Meteen naar de inhoud
beschadigde-huid-wat-te-doen-bij-zonbeschadigde-huid-derm-medics

Beschadigde huid(barrière)

Een beschadigde huidbarrière verwijst naar de verstoring of verzwakking van de natuurlijke beschermende laag van de huid, die bekend staat als de huidbarrière. De huidbarrière speelt een cruciale rol bij het behoud van de gezondheid en integriteit van de huid.

Beschadigde huidbarrière behandeling bij Derm Medics

Heeft u last van een beschadigde huidbarrière en zoekt u naar een effectieve behandeling om uw huid te herstellen en te beschermen? Bij Derm Medics begrijpen we hoe belangrijk een gezonde huidbarrière is en we zijn toegewijd om u te voorzien van professionele en op maat gemaakte behandelingen.

Waaruit bestaat de huidbarrière?

Normaal gesproken bestaat de huidbarrière uit een complex systeem van lipiden (vetten), eiwitten en cellen die samenwerken om vochtverlies te voorkomen, schadelijke stoffen buiten te houden en de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën, allergenen en extreme temperaturen.

Oorzaken beschadigde huidbarrière

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen bijdragen aan een beschadigde huid. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

 1. Verkeerd gebruik van huidverzorgingsproducten: Het gebruik van agressieve of irriterende producten, zoals zeep met een hoog alkaligehalte of producten die alcohol bevatten, kan de huidbarrière beschadigen en de natuurlijke oliën van de huid verwijderen.
 2. Overmatig reinigen: Te vaak en te grondig reinigen van de huid kan de natuurlijke oliën en lipiden op de huid verwijderen, waardoor de huidbarrière verzwakt.
 3. Onjuist gebruik van cosmetische behandelingen: Cosmetische behandelingen, zoals chemische peelings of exfoliërende scrubs, kunnen de huid beschadigen als ze niet correct worden toegepast of als de concentratie te hoog is.
 4. Overmatige blootstelling aan de zon: Langdurige blootstelling aan de zon zonder adequate bescherming kan de huid uitdrogen en beschadigen. De schadelijke UV-stralen kunnen de huidbarrière aantasten en ontstekingen veroorzaken.
 5. Extreme weersomstandigheden: Blootstelling aan koude wind, lage luchtvochtigheid of extreme temperaturen kan de huid uitdrogen en de huidbarrière beschadigen.
 6. Ongezonde levensstijl: Factoren zoals roken, stress, slechte voeding en slaapgebrek kunnen bijdragen aan een verminderde huidgezondheid en de huidbarrière verzwakken.
 7. Medische aandoeningen: Bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis en dermatitis, kunnen de huidbarrière verstoren en beschadigen.

Gevolg verstoorde huid(barrière)

Wanneer de huidbarrière beschadigd raakt, kunnen verschillende problemen ontstaan, waaronder:

 1. Vochtverlies: Een beschadigde huidbarrière kan leiden tot overmatig vochtverlies uit de huid, wat resulteert in een droge en gedehydrateerde huid.
 2. Gevoeligheid: Een verzwakte huidbarrière kan ervoor zorgen dat de huid gevoeliger wordt voor externe irriterende stoffen, waardoor roodheid, irritatie en ontsteking kunnen ontstaan.
 3. Infecties: Een beschadigde huidbarrière kan de bescherming tegen bacteriën, schimmels en andere micro-organismen verminderen, waardoor het risico op huidinfecties toeneemt.
 4. Ontsteking: Een verzwakte huidbarrière kan een verhoogde ontstekingsreactie in de huid veroorzaken, wat kan leiden tot symptomen zoals roodheid, zwelling en jeuk.

Factoren die kunnen bijdragen aan een beschadigde huidbarrière zijn onder andere overmatig gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten, langdurige blootstelling aan extreme temperaturen, overmatig reinigen van de huid, verkeerd gebruik van cosmetische behandelingen, stress en bepaalde medische aandoeningen.
Het herstellen van een beschadigde huidbarrière omvat doorgaans het gebruik van milde, hydraterende huidverzorgingsproducten die de huidbarrière ondersteunen en herstellen. Het vermijden van irriterende stoffen en het beschermen van de huid tegen schadelijke omgevingsfactoren is ook belangrijk.

beschadigde-huid-barrière-roodheid-gevoelig-behandeling-derm-medics

Behandelingen om de huid(barrière) te herstellen

Bij Derm Medics bieden we verschillende behandelingen aan om de verstoorde huidbarrière te herstellen en de huidgezondheid te verbeteren. Enkele van de behandelingen die we kunnen aanbieden zijn:

 1. Huidverzorgingsadvies: Onze huidtherapeuten kunnen je helpen bij het kiezen van milde en hydraterende huidverzorgingsproducten die de huidbarrière ondersteunen. Ze kunnen je ook begeleiden bij het opzetten van een passende huidverzorgingsroutine.
 2. Hydraterende behandelingen: We bieden hydraterende behandelingen aan die gericht zijn op het voeden en hydrateren van de huid. Dit kan onder meer het gebruik van vochtinbrengende maskers, serums of speciale hydraterende behandelingen omvatten.
 3. Kalmerende behandelingen: Voor een verstoorde huidbarrière die gevoelig of ontstoken is, kunnen we kalmerende behandelingen aanbieden. Dit omvat mogelijk het gebruik van producten met ontstekingsremmende ingrediënten, zoals aloë vera of kamille, om de huid te kalmeren en irritatie te verminderen.
 4. Barrier Creams: We kunnen ook speciale barrier creams aanbevelen die helpen om de huidbarrière te herstellen. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten zoals ceramiden, niacinamide of hyaluronzuur, die de huid beschermen en hydrateren.
 5. Lasertherapie: In sommige gevallen kan lasertherapie worden gebruikt om de huid te stimuleren en de natuurlijke herstelprocessen te bevorderen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de huidbarrière en het stimuleren van de productie van collageen en elastine.
collagen-treatment-for-eczema-collageen-behandeling-bij-eczeem-derm-medics-utrecht

Swiss Collagen Treatment

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Kalmering
Resultaat na meerdere sessies
led-therapie-facial-treatment-voor-eczeem-couperose-rosacea-derm-medics-utrecht

Deluxe Treatment

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Kalmering
Resultaat na meerdere sessies
ipl-acne-behandeling-derm-medics

Photofacial

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Kalmering
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we een team van ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in het behandelen van een beschadigde huidbarrière. Onze aanpak begint met een grondige evaluatie van uw huid om de omvang van de beschadiging te begrijpen. We nemen de tijd om uw individuele huidconditie te begrijpen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een behandelplan kunnen opstellen dat aansluit bij uw specifieke behoeften.

×