Meteen naar de inhoud
ongewenst-haargroei-derm-medics

Ongewenst haargroei

Ongewenste haargroei verwijst naar haargroei op delen van het lichaam waar men dit liever niet heeft of waar het als cosmetisch storend wordt ervaren. Dit kan variëren van overtollige haargroei op het gezicht, zoals bovenliphaar of kinhaar bij vrouwen, tot haargroei op de rug, borst, benen, oksels of bikinilijn bij zowel mannen als vrouwen.Wat als ongewenst wordt beschouwd, kan subjectief zijn en verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen voelen zich misschien niet comfortabel met natuurlijke lichaamshaargroei en willen dit verwijderen, terwijl anderen het juist accepteren.

Wat zijn de oorzaken van ongewenst haargroei?

Ongewenste haargroei kan verschillende oorzaken hebben, waaronder genetische aanleg, hormonale veranderingen, bepaalde medische aandoeningen of medicatiegebruik.

Het kan ook belangrijk zijn om te onderscheiden tussen overmatige haargroei, ook wel hirsutisme genoemd, en ongewenste haargroei. Overmatige haargroei verwijst naar abnormale haargroei bij vrouwen op plaatsen waar doorgaans mannelijke haargroei voorkomt, zoals op het gezicht, de borst en de buik. Dit kan het gevolg zijn van hormonale onevenwichtigheden, zoals verhoogde niveaus van androgenen.

Gelukkig zijn er verschillende ontharingsmethoden beschikbaar om ongewenste haargroei te behandelen en te verminderen. Deze omvatten methoden zoals scheren, harsen, epileren, ontharingscrèmes, laserontharing en elektrolyse, zoals eerder besproken.

De keuze voor een specifieke methode hangt af van factoren zoals persoonlijke voorkeur, de locatie en hoe langdurig je de haargroei wilt verminderen.

Als je hinder ondervindt van ongewenste haargroei, is het raadzaam om een dermatoloog of een gekwalificeerde huidspecialist te raadplegen. Ze kunnen je adviseren over de meest geschikte ontharingsmethode en eventuele onderliggende oorzaken van overmatige haargroei identificeren en behandelen.

ipl-acne-behandeling-derm-medics

Behandelingen tegen ongewenst haargroei

Bij Derm Medics werken we met ervaren huidspecialisten die bekend zijn met de nieuwste technologieën en behandelmethoden op het gebied van ontharing. We streven ernaar om je de best mogelijke resultaten te bieden, met aandacht voor jouw specifieke wensen en behoeften.

Onze ontharingsbehandelingen omvatten onder andere:

  1. Laserontharing: Laserontharing is een populaire en effectieve methode om ongewenst haar permanent te verminderen. We maken gebruik van geavanceerde lasersystemen die gericht zijn op het haarzakje, waarbij de lichtenergie wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. Deze energie wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt beschadigd en de haargroei wordt geremd. Onze specialisten zullen het aantal benodigde sessies en het beste behandelplan voor jou bepalen, rekening houdend met jouw haartype en huidskleur.
  2. Elektrolyse: Voor degenen die op zoek zijn naar permanente haarverwijdering, bieden we ook elektrolysebehandelingen aan. Deze methode maakt gebruik van een dunne naald die in elk haarzakje wordt ingebracht. Een zwakke elektrische stroom wordt gebruikt om het haarzakje te vernietigen, waardoor de haargroei permanent wordt gestopt. Elektrolyse is geschikt voor alle haarkleuren en huidtypen.
  3. Waxen: Bij het waxen/harsen wordt een kleverige substantie op de huid aangebracht en vervolgens snel verwijderd, samen met de haren. Dit trekt de haren uit de haarzakjes, waardoor ze langer wegblijven dan bij scheren. Let op: dit resultaat is niet permanent.

Bij Derm Medics staat jouw comfort en veiligheid voorop. Onze huidspecialisten zorgen voor een zorgvuldige beoordeling van jouw huid en haar, en stellen een behandelplan op dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften. We zorgen ervoor dat je tijdens de behandeling op je gemak bent en beantwoorden graag al je vragen.

Neem vandaag nog contact met ons op om een consult te plannen en te ontdekken welke ontharingsbehandeling het beste bij jou past. Bij Derm Medics streven we naar langdurige resultaten, zodat je kunt genieten van een haarvrije huid en je zelfverzekerd kunt voelen in je eigen lichaam.

Plexr huidcorrecties Derm Medics

Electrolyse

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

ND-YAG

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics bieden we verschillende effectieve behandelingen voor acne om je te helpen bij het verminderen van puistjes, ontstekingen en het verbeteren van je huidconditie. Onze ervaren huidtherapeuten en skinexperts zullen een behandelplan op maat voor je opstellen, rekening houdend met de ernst van je acne en jouw specifieke behoeften.

Derm Medics
Average rating:  
 0 reviews
×