Meteen naar de inhoud
schimmelinfecties-aan-de-nagels-behandeling-derm-medics

Schimmelnagels

Schimmelnagels, ook bekend als onychomycose, is een veelvoorkomende aandoening waarbij schimmels de nagels infecteren. Het treft meestal de teennagels, maar kan ook de vingernagels aantasten. Schimmelnagels worden veroorzaakt door verschillende soorten schimmels, zoals dermatofyten, gist en schimmels van de Candida-familie.

Effectief schimmelnagels behandelen bij Derm Medics

Heeft u last van schimmelnagels? Bij Derm Medics begrijpen we hoe vervelend en ongemakkelijk dit kan zijn. Daarom bieden we een uitgebreid scala aan behandelingsopties om u te helpen uw nagels te herstellen en weer vol vertrouwen te stralen. Onze combinatie van medische pedicure, lasertherapie en onze revolutionaire Myco Fix thuisbehandeling is uw sleutel tot gezonde en mooie nagels.

Symptomen van schimmelnagels

De symptomen van schimmelnagels kunnen variëren, maar vaak beginnen ze met een witte of gele vlek aan de rand van de nagel. Naarmate de infectie vordert, kan de nagel dikker worden, brokkelig worden, verkleuren (geelbruin of wit) en loskomen van het nagelbed. Schimmelnagels kunnen ook leiden tot veranderingen in de textuur van de nagel, zoals putjes, strepen of ribbels.

Hoe onstaan schimmelnagels

Schimmelnagels ontstaan meestal als gevolg van blootstelling aan schimmels in vochtige omgevingen, zoals zwembaden, douches, sportscholen of gemeenschappelijke kleedkamers. Andere risicofactoren zijn onder meer het dragen van strakke schoenen, het hebben van beschadigde nagels of huid, het hebben van een verzwakt immuunsysteem, diabetes, slechte voetverzorging en het delen van nagelknippers of andere nagelgereedschappen.

Behandeling van schimmelnagels bij Derm Medics

De behandeling van schimmelnagels kan uitdagend zijn omdat de infectie diep in de nagel kan doordringen. Enkele veelvoorkomende behandelingsmogelijkheden zijn:

  1. Antischimmelmedicatie: Er zijn orale antischimmelmedicijnen beschikbaar die kunnen helpen bij de behandeling van schimmelnagels. Deze medicijnen worden meestal voorgeschreven in kuurvorm en kunnen enkele maanden duren voordat de nieuwe, gezonde nagel groeit. Het is belangrijk om de volledige kuur af te maken zoals voorgeschreven. Los van het feit dat dit de goedkoopste oplossing is, heeft deze methode helaas wel wat bijwerkingen.
  2. Antischimmelcrèmes en serums: Er zijn ook actuele antischimmelcrèmes en -lakken beschikbaar die rechtstreeks op de aangetaste nagel kunnen worden aangebracht. Deze kunnen helpen bij het bestrijden van de schimmelinfectie, maar vereisen regelmatig gebruik gedurende een langere periode. Wij hebben om die reden uit frustratie onze anti-schimmel serum Myco Fix ontwikkeld.
  3. Laserbehandeling: Lasertechnologie kan ook worden gebruikt bij de behandeling van schimmelnagels. Lasers kunnen gericht op de geïnfecteerde nagel worden gebruikt om de schimmel te doden zonder schade aan het omliggende weefsel. Meerdere sessies zijn meestal nodig voor optimale resultaten.
  4. Nagelreconstructie: Dit wordt toegepast wanneer men zich stoort aan de uiterlijke verschijning van de nagel.

Naast de behandeling is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om verdere schimmelinfecties te voorkomen. Dit omvat het houden van de voeten schoon en droog, het dragen van ademende schoenen en sokken, het vermijden van het delen van persoonlijke nagelverzorgingsproducten en het vermijden van blootsvoets lopen in openbare ruimtes.

Het is raadzaam om onze huidspecialisten te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een geschikte behandelingsbenadering voor schimmelnagels. Zij kunnen de ernst van de infectie beoordelen, de beste behandelingsopties bespreken en advies geven over preventieve maatregelen om toekomstige infecties te voorkomen.

medische pedicure derm medics

Medische pedicure

Prijs vanaf €52,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
afvlakken nagels derm medics

Afvlakken nagels

Prijs vanaf €25,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
kalknagel laseren derm medics

Schimmelnagels laseren

Prijs vanaf €55,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics geloven we in een persoonlijke aanpak bij de behandeling van schimmelnagels. Onze deskundige specialisten zullen uw situatie zorgvuldig beoordelen en een behandelplan op maat opstellen om de beste resultaten te bereiken. We begeleiden u gedurende het hele behandelproces en staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u van advies te voorzien.

×