Meteen naar de inhoud
skintags-ouderdomswratjes-frbromen-steelwratjes-derm-medics

Fibromen/Steelwratjes

Fibromen, ook bekend als steelwratjes, zijn kleine, zachte gezwellen die meestal op de huid voorkomen. Ze worden gekenmerkt door een langwerpige, dunne steel die het fibroom verbindt met de huid. Fibromen zijn over het algemeen goedaardig en veroorzaken meestal geen pijn of ongemak. Ze variëren in grootte, van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Fibromen/steelwratjes effectief verwijderen bij Derm Medics

Heeft u last van fibromen (ook wel bekend als steelwratjes) en zoekt u naar een veilige en effectieve manier om ze te verwijderen? Bij Derm Medics begrijpen we hoe fibromen uw uiterlijk en zelfvertrouwen kunnen beïnvloeden, en we zijn er om u professionele en op maat gemaakte verwijderingsbehandelingen aan te bieden.

Wat zijn de oorzaken van fibromen/steelwratjes?

De exacte oorzaak van fibromen is niet volledig begrepen, maar er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij hun ontwikkeling. Erfelijkheid lijkt een rol te spelen, aangezien fibromen vaker voorkomen bij mensen met een familiegeschiedenis van deze gezwellen. Ook schijnen hormonale veranderingen, zoals tijdens zwangerschap, invloed te hebben op het ontstaan van fibromen.

Fibromen kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen, maar komen het meest voor op plaatsen waar wrijving of irritatie kan optreden, zoals de nek, oksels, liezen, onder de borsten of rond de ogen. Ze worden vaak gezien bij volwassenen van middelbare leeftijd en ouderen.

Hoewel fibromen meestal onschadelijk zijn, kunnen ze soms cosmetische zorgen veroorzaken of ongemak veroorzaken als ze wrijving ondervinden door kleding of sieraden. In sommige gevallen kunnen ze per ongeluk worden beschadigd of geïrriteerd, wat kan leiden tot bloedingen, ontsteking of infectie. Als een fibroom plotseling van grootte, kleur of vorm verandert, is het raadzaam om een arts te raadplegen om mogelijke complicaties uit te sluiten.

De behandeling van fibromen is niet ”medisch” noodzakelijk, tenzij ze symptomen veroorzaken of als je cosmetische zorgen hebt. Als verwijdering gewenst is, kunnen onze skin experts verschillende technieken gebruiken (met de mooiste resultaten), zoals micro-coagulatie, PlexR of laserbehandeling. Deze procedures worden meestal uitgevoerd onder topicale verdoving en zijn over het algemeen zeer eenvoudig en veilig.

Het is belangrijk op te merken dat zelfdiagnose van huidgezwellen niet altijd accuraat is, omdat andere huidafwijkingen vergelijkbare symptomen kunnen veroorzaken. Als je huidgezwellen opmerkt of vragen hebt over fibromen, is het altijd raadzaam om een specialist te raadplegen voor een professionele evaluatie en diagnose.

skin tag removal derm medics

Behandelingen tegen fibromen/steelwratjes

Bij Derm Medics begrijpen we dat fibromen, ook bekend als steelwratjes, cosmetisch storend kunnen zijn. We bieden effectieve behandelingen aan om fibromen veilig en snel te verwijderen, zodat je weer een gladde en egale huid kunt hebben.

Onze ervaren skinexperts staan klaar om je te helpen bij het verwijderen van fibromen met behulp van geavanceerde technieken en zorgvuldige aandacht voor jouw behoeften. We begrijpen dat elk geval uniek is, daarom bieden we persoonlijk advies en behandelingen op maat om aan jouw specifieke wensen te voldoen.

Onze behandelingsopties om fibromen te verwijderen zijn onder andere:

  1. Micro-coagulatie: Met behulp van micro-coagulatie kunnen we fibromen verwijderen door ze weg te branden met een elektrisch geladen naald. Deze methode zorgt ervoor dat het fibroom wordt vernietigd en de bloeding stopt, waardoor een gladde huid achterblijft. We zorgen voor een comfortabele ervaring door de huid vooraf topicaal te verdoven.
  2. Laser: Bij Derm Medics kunnen we fibromen ook m.b.v. laserbehandeling verwijderen. Een laserstraal wordt gericht op het fibroom, waardoor de cellen worden vernietigd zonder de omliggende huid te beschadigen.

Onze huidspecialisten zullen jouw specifieke situatie beoordelen en de meest geschikte behandelmethode voorstellen. We streven naar een resultaatgerichte aanpak met minimale risico’s en een zo kort mogelijke hersteltijd.

Bij Derm Medics stellen we jouw comfort en tevredenheid voorop. Onze deskundige team zal je voorzien van gedetailleerde instructies voor nazorg en eventuele vervolgbehandelingen om het beste resultaat te behouden.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een consult. We staan klaar om je te helpen bij het verwijderen van fibromen en je weer een zelfverzekerde, stralende huid te geven.

Plexr huidcorrecties Derm Medics

PlexR Treatment

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

Q-Switched YAG

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we een team van ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van fibromen. Onze deskundige aanpak begint met een grondige beoordeling van de fibromen om de aard en omvang ervan te begrijpen. We nemen de tijd om uw individuele huidconditie te begrijpen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een behandelplan kunnen opstellen dat aansluit bij uw specifieke behoeften.

×