Meteen naar de inhoud
eczeem-behandeling-derm-medics

Eczeem

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking en irritatie van de huid. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals atopisch eczeem, contacteczeem en seborroïsch eczeem, en het kan variëren in ernst en symptomen.

Bij Derm Medics begrijpen we dat eczeem verschillende vormen kan aannemen en dat elk individu unieke behoeften heeft. Ons ervaren team van huidtherapeuten is goed bekend met de verschillende eczeemsoorten en biedt een scala aan behandelingen om de symptomen te verlichten en de huidgezondheid te verbeteren.

  1. Atopisch eczeem: Dit is een veelvoorkomende vorm van eczeem die gepaard gaat met jeukende, rode en schilferige huiduitslag. Onze huidtherapeuten kunnen adviseren over het gebruik van vochtinbrengende crèmes, ontstekingsremmende zalven en eventueel orale medicatie om de ontsteking te verminderen en de huidbarrière te herstellen.
  2. Contacteczeem: Deze vorm van eczeem wordt veroorzaakt door een allergische reactie op bepaalde stoffen of irriterende stoffen. Onze huidtherapeuten kunnen helpen bij het identificeren van de triggers en adviseren over het vermijden van deze stoffen. Daarnaast kunnen ze ook lokale behandelingen voorschrijven om de ontsteking te verminderen en de symptomen te verlichten.
  3. Seborroïsch eczeem: Dit type eczeem komt vaak voor op gebieden met veel talgklieren, zoals de hoofdhuid, het gezicht en de borstkas. Onze huidtherapeuten kunnen specifieke shampoos, crèmes of zalven aanbevelen om de overmatige talgproductie te verminderen en de schilfering te verminderen.
  4. Dyshidrotisch eczeem: Deze vorm van eczeem veroorzaakt kleine, jeukende blaren op de handpalmen en voetzolen. Onze huidtherapeuten kunnen advies geven over het vermijden van irriterende stoffen en het gebruik van vochtinbrengende crèmes om de symptomen te verlichten. In sommige gevallen kunnen ze ook corticosteroïdcrèmes voorschrijven om de ontsteking te verminderen.

Daarnaast kunnen onze huidtherapeuten ook aanvullende behandelingen aanbieden, zoals lichttherapie (LED-therapie), laserbehandelingen en onze Eczeem behandeling om de ontsteking en dus roodheid te verminderen en de huidbarrière te herstellen.

Bij Derm Medics streven we ernaar om onze cliënten een holistische aanpak te bieden bij de behandeling van eczeem. Dit omvat het identificeren van triggers, het verbeteren van de huidverzorgingsroutine en het bieden van ondersteuning en educatie om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Behandelingen tegen eczeem

Bij Derm Medics bieden we verschillende behandelingen voor eczeem om de symptomen te verlichten en de huidgezondheid te verbeteren. Onze huidtherapeuten ontwikkelen op maat gemaakte behandelplannen om aan de individuele behoeften van elke cliënt te voldoen. Enkele van de behandelingen die we kunnen aanbieden, zijn:

  1. Emolliënten en hydraterende crèmes: Het regelmatig aanbrengen van vochtinbrengende crèmes en emolliënten is essentieel bij de behandeling van eczeem. Ze helpen de huidbarrière te herstellen, de hydratatie te verbeteren en jeuk te verminderen. Onze huidtherapeuten kunnen je adviseren over de juiste producten en het juiste gebruik ervan.
  2. Fototherapie: Lichttherapie kan een effectieve behandelingsoptie zijn voor eczeem, vooral bij ernstige gevallen. Blootstelling aan bepaalde golflengten van licht kan ontstekingen verminderen en de huidsymptomen verbeteren. Onze kliniek kan verschillende vormen van lichttherapie, zoals LED-therapie, aanbieden.
  3. Allergietests en eliminatiediëten: Als contacteczeem wordt vermoed, kan een allergietest worden uitgevoerd om de specifieke triggers te identificeren. Onze huidtherapeuten kunnen ook adviseren over het vermijden van bepaalde allergenen en het volgen van een eliminatiedieet om de symptomen te verminderen.

Daarnaast is het belangrijk om te benadrukken dat het dagelijks goed verzorgen van de huid essentieel is bij de behandeling van eczeem. Onze huidtherapeuten kunnen je voorzien van tips en advies over de juiste huidverzorgingsroutine, het vermijden van irriterende stoffen en het gebruik van milde reinigingsmiddelen.

Bij Derm Medics begrijpen we dat eczeem een chronische aandoening kan zijn, en we zijn toegewijd om je te ondersteunen bij het beheren en behandelen ervan. Onze huidtherapeuten zullen nauw met je samenwerken om de beste behandelingsaanpak te bepalen en je te helpen een gezonde en comfortabele huid te bereiken.

collagen-treatment-for-eczema-collageen-behandeling-bij-eczeem-derm-medics-utrecht

Swiss Collagen Treatment

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Kalmering
Resultaat na meerdere sessies
led-therapie-facial-treatment-voor-eczeem-couperose-rosacea-derm-medics-utrecht

Eczeem Treatment

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Kalmering
Resultaat na meerdere sessies
ipl-acne-behandeling-derm-medics

IPL Roodheid

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Kalmering
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Als u op zoek bent naar deskundige behandelingen voor eczeem, staan onze huidexperts bij Derm Medics voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en te werken aan een gezonde, comfortabele huid die uw zelfvertrouwen versterkt.

×