Meteen naar de inhoud

Vaatafwijkingen in het gelaat

Couperose en spider naevus (spinnetjes) zijn twee veelvoorkomende vaatafwijkingen die het gelaat zichtbaar ontsieren. Maar ook angiomen (rode vaatzwellingen die als bolletjes op de huid liggen) komen voor. Met een geavanceerde vaatlaser kunnen de verschillende vaatafwijkingen bij Safae Esthetics eenvoudig worden verwijderd.

Bij de huidexperts van Safae Esthetics kunt u terecht om uw couperose en storende vaatjes snel en veilig te laten verwijderen. Het is aan te raden om de couperose tijdig te behandelen aangezien deze zich kan ontwikkelen tot rosacea.

Rosacea

Vooral de wangen en de neus krijgen een rode kleur, en er zijn kleine uitgezette bloedvaatjes te zien. Daarnaast kunnen bultjes en puistjes ontstaan. Deze puistjes lijken misschien op acne, maar komen op latere leeftijd dan jeugdpuistjes voor. Rosacea komt namelijk het meeste voor bij vrouwen tussen de 30 en de 50 jaar, voornamelijk met een lichte huid. Er wordt soms ook gedacht aan de huidaandoening couperose, maar dit is niet juist, aangezien er bij couperose geen bultjes of puistjes ontstaan.

Kenmerkend voor rosacea zijn de terugkerende aanvallen waarbij de roodheid verergert en je last krijgt van blozen (ook wel flare-ups genoemd). De helft van de mensen die last heeft van deze huidaandoening, heeft ook oogklachten zoals ontstekingen van de oogleden, het hoornvlies of bindvlies. Symptomen hiervan zijn droge of pijnlijke ogen, tranende ogen of verminderd zicht. Rosacea is niet besmettelijk en niet bedreigend voor de gezondheid, maar kan wel heel vervelend zijn. De meeste cliënten ondergaan dan ook een behandeling omdat zij het cosmetisch storend vinden. Gelukkig is de huidaandoening wel goed te behandelen door onze huidtherapeuten, zodat deze er rustiger en minder rood uitziet.

Werking van de Vaatlaser

Het licht van de vaatlaser reageert op hemoglobine, de stof die ons bloed de herkenbare rode kleur geeft. Hemoglobine in het bloed en in de vaatjes absorberen de laserenergie waardoor er een reactiewarmte ontstaat.

Hierdoor lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed stolt en de vaatjes samentrekken en vervolgens verdwijnen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de restanten worden afgevoerd. Deze behandelmethode is snel, effectief en veilig.

Direct resultaat

Na de couperose behandeling bij Safae Esthetics ziet u direct na de behandeling al de eerste resultaten. Afhankelijk van de oppervlakte en dichtheid van de aandoening kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, gemiddeld volstaan 1 tot 5 behandelingen.

Pijnloos

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Een laserpuls voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Direct na de behandeling kunt u de huid koelen met een coldpack of een verkoelende gel.

Vóór en na de behandeling

Eventuele contra indicaties worden met u door een van onze huidtherapeuten doorgesproken. Op het moment van de behandeling mag u niet gebruind zijn (door de zon of zonnebank) en is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. Bij een teveel aan bruin pigment in de huid bestaat het gevaar dat de behandelde zone te licht of met verkleuring geneest. We raden dan ook aan om gedurende zes weken vóór de behandeling blootstelling aan de zon te vermijden.

Ook na de behandeling is het belangrijk om uw huid gedurende drie weken te beschermen tegen de zon. Dit kan door gebruik van een zonnecrème met een factor van minimaal 30. Direct na de behandeling ontstaat meestal roodheid en kleine zwelling van de huid. Dit gaat gepaard met een licht branderig gevoel. Er kan een verkoelende gel of crème worden aangebracht. Eventuele zwelling en roodheid verdwijnen meestal in de loop van twee dagen. Uw lichaam ruimt het bloedvat dan geleidelijk op in de volgende 6-8 weken.

×