Meteen naar de inhoud

Schimmel-/Kalknagel

Een schimmelnagel is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels dat kan voorkomen bij zowel de voeten en/of handen. Schimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd en als ontsierend en soms pijnlijk ervaren. Bij Derm Medics behandelen wij schimmelnagels met onze nieuwste laser apparaat . Deze laser is het beste in zijn soort en heeft al meer dan 100.000 mensen met succes behandeld.

De laserlicht, dat door de nagel tot aan het nagelbed rijkt, verhit de schimmelkern waardoor de schimmel niet kan overleven. De schimmel wordt opgeruimd door het lichaam, waardoor het aangetaste nageldeel uitgroeit. Er is wetenschappelijk bewezen dat de laserbehandeling werkt bij het behandelen van schimmelnagels/kalknagels.

Wat houdt de behandeling in?

Voorafgaand aan de behandeling zullen de nagels eerst behandeld moeten worden middels een medische pedicure. De medische pedicure kunt u ook voorafgaand aan de laser afspraak inboeken. De medische pedicure zorgt ervoor dat de nagel goed voorbereid wordt voor o.a. de laser behandeling. Als u de laser afspraak met verdikte nagels wilt uitvoeren zult u geen goed resultaat ervaren.

De specialist zal na het desinfecteren van de nagels bescherming op uw ogen aanbrengen en aangeven wanneer zij de eerste puls op de nagel zet. De laser werkt met een soort pennetje waarmee nauwkeurig de nagels kunnen worden behandeld. De laserpulsen op het nagelbed kunnen gevoelig zijn. Alle nagels en nagelranden worden behandeld en de meest aangedane nagels extra intensief. Na de behandeling wordt de rand onder de nagel, de randen eromheen en het nagelbed zorgvuldig ingesmeerd met Safae Esthetics Tea Tree serum.

Voor de medische pedicure kun je hier informatie vinden.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Omdat nagels over het algemeen zeer langzaam groeien, is het resultaat van de behandeling vaak pas na een aantal maanden  zichtbaar. Ongeveer 80% van de schimmels (Dermatofyten) die schimmelnagels veroorzaken, reageert op de verhitting die plaatsvindt tijdens de behandeling.

Indien de instructies en nazorg niet nauwkeurig worden nageleefd, zal het resultaat van de behandeling minder zijn en kan de schimmelnagel terugkomen. Wij geven hier tijdens een consult advies over en zullen u voorzien van de juiste producten voor thuisgebruik.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de behandeling kunnen de nagels warm en/of tintelend aanvoelen en het gebied onder de nagelplaat kan tijdelijk verkleuren. Deze verkleuring verdwijnt meestal weer na enkele weken. Het is belangrijk dat u een nieuwe infectie van de nagel na de behandeling, voorkomt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 5-8 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Via onze afspraak widget of tarieven lijst vindt u de prijsindicatie van het laseren van de schimmelnagels.

×