ook elders op het lichaam voorkomen. Syringomen manifesteren zich als kleine, stevige bultjes of knobbeltjes onder de huid, vaak met een lichtgele tot huidkleurige tint.

Syringomen verwijderen bij Derm Medics

Heeft u last van syringomen, kleine huidkleurige bultjes die vooral rond de ogen verschijnen, en wilt u ze effectief laten verwijderen? Bij Derm Medics begrijpen we dat syringomen uw uiterlijk en zelfvertrouwen kunnen beïnvloeden, en we zijn er om u te helpen met professionele en veilige verwijderingsbehandelingen.

Waar komen syringomen voornamelijk voor?

Syringomen komen meestal voor in het gezicht, vooral rond de ogen (onder de ogen, op de oogleden en rond de wangen), maar ze kunnen ook elders op het lichaam voorkomen, zoals de borst, nek, bovenrug en genitaliën. Ze worden meestal gezien bij vrouwen in de leeftijd van 15 tot 40 jaar, maar kunnen ook bij mannen voorkomen.

Hoewel de precieze oorzaak van syringomen onbekend is, worden ze verondersteld te ontstaan als gevolg van een overmatige proliferatie (groei) van de eccriene zweetklieren. Erfelijke factoren kunnen ook een rol spelen bij de ontwikkeling van syringomen.

Syringomen zijn meestal goedaardig en veroorzaken doorgaans geen pijn of andere symptomen. Ze worden echter vaak als cosmetisch storend ervaren vanwege hun zichtbaarheid en de neiging om in clusters te verschijnen. Syringomen kunnen psychologische impact hebben, vooral als ze zich in het gezicht bevinden, en kunnen het zelfvertrouwen van een persoon beïnvloeden.

Syringomen zijn doorgaans onschadelijk en veroorzaken meestal geen pijn of andere symptomen. Ze worden vaak beschouwd als cosmetisch storend vanwege hun zichtbaarheid. Syringomen kunnen in clusters voorkomen en hebben de neiging om langzaam te groeien over een langere periode.

Hoewel syringomen van nature niet verdwijnen, zijn er behandelingsopties beschikbaar om ze te verminderen of te verwijderen indien gewenst.

Enkele van de behandelingen die kunnen worden toegepast bij Derm Medics zijn:

  1. Micro-Coagulatie: Deze techniek maakt gebruik van een elektrisch geladen naald om de syringomen te verwijderen. De naald wordt voorzichtig op het huidoppervlak geplaatst, waardoor warmte ontstaat en de syringomen worden vernietigd. De behandeling wordt doorgaans goed verdragen en vereist meestal geen verdoving.
  2. Lasertherapie: Laserbehandeling kan worden gebruikt om syringomen te verminderen of te verwijderen. Verschillende soorten lasers, zoals de CO2-laser, kunnen gericht worden op de syringomen om ze selectief te vernietigen zonder schade aan omringende weefsels. Lokale verdoving kan worden gebruikt voor comfort tijdens de behandeling.

Het is belangrijk om een dermatoloog te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en het bepalen van de beste behandelingsmethode voor syringomen. Onze deskundige huidspecialisten bij Derm Medics kunnen jouw specifieke situatie beoordelen en een behandelplan op maat maken om de beste resultaten te behalen.

Houd er rekening mee dat syringomen, zelfs na behandeling, op dezelfde locatie of elders op het lichaam kunnen terugkeren. Reguliere controle en opvolging met een dermatoloog zijn belangrijk om eventuele veranderingen in de syringomen te volgen en verdere behandelingsopties te bespreken.

Plexr huidcorrecties Derm Medics

Micro-Coagulatie

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

Q-Switch ND-YAG Laser

Prijs vanaf €90,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van syringomen. Onze deskundige aanpak begint met een zorgvuldige evaluatie van uw syringomen om de omvang en locatie ervan te begrijpen. We nemen de tijd om uw individuele huidconditie te beoordelen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een behandelplan kunnen opstellen dat bij uw specifieke behoeften past.

×