Meteen naar de inhoud
couperose-behandeling-derm-medics-utrecht

Couperose

Couperose is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zichtbare, verwijde bloedvaatjes (telangiectasieën) op het gezicht. Het treft voornamelijk de wangen, neus, kin en soms het voorhoofd. Couperose wordt vaak geassocieerd met een aanhoudende roodheid op de huid, die kan verergeren door verschillende factoren, zoals warmte, kou, zonblootstelling, alcoholgebruik, pittig voedsel, stress en intense lichamelijke inspanning.

Couperose behandeling bij Derm Medics

Heeft u last van couperose en zoekt u naar een professionele behandeling om roodheid en zichtbare adertjes in uw huid te verminderen? Bij Derm Medics begrijpen we hoe couperose uw huid kan beïnvloeden en streven we ernaar om u effectieve en doelgerichte behandelingen te bieden.

Oorzaak van Couperose

De precieze oorzaak van couperose is niet volledig bekend, maar het wordt verondersteld een combinatie te zijn van genetische aanleg en omgevingsfactoren die de bloedvaten in de huid beïnvloeden. Factoren zoals zwakke vaatwanden, langdurige blootstelling aan de zon, huidveroudering en hoge bloeddruk kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van couperose.

Symptomen van Couperose

De symptomen van couperose kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen per persoon verschillen. De belangrijkste symptomen zijn:

1. Roodheid: Couperose wordt gekenmerkt door aanhoudende roodheid op bepaalde delen van het gezicht, zoals de wangen, neus, kin en soms het voorhoofd. Deze roodheid kan intenser worden na blootstelling aan bepaalde triggers, zoals warmte, kou, zonlicht, alcohol of gekruid voedsel.

2. Zichtbare bloedvaatjes: Een ander kenmerkend symptoom van couperose zijn zichtbare, verwijde bloedvaatjes (telangiectasieën) op de huid. Deze bloedvaatjes kunnen eruit zien als fijne rode lijnen of spinnenwebachtige patronen en bevinden zich meestal op de wangen en neus.

3. Gevoeligheid: De huid met couperose kan gevoelig en prikkelbaar zijn. Het kan reageren op externe factoren, zoals warmte, koude temperaturen, huidverzorgingsproducten of agressieve reinigingsmiddelen, waardoor roodheid en ongemak kunnen ontstaan.

4. Brandend of stekend gevoel: Sommige mensen met couperose ervaren een brandend of stekend gevoel op de huid, vooral tijdens een opflakkering of na blootstelling aan triggers.

5. Droogheid: Couperose kan gepaard gaan met een droge huid, die strak of schilferig aanvoelt. Dit kan vooral merkbaar zijn rond de gebieden met verwijde bloedvaatjes.

Het is belangrijk op te merken dat de symptomen van couperose kunnen variëren en dat niet iedereen met couperose dezelfde symptomen zal ervaren. Als je vermoedt dat je last hebt van couperose, is het raadzaam om een professionele skinexpert van Derm Medics te raadplegen voor een analyse en een passende behandeling.

Naast deze subtypen kan rosacea ook gepaard gaan met andere symptomen zoals een brandend gevoel, jeuk, gevoelige huid en het gevoel van warmte in het gezicht.
Het is belangrijk op te merken dat rosacea een complexe aandoening is en dat de symptomen van persoon tot persoon kunnen variëren. Bij Derm Medics bieden onze skinexperts verschillende behandelingen om de symptomen van rosacea te verminderen en de huidgezondheid te verbeteren. Onze behandelingen zijn gericht op het verminderen van ontstekingen, het kalmeren van de huid en het verbeteren van de algehele conditie van de huid.

couperose derm medics

Behandelingen tegen Couperose

Bij Derm Medics bieden we verschillende behandelingen aan voor couperose om de zichtbaarheid van de verwijde bloedvaatjes te verminderen en de algehele conditie van de huid te verbeteren. Enkele van de behandelingen die we kunnen aanbieden zijn:

1. Lasertherapie: Laserbehandelingen, zoals de Nd:YAG-laser, kunnen worden gebruikt om de bloedvaatjes gericht te verwarmen en te laten verschrompelen. Dit helpt de roodheid en zichtbaarheid van couperose te verminderen. De behandeling is meestal comfortabel en heeft weinig tot geen hersteltijd.

2. IPL (Intense Pulsed Light): IPL maakt gebruik van geavanceerd licht om specifiek op de bloedvaatjes te richten en deze te verminderen. Het licht wordt geabsorbeerd door het bloed in de verwijde vaatjes, waardoor ze geleidelijk vervagen. IPL-behandelingen zijn effectief en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt.

3. Elektrocoagulatie: Deze behandeling maakt gebruik van een klein naaldje dat een elektrische stroom afgeeft om de verwijde bloedvaatjes te coaguleren en te laten verdwijnen. Het is een nauwkeurige en effectieve methode om couperose te behandelen, vooral voor kleinere gebieden.

4. LED-therapie: Deze behandeling combineert een lichtgevoelige cosmeceutical met lichttherapie. De cosmeceutical wordt op de huid aangebracht en vervolgens geactiveerd met specifiek licht, waardoor de bloedvaatjes worden behandeld en de roodheid wordt verminderd.

Naast deze behandelingen kan ons team van skinexperts ook advies geven over huidverzorgingsproducten en leefstijlveranderingen die kunnen helpen bij het beheersen van couperose. Het is belangrijk om een professionele skinexpert van Derm Medics te raadplegen om een gepersonaliseerd behandelplan op maat te krijgen dat past bij jouw specifieke behoeften en de ernst van de couperose.

biopeeling-neoderma-derm-medics-acne-behandeling

Bio-Peeling

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
micro-coagulatie-spider-naevus-couperode-derm-medics

Micro-Coagulatie

Prijs vanaf €49,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
led-therapie-facial-treatment-voor-eczeem-couperose-rosacea-derm-medics-utrecht

Couperose Treatment

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ipl-acne-behandeling-derm-medics

IPL Roodheid

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

ND-Yag Laser

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we een team van ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in de behandeling van couperose. Onze deskundige aanpak begint met een grondige evaluatie van uw huid om de omvang van de couperose te begrijpen. We nemen de tijd om uw individuele huidconditie te begrijpen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een persoonlijk behandelplan kunnen opstellen.

×