Meteen naar de inhoud
rosacea-behandeling-derm-medics

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die voornamelijk het gezicht treft. Het wordt gekenmerkt door roodheid, kleine bloedvaatjes (telangiectasieën), ontstekingen en soms puistjes op het gezicht. Rosacea op elke leeftijd voor.

Effectieve Rosacea behandeling bij Derm Medics

Heeft u last van rosacea en bent u op zoek naar een doeltreffende behandeling om uw symptomen te verminderen en uw huid te kalmeren? Bij Derm Medics begrijpen we hoe verontrustend rosacea kan zijn en we zijn er om u te helpen met professionele, op maat gemaakte behandelingen.

Oorzaak van Rosacea

De exacte oorzaak van rosacea is nog niet volledig begrepen, maar er wordt aangenomen dat verschillende factoren een rol spelen, waaronder genetische aanleg, huidontstekingen, bloedvatproblemen en mogelijke triggers zoals blootstelling aan zonlicht, hitte, alcohol, gekruid voedsel en stress.

Symptomen van Rosacea

De symptomen van rosacea kunnen variëren van milde tot ernstige roodheid en blozen, zichtbare bloedvaatjes, een branderig of stekend gevoel in het gezicht, ontstekingen, puistjes en verdikking van de huid. In sommige gevallen kunnen de ogen ook worden aangetast, wat resulteert in droogheid, irritatie en gevoeligheid voor licht.

Hoewel rosacea niet volledig kan worden genezen, kunnen de symptomen effectief worden beheerst met de juiste behandeling. Bij Derm Medics begrijpen we de impact van rosacea op het dagelijks leven en bieden we gespecialiseerde behandelingen om de symptomen te verminderen en de huidgezondheid te verbeteren.

Er zijn verschillende subtypen van rosacea die verschillende kenmerken en symptomen hebben. Deze subtypen kunnen afzonderlijk voorkomen of gecombineerd voorkomen bij een persoon. De belangrijkste subtypen van rosacea zijn:

1. Erythemateuze rosacea: Dit subtype wordt gekenmerkt door aanhoudende roodheid en blozen op het gezicht, vooral op de wangen, neus, kin en voorhoofd. De huid kan gevoelig zijn en er kunnen zichtbare bloedvaatjes (telangiectasieën) aanwezig zijn.

2. Papulopustulaire rosacea: Dit subtype wordt gekenmerkt door ontstekingen en puistjes op het gezicht, naast de aanhoudende roodheid. Het kan lijken op acne, maar het onderscheidende kenmerk is de aanwezigheid van rode bultjes en ontstoken puistjes in plaats van mee-eters.

3. Fymateuze rosacea: Dit subtype wordt gekenmerkt door verdikking van de huid, vooral op de neus (rhinophyma) en soms op andere delen van het gezicht. De huid kan hobbelig en gezwollen lijken.

4. Oculaire rosacea: Dit subtype beïnvloedt de ogen en kan symptomen veroorzaken zoals droge, geïrriteerde, branderige en rode ogen. Het kan ook leiden tot gevoeligheid voor licht, wazig zicht en het gevoel dat er iets in de ogen zit.

Naast deze subtypen kan rosacea ook gepaard gaan met andere symptomen zoals een brandend gevoel, jeuk, gevoelige huid en het gevoel van warmte in het gezicht.
Het is belangrijk op te merken dat rosacea een complexe aandoening is en dat de symptomen van persoon tot persoon kunnen variëren. Bij Derm Medics bieden onze skinexperts verschillende behandelingen om de symptomen van rosacea te verminderen en de huidgezondheid te verbeteren. Onze behandelingen zijn gericht op het verminderen van ontstekingen, het kalmeren van de huid en het verbeteren van de algehele conditie van de huid.

rosacea-type-2-huidbehandeling-derm-medics

Behandelingen tegen rosacea

Enkele van de behandelingen die we bij Derm Medics aanbieden voor de behandeling van rosacea zijn:

1. Laser- en lichttherapie: We gebruiken geavanceerde technologieën zoals IPL (Intense Pulsed Light) en lasertherapie om de roodheid en zichtbare bloedvaatjes (telangiectasieën) te verminderen. Deze behandelingen richten zich op het vernietigen van de abnormale bloedvaten zonder de omliggende huid te beschadigen.

2. Huidverzorging en productadvies: Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren over de juiste huidverzorgingsroutine voor rosacea. We zullen milde, hypoallergene reinigingsmiddelen, hydraterende crèmes en zonnebrandcrèmes aanbevelen die de gevoelige huid niet irriteren en beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

3. Ontstekingsremmende behandelingen: Deze kunnen helpen bij het verminderen van roodheid, zwelling en ongemak veroorzaakt door rosacea.

4. Chemische peelings: We maken gebruik van gecontroleerde chemische peelings die helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, het verminderen van overtollig talg en het stimuleren van celvernieuwing. Dit helpt bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van littekens en het verminderen van uitbarstingen.

5. Advies over triggers en leefstijl: Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren over mogelijke triggers voor jouw rosacea-symptomen, zoals bepaalde voedingsmiddelen, alcohol, blootstelling aan hitte of kou, stress en huid-irriterende stoffen. Door het vermijden van deze triggers en het aanpassen van je levensstijl, kun je helpen om flare-ups te minimaliseren.

Het is belangrijk op te merken dat de behandeling van rosacea individueel kan variëren, afhankelijk van de ernst van de symptomen en de specifieke behoeften van elke persoon. Onze skinexperts zullen een grondige huidanalyse uitvoeren en een persoonlijk behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke situatie. We streven ernaar om je te helpen de symptomen van rosacea onder controle te krijgen en een gezonde, stralende huid te bereiken.

Rosacea type 2
Papulopustulaire rosacea
biopeeling-neoderma-derm-medics-acne-behandeling

Bio-Peeling

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
Rosacea type 2
Papulopustulaire rosacea
tca-peeling-bij-acne-derm-medics

TCA Peel

Prijs vanaf €90,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
Rosacea type 1
Erythemateuze rosacea
led-therapie-facial-treatment-voor-eczeem-couperose-rosacea-derm-medics-utrecht

Rosacea Treatment

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
Rosacea type 1 & 2
Erythem & Papulo rosacea
ipl-acne-behandeling-derm-medics

IPL Roodheid

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
Rosacea type  2
Papulopustulaire rosacea
carbon-peeling-derm-medics

Carbon Laser Peel

Prijs vanaf €139,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we een team van ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in de behandeling van rosacea. Onze aanpak begint met een uitgebreide evaluatie van uw huid om een nauwkeurige diagnose van rosacea te stellen. We nemen de tijd om uw specifieke symptomen te begrijpen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een behandelplan kunnen opstellen dat aansluit bij uw individuele behoeften.

×