Meteen naar de inhoud
milia-gerstekorrels-derm-medics

Gerstekorrels/Milia

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn kleine, witte of gelige cysten die zich vormen onder de huid. Ze verschijnen meestal als kleine bultjes op het gezicht, vooral rond de ogen, neus en wangen. Gerstekorrels ontstaan wanneer dode huidcellen en talg zich ophopen in de poriën of haarzakjes, waardoor kleine cysten ontstaan. In tegenstelling tot acne zijn gerstekorrels geen ontstoken of geïnfecteerde poriën. Ze zijn meestal onschadelijk en veroorzaken geen pijn of ongemak.

Gerstekorrels verwijderen bij Derm Medics

Heeft u last van gerstekorrels, ook wel bekend als milia, en zoekt u naar een effectieve manier om ze te verwijderen? Bij Derm Medics begrijpen we dat gerstekorrels uw huidbeeld kunnen verstoren en we zijn er om u te helpen met veilige en professionele verwijderingsbehandelingen.

Hoe ontstaan gerstekorrels/milia?

Hoewel de exacte oorzaak van gerstekorrels niet volledig bekend is, zijn er verschillende factoren die bijdragen aan hun ontwikkeling:

 1. Ophoping van dode huidcellen: Dode huidcellen kunnen zich ophopen en de poriën verstoppen, waardoor gerstekorrels ontstaan.
 2. Overmatige talgproductie: Een overmatige productie van talg kan bijdragen aan het ontstaan van gerstekorrels. Talg kan de poriën verstoppen en de vorming van cysten bevorderen.
 3. Beschadigde huid: Beschadigingen aan de huid, zoals brandwonden, littekens of blaarvorming, kunnen leiden tot de vorming van gerstekorrels.

Gerstekorrels kunnen vaak vanzelf verdwijnen, maar in sommige gevallen kunnen ze persistent zijn. Als je gerstekorrels als cosmetisch storend ervaart, zijn er behandelingsopties beschikbaar. Een dermatoloog kan de gerstekorrels verwijderen door middel van een kleine incisie of door ze met een naald of een speciaal instrument uit te drukken.

Het is belangrijk op te merken dat zelfknijpen of uitknijpen van gerstekorrels thuis wordt afgeraden, omdat dit het risico op infectie of littekenvorming kan vergroten. Het is altijd het beste om een dermatoloog te raadplegen voor de juiste diagnose en behandeling van gerstekorrels.

Het is belangrijk op te merken dat niet elke behandeling geschikt is voor alle soorten littekens. Het type behandeling dat het meest effectief is, hangt af van factoren zoals het type litteken, de locatie, de grootte en de individuele kenmerken van de patiënt. Het is raadzaam om een intake te plannen bij onze ervaren skinexpert bij Derm Medics om de juiste behandelingsopties te bespreken op basis van jouw specifieke situatie.

Behandelingen tegen gerstekorrels

Bij Derm Medics bieden we verschillende behandelingsopties om gerstekorrels effectief te verwijderen. Onze ervaren professionals staan klaar om je te helpen en een behandeling op maat aan te bieden. Hier zijn enkele van de mogelijke behandelingen die we kunnen gebruiken om gerstekorrels te verwijderen:

 1. Manuele extractie: Een van de meest gebruikelijke methoden om gerstekorrels te verwijderen is manuele extractie. Dit houdt in dat een dermatoloog met behulp van een steriel instrument de gerstekorrels voorzichtig uitdrukt. Het gebied wordt vooraf gereinigd en verdoofd om het proces comfortabel te maken. Deze methode is doorgaans snel en effectief, en je kunt direct na de behandeling weer je dagelijkse activiteiten hervatten.
 2. Microdermabrasie: Microdermabrasie is een exfoliërende behandeling waarbij een apparaat wordt gebruikt om fijne kristallen op de huid te spuiten en vervolgens deze kristallen samen met de dode huidcellen weg te zuigen. Deze behandeling kan helpen om de bovenste laag van de huid te exfoliëren en de gerstekorrels te verminderen of te verwijderen. Microdermabrasie kan ook de algehele textuur en helderheid van de huid verbeteren.
 3. Chemische peeling: Een chemische peeling maakt gebruik van een chemische oplossing die op de huid wordt aangebracht om de bovenste lagen van de huid te exfoliëren. Dit kan helpen bij het verminderen van gerstekorrels door de dode huidcellen te verwijderen en de poriën te reinigen. Na de behandeling kan de huid enige tijd rood en gevoelig zijn, maar dit zou snel moeten verbeteren.
 4. Micro-Coagulatie, ook bekend als elektrocoagulatie, is een procedure waarbij kleine, geïsoleerde elektrische stroompjes worden gebruikt om gerstekorrels te verwijderen.

  Het is belangrijk op te merken dat de behandeling die het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie afhangt van factoren zoals de ernst van de gerstekorrels, je huidtype en eventuele andere huidaandoeningen die aanwezig kunnen zijn. Een consultatie met een van onze dermatologen zal helpen bepalen welke behandeling het beste bij jou past.

  Bij Derm Medics zetten we ons in voor het leveren van hoogwaardige zorg en het bieden van effectieve behandelingen. Neem contact met ons op om een consultatieafspraak te maken en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het verwijderen van gerstekorrels en het bereiken van een gezonde, stralende huid.

biopeeling-neoderma-derm-medics-acne-behandeling

Bio-Peeling

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
tca-peeling-bij-acne-derm-medics

TCA Peel

Prijs vanaf €49,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
micro-dermabrasie-behandeling-tegenlijk-littekens-pigmentvlekken-grove-porien-derm-medics

Micro-Dermabrasie

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van gerstekorrels. Onze deskundige aanpak begint met een grondige evaluatie van uw huid om de omvang en locatie van de gerstekorrels te begrijpen. We nemen de tijd om uw individuele huidconditie te beoordelen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een behandelplan kunnen opstellen dat aansluit bij uw specifieke behoeften.

×