Meteen naar de inhoud
huidveroudering-behandeling-derm-medics

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces waarbij de huid na verloop van tijd veranderingen ondergaat. Het is een complex proces dat wordt beïnvloed door zowel interne factoren, zoals genetica en hormonen, als externe factoren, zoals blootstelling aan de zon, levensstijl en omgevingsinvloeden. Huidveroudering kan zichtbaar zijn in verschillende tekenen en symptomen.

Huidveroudering tegengaan bij Derm Medics

Bij Derm Medics begrijpen we dat huidveroudering een natuurlijk en onvermijdelijk proces is. Echter, we begrijpen ook dat de tekenen van huidveroudering uw zelfvertrouwen kunnen beïnvloeden. Daarom zijn we er om u te helpen met geavanceerde en effectieve behandelingen om de tekenen van huidveroudering te verminderen en uw jeugdige uitstraling te behouden.

Wat zijn de symptomen van huidveroudering?

  1. Rimpels en fijne lijntjes: Naarmate we ouder worden, verliest de huid geleidelijk aan collageen en elastine, de vezels die de huid stevig en veerkrachtig houden. Hierdoor kunnen rimpels, fijne lijntjes en plooien in de huid ontstaan, vooral rond de ogen, mond en voorhoofd.
  2. Huidverslapping: Het verlies van collageen en elastine kan ook leiden tot huidverslapping, waarbij de huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Dit kan resulteren in hangende wangen, verslapte kaaklijn en een minder gedefinieerde gezichtscontour.
  3. Pigmentatieproblemen: Huidveroudering kan leiden tot ongelijkmatige pigmentatie, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en een doffe teint. Dit wordt vaak veroorzaakt door jarenlange blootstelling aan de zon en een verminderde werking van melanocyten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine.
  4. Dunner wordende huid: Na verloop van tijd kan de huid dunner worden, omdat de productie van nieuwe huidcellen vertraagt. Dit kan leiden tot een fragielere huid die gevoeliger is voor beschadiging en gemakkelijker blauwe plekken en schaafwonden vertoont.
  5. Verminderde hydratatie: De huid kan droger en minder gehydrateerd worden naarmate we ouder worden. Dit komt door een afname van de natuurlijke oliën en vocht in de huid, waardoor de huid gevoeliger wordt voor uitdroging en schilfering.

Hoewel huidveroudering een natuurlijk proces is dat niet volledig kan worden voorkomen, zijn er verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om de tekenen van veroudering te verminderen en de huid gezond te houden. Dit omvat het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-straling, het gebruik van hydraterende producten, het vermijden van roken en het aannemen van een gezonde levensstijl met evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Daarnaast bieden skinexperts bij Derm Medics verschillende behandelingen en cosmetische procedures aan om de tekenen van huidveroudering te verminderen en de huid een jeugdige uitstraling te geven.

pexels-cottonbro-studio-7581581

Behandelingen tegen huidveroudering

Bij Derm Medics worden verschillende behandelingen aangeboden om huidveroudering tegen te gaan en de huid een jeugdige uitstraling te geven. Enkele populaire behandelingen zijn:

  1. Injectables (bijvoorbeeld botox en fillers): Injectables kunnen worden gebruikt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Botox kan de spieren ontspannen en de vorming van dynamische rimpels verminderen, terwijl fillers kunnen worden gebruikt om verloren volume in het gezicht aan te vullen en diepe rimpels op te vullen.
  2. Laserbehandelingen: Lasers kunnen worden gebruikt om verschillende tekenen van huidveroudering aan te pakken, zoals rimpels, pigmentvlekken en huidverslapping. Fractionele lasers kunnen de huid stimuleren om nieuw collageen aan te maken, waardoor de huid strakker en gladder wordt.
  3. Chemische peelings: Chemische peelings kunnen worden gebruikt om de bovenste laag van de huid te exfoliëren en de regeneratie van nieuwe huidcellen te stimuleren. Dit kan helpen om fijne lijntjes, ongelijkmatige pigmentatie en een doffe huidteint te verbeteren.
  4. Microdermabrasie: Bij microdermabrasie wordt een apparaat gebruikt om de bovenste laag van de huid voorzichtig te exfoliëren. Dit verwijdert dode huidcellen en stimuleert de groei van nieuwe, gezondere huidcellen. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, ongelijkmatige textuur en verstopte poriën.
  5. Huidverzorgingsbehandelingen: Derm Medics biedt ook een scala aan huidverzorgingsbehandelingen aan die specifiek gericht zijn op het verminderen van huidveroudering. Dit kunnen bijvoorbeeld hydraterende behandelingen, voedende maskers, peptidenbehandelingen en antioxidantenbehandelingen zijn.

Het is belangrijk om te weten dat de juiste behandeling afhangt van de individuele behoeften en kenmerken van de patiënt. Daarom is een consultatie met een ervaren skinexpert bij Derm Medics essentieel om de meest geschikte behandeling(en) voor jouw specifieke huidverouderingsproblemen te bepalen.

biopeeling-neoderma-derm-medics-acne-behandeling

Bio-Peeling

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
micro-dermabrasie-behandeling-tegenlijk-littekens-pigmentvlekken-grove-porien-derm-medics

Micro-Dermabrasie

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
tca-peeling-bij-acne-derm-medics

TCA Peel

Prijs vanaf €49,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
Radiofrequentie Micro-Needling Derm Medics

Cutera Secret RF Micro-Needling

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
micro-needling-the-skin-derma-pen-huid-met-littekens-hyperpigmentatie-derm-medics

Micro-Needling

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

Q-Switched YAG

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we een team van ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in het behandelen van huidveroudering. Onze deskundige aanpak begint met een uitgebreide evaluatie van uw huid om de specifieke tekenen van veroudering te identificeren. We nemen de tijd om uw individuele huidconditie te beoordelen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een persoonlijk behandelplan kunnen opstellen dat bij uw specifieke behoeften past.

×