Meteen naar de inhoud
angioom-huid-behandeling-rode-bultjes-derm-medics

Angiomen

Angiomen zijn goedaardige gezwellen die ontstaan uit de bloedvaten. Ze kunnen op verschillende delen van het lichaam voorkomen en worden gekenmerkt door abnormale groei of ophoping van bloedvaten. Angiomen kunnen verschillende vormen en kleuren hebben, afhankelijk van het type en de locatie.

Angiomen effectief behandelen bij Derm Medics

Heeft u last van angiomen, onschuldige huidtumoren die ontstaan uit bloedvaten, en wilt u ze effectief laten behandelen? Bij Derm Medics begrijpen we dat angiomen uw uiterlijk en zelfvertrouwen kunnen beïnvloeden, en we zijn er om u te helpen met professionele en veilige behandelingen.

Welke soorten angiomen bestaan er?

Er zijn verschillende soorten angiomen, die elk hun eigen kenmerken hebben. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten angiomen:

  1. Hemangiomen: Hemangiomen zijn een van de meest voorkomende vormen van angiomen. Ze worden vaak gezien bij baby’s en kunnen op elke leeftijd voorkomen. Hemangiomen zijn meestal helderrode, verheven laesies die kunnen variëren in grootte en vorm. Ze groeien meestal snel in de eerste paar maanden van het leven en kunnen daarna geleidelijk aan kleiner worden en vervagen.
  2. Spider Naevi: Spider naevi, ook wel bekend als spider angioma of araneus naevus, zijn kleine angiomen die eruit zien als spinnenwebben. Ze hebben een centrale rode vlek met dunne bloedvaten die vanuit het midden uitstralen, vergelijkbaar met de poten van een spin. Spider naevi komen vaak voor op het gezicht, de nek, de schouders en de armen. Ze kunnen geassocieerd worden met hormonale veranderingen, leveraandoeningen of genetische factoren.
  3. Cherry angiomen: Cherry angiomen, ook wel seniele angiomen genoemd, zijn kleine, helderrode tot paarsrode bultjes die vaak voorkomen op de romp en de ledematen. Ze worden veroorzaakt door verwijde bloedvaatjes (capillairen) dicht onder het huidoppervlak. Cherry angiomen kunnen variëren in grootte, van enkele millimeters tot enkele centimeters in diameter.
  4. Veneuze angiomen: Veneuze angiomen bestaan uit abnormaal gevormde en vergrote aders. Ze kunnen variëren in grootte en verschijnen als blauwe of paarse bultjes of knobbels op de huid. Veneuze angiomen worden vaak aangetroffen op het gezicht, de lippen, de handen, de benen en andere delen van het lichaam. Ze kunnen al aanwezig zijn bij de geboorte of later in het leven ontstaan.
  5. Lymfangiomen: Lymfangiomen zijn angiomen die ontstaan uit de lymfevaten, die verantwoordelijk zijn voor het afvoeren van lymfevocht in het lichaam. Ze verschijnen meestal als zachte, blauwachtige of doorschijnende laesies die kunnen variëren in grootte. Lymfangiomen komen vaak voor op het hoofd en de nek, maar kunnen zich ook op andere delen van het lichaam bevinden.

Deze verschillende soorten angiomen hebben specifieke kenmerken en kunnen verschillen in oorzaak, locatie en klinische presentatie.

Hoewel angiomen meestal goedaardig zijn en geen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, kunnen ze cosmetisch ongemak veroorzaken, vooral als ze zich op zichtbare delen van het lichaam bevinden. In sommige gevallen kunnen ze bloeden, jeuken of ongemak veroorzaken als gevolg van mechanische wrijving.

Hoe zijn angiomen te behandelen?

De behandeling van angiomen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type angioom, de grootte, locatie en de symptomen die het veroorzaakt. Enkele van de behandelingsopties die kunnen worden overwogen zijn:

  • Observatie: Sommige angiomen, zoals hemangiomen bij baby’s, kunnen vanzelf verminderen en verdwijnen zonder behandeling. In dergelijke gevallen kan een “afwachtende” benadering worden gevolgd, waarbij de groei en evolutie van het angioom nauwlettend worden gevolgd.
  • Laserbehandeling: Lasertechnieken zoals pulsed-dye laser, Nd:YAG laser of KTP laser kunnen effectief zijn bij het verminderen of verwijderen van angiomen. De laserenergie wordt gericht op het bloedvat, waardoor het selectief wordt verwarmd en vernietigd.
  • Chirurgische verwijdering: In sommige gevallen kan chirurgische excisie worden overwogen, vooral bij grote of hardnekkige angiomen. De procedure omvat het verwijderen van het angioom onder lokale verdoving.
  • Sclerotherapie: Deze behandeling houdt in dat een medicijn in het angioom wordt geïnjecteerd, waardoor het bloedvat wordt afgesloten en het angioom kleiner wordt of verdwijnt.

Het is belangrijk om onze skinexpert te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en het bepalen van de meest geschikte behandelingsopties voor angiomen. Onze deskundige huidspecialisten bij Derm Medics kunnen jouw specifieke situatie beoordelen en een behandelplan op maat maken om de beste resultaten te behalen.

Het is ook essentieel om te onthouden dat angiomen, zelfs na behandeling, kunnen terugkeren. Reguliere controle en opvolging met een onze huidpecialisten zijn belangrijk om eventuele veranderingen in het angioom te volgen en verdere behandelingsopties te bespreken.

micro-coagulatie-spider-naevus-couperode-derm-medics

Micro-Coagulatie

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

Q-Switch ND-YAG Laser

Prijs vanaf €90,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in het behandelen van angiomen. Onze deskundige aanpak begint met een zorgvuldige evaluatie van uw angiomen om de omvang, locatie en het type te begrijpen. We nemen de tijd om uw individuele huidconditie te beoordelen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een behandelplan kunnen opstellen dat bij uw specifieke behoeften past.

×