Meteen naar de inhoud
littekenbehandeling-derm-medics-utrecht

Littekens/Striae

Littekens zijn zichtbare markeringen of veranderingen in de huid die ontstaan als gevolg van een beschadiging van de huid. Ze kunnen optreden na verwondingen, operaties, acne, brandwonden, infecties of andere vormen van huidbeschadiging. Littekens vormen zich als onderdeel van het natuurlijke genezingsproces van de huid, waarbij nieuw weefsel wordt aangemaakt om het beschadigde gebied te herstellen.

Litteken behandeling bij Derm Medics

Heeft u last van storende littekens die uw huidbeeld beïnvloeden? Bij Derm Medics begrijpen we dat littekens een emotionele en fysieke impact kunnen hebben op uw zelfvertrouwen. Onze huidexperts zijn er om u te helpen met effectieve en geavanceerde littekenbehandelingen, zodat u zich weer comfortabel en zelfverzekerd voelt in uw huid.

Welke soorten littekens zijn er?

Littekens kunnen in verschillende vormen en maten voorkomen, afhankelijk van de aard van de huidbeschadiging. Hieronder worden enkele veelvoorkomende soorten littekens beschreven:

1. Atrofische littekens: Dit zijn littekens die oppervlakkig en ingedeukt zijn. Ze komen vaak voor bij acne of als gevolg van verlies van weefsel tijdens het genezingsproces. Atrofische littekens kunnen variëren van kleine putjes tot grotere depressies in de huid.

2. Hypertrofische littekens: Hypertrofische littekens zijn dikker, verheven en kunnen rood of donker van kleur zijn. Ze ontstaan wanneer er te veel collageen wordt geproduceerd tijdens het genezingsproces. Deze littekens blijven meestal binnen de grenzen van het oorspronkelijke letsel.

3. Keloïde littekens: Keloïde littekens lijken op hypertrofische littekens, maar ze breiden zich vaak verder uit buiten de grenzen van het oorspronkelijke letsel. Ze kunnen dik, verheven en donker gekleurd zijn. Keloïde littekens ontstaan door een overproductie van collageen en kunnen jeuk, pijn en een ongemakkelijk gevoel veroorzaken.

4. Verkleurde littekens: Verkleurde littekens hebben te maken met veranderingen in pigmentatie. Ze kunnen lichter of donkerder van kleur zijn dan de omliggende huid. Deze kleurveranderingen kunnen worden veroorzaakt door een over- of onderproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid.

5. Contracture littekens: Deze littekens komen vaak voor bij brandwonden en veroorzaken samentrekking van de huid. Contracture littekens kunnen strak aanvoelen en de beweging beperken, afhankelijk van de ernst ervan.

6. Acne littekens: Acne littekens worden veroorzaakt door ernstige acne en kunnen variëren van kleine putjes tot diepere littekens. Ze kunnen zowel atrofische als hypertrofische kenmerken vertonen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat littekens permanent zijn en volledige verwijdering niet altijd mogelijk is. Echter, met de juiste behandeling en zorg kan de zichtbaarheid en het uiterlijk van littekens aanzienlijk worden verminderd, waardoor de huid er gladder, egaler en gezonder uitziet. Neem contact op met Derm Medics voor een professionele evaluatie en advies over de meest geschikte behandelingen voor jouw specifieke littekens.

Het is belangrijk op te merken dat niet elke behandeling geschikt is voor alle soorten littekens. Het type behandeling dat het meest effectief is, hangt af van factoren zoals het type litteken, de locatie, de grootte en de individuele kenmerken van de patiënt. Het is raadzaam om een intake te plannen bij onze ervaren skinexpert bij Derm Medics om de juiste behandelingsopties te bespreken op basis van jouw specifieke situatie.

litteken-behandeling-derm-medics

Behandelingen tegen littekens

Er zijn verschillende anti-littekenbehandelingen beschikbaar, afhankelijk van het type litteken en de specifieke behoeften van de cliënt. Enkele veelvoorkomende behandelingen bij Derm Medics zijn:

  1. Lasertherapie: Lasers kunnen worden gebruikt om de textuur en kleur van littekens te verbeteren. Verschillende soorten lasers, zoals fractionele lasers, kunnen worden gebruikt om de huid rond het litteken te stimuleren en de productie van collageen te bevorderen. Dit kan helpen het litteken gladder en minder zichtbaar te maken.
  2. Microneedling: Bij microneedling worden kleine naaldjes gebruikt om microscopische gaatjes in de huid te maken. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsrespons van het lichaam en bevordert de productie van collageen en elastine. Microneedling kan helpen de textuur en het uiterlijk van littekens te verbeteren.
  3. Chemische peelings: Chemische peelings kunnen worden gebruikt om de bovenste laag van de huid te exfoliëren en de regeneratie van nieuwe huidcellen te bevorderen. Dit kan helpen om de textuur en kleur van littekens te verbeteren.
  4. Topische crèmes en gels: Er zijn verschillende topische crèmes en gels beschikbaar die ingrediënten bevatten die de textuur en het uiterlijk van littekens helpen verbeteren. Zoals onze Scarring Fix+, Ret-A+ en Melan Bright serum. Deze producten kunnen worden aanbevolen door onze skinexperts.
biopeeling-neoderma-derm-medics-acne-behandeling

Bio-Peeling

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
micro-dermabrasie-behandeling-tegenlijk-littekens-pigmentvlekken-grove-porien-derm-medics

Micro-Dermabrasie

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
Plexr huidcorrecties Derm Medics

PlexR Treatment

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
tca-peeling-bij-acne-derm-medics

TCA Peel

Prijs vanaf €49,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
Radiofrequentie Micro-Needling Derm Medics

Cutera Secret RF Micro-Needling

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
micro-needling-the-skin-derma-pen-huid-met-littekens-hyperpigmentatie-derm-medics

Micro-Needling

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

ND-YAG Laser

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics geloven we in een persoonlijke aanpak voor elke individuele patiënt. Onze deskundige huidexperts beginnen met een grondige evaluatie van uw littekens om de aard en het type littekenweefsel te begrijpen. We nemen de tijd om uw medische geschiedenis te bespreken en uw huidconditie te beoordelen, zodat we een op maat gemaakt behandelplan kunnen opstellen dat bij uw specifieke behoeften past.

×