Meteen naar de inhoud
acne-probleem-in-het-gezicht-derm-medics-acne-behandeling

Acne

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door de vorming van puistjes, mee-eters, rode bultjes en soms ook pijnlijke onderhuidse ontstekingen. Het treedt meestal op in het gezicht, op de borst, de rug en andere delen van het lichaam waar veel talgklieren aanwezig zijn.

De belangrijkste oorzaak van acne is overmatige productie van talg, een natuurlijke olieachtige substantie die door de talgklieren in de huid wordt geproduceerd. Wanneer de talgproductie toeneemt, kunnen de poriën verstopt raken met dode huidcellen, talg en bacteriën. Dit creëert een ideale omgeving voor ontstekingen en de vorming van puistjes.

Naast overmatige talgproductie zijn er andere factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van acne, zoals hormonale veranderingen, genetische aanleg, stress, bepaalde medicijnen en het gebruik van comedogene (porie-verstoppende) cosmetica.

Acne kan verschillende vormen aannemen, waaronder:

 1. Comedonen: Mee-eters zijn open comedonen (zwarte puntjes) of gesloten comedonen (witte bultjes) die ontstaan ​​door verstopte poriën.
 2. Papels: Rode, ontstoken bultjes die op het huidoppervlak verschijnen.
 3. Puisten: Geïnfecteerde puistjes gevuld met pus die rood en ontstoken zijn.
 4. Cysten: Diepe, pijnlijke onderhuidse bulten die kunnen leiden tot littekenvorming.

De ernst van acne kan variëren van mild tot ernstig en kan invloed hebben op iemands zelfvertrouwen en kwaliteit van leven. Daarom is het belangrijk om acne tijdig en effectief te behandelen.

Er zijn verschillende soorten acne die kunnen voorkomen, variërend in de ernst en de symptomen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende vormen van acne:

 1. Acne vulgaris: Dit is de meest voorkomende vorm van acne en omvat puistjes, mee-eters, papels en puisten. Het kan voorkomen op het gezicht, de borst, de rug en andere delen van het lichaam.
 2. Comedonale acne: Dit type acne wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van comedonen, oftewel mee-eters. Comedonen kunnen gesloten comedonen (witte bultjes) of open comedonen (zwarte puntjes) zijn.
 3. Hormonale acne: Hormonale veranderingen, zoals tijdens de puberteit, menstruatiecyclus of hormonale schommelingen, kunnen leiden tot het ontstaan van acne. Deze vorm van acne komt vaak voor op de kin en kaaklijn.
 4. Cystische acne: Dit is een ernstigere vorm van acne waarbij diepe, pijnlijke onderhuidse bulten en cysten ontstaan. Het kan leiden tot littekenvorming en vereist vaak een intensievere behandeling.
 5. Acne conglobata: Dit is een zeldzame en ernstige vorm van acne die wordt gekenmerkt door grote, onderhuidse ontstekingen, abcessen en verbindweefseling. Het kan leiden tot uitgebreide littekens en vereist meestal langdurige behandeling.

6. Acne mechanica: Dit type acne ontstaat als  gevolg van wrijving, druk of irritatie op de huid. Het komt vaak voor bij mensen die strakke kleding dragen, helmen dragen of veel fysieke activiteiten verrichten.

Het is belangrijk op te merken dat acne een complexe aandoening is en dat een combinatie van factoren, waaronder hormonen, genetica, huidtype en levensstijl, van invloed kan zijn op het ontstaan en de ernst ervan. Een professionele evaluatie door een huidtherapeut of dermatoloog kan helpen bij het identificeren van het specifieke type acne en het bepalen van de meest effectieve behandeling.

acne behandeling derm medics utrecht

Behandelingen tegen acne

Enkele van de behandelingen die we bij Derm Medics aanbieden voor de behandeling van acne zijn:

 1. Medische gezichtsbehandelingen: Onze huidtherapeuten voeren diepgaande reinigingsbehandelingen uit die speciaal zijn ontworpen om de poriën te reinigen, overtollig talg te verwijderen en ontstekingen te verminderen. Dit kan worden gecombineerd met exfoliatie, maskers en kalmerende behandelingen om de algehele huidconditie te verbeteren.
 2. Chemische peelings: We maken gebruik van gecontroleerde chemische peelings die helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, het verminderen van overtollig talg en het stimuleren van celvernieuwing. Dit helpt bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van littekens en het verminderen van acne-uitbarstingen.
 3. Laser- en lichttherapie: Geavanceerde laser- en lichttechnologieën kunnen worden gebruikt om ontstekingen te verminderen, de talgproductie te reguleren en de bacteriën die acne veroorzaken te verminderen. Deze behandelingen kunnen ook helpen bij het verminderen van acne littekens en het verbeteren van de algehele huidskleur en textuur.

Krijg ik de kosten van mijn acne behandelingen vergoed?

Derm Medics heeft een ANBOS acne specialisatie en bijbehorende AGB-code. Dit betekent dat je in de meeste gevallen acne behandelingen vergoed kunt krijgen door je zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of acnetherapie ook in jouw pakket zit. Belangrijk om te weten is dat producten voor thuisgebruik en eventueel suppletie nooit onder deze vergoeding vallen.

biopeeling-neoderma-derm-medics-acne-behandeling

Bio-Peeling

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
tca-peeling-bij-acne-derm-medics

TCA Peel

Prijs vanaf €90,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ipl-acne-behandeling-derm-medics

IPL Acne

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
carbon-peeling-derm-medics

Carbon Laser Peel

Prijs vanaf €139,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics bieden we verschillende effectieve behandelingen voor acne om je te helpen bij het verminderen van puistjes, ontstekingen en het verbeteren van je huidconditie. Onze ervaren huidtherapeuten en skinexperts zullen een behandelplan op maat voor je opstellen, rekening houdend met de ernst van je acne en jouw specifieke behoeften.

×