Meteen naar de inhoud

Radiofrequentie Micro-Needling

Bij Derm Medics zijn we trots op het aanbieden van geavanceerde en effectieve behandelingen op het gebied van huidverzorging. We zijn verheugd om u kennis te laten maken met onze innovatieve procedure genaamd radiofrequentie micro-needling, ookwel bekend als de Morpheus8.

Een radiofrequentie micro-needling behandeling combineert twee effectieve technologieën, namelijk radiofrequentie (RF) en micro-needling, om de huid te verbeteren en te verjongen. Deze behandeling wordt vaak gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals fijne lijntjes, rimpels, littekens, textuurproblemen en huidverslapping.

Radiofrequentie Micro-Needling Derm Medics

Hoe werkt de Radiofrequentie Micro-Needling?

Radiofrequentie micro-needling is een geavanceerde huidbehandeling die twee effectieve technologieën combineert: radiofrequentie (RF) en micro-needling. Het doel van deze behandeling is om de huid te verbeteren, te verjongen en verschillende huidproblemen aan te pakken.

Bij micro-needling worden kleine, fijne naaldjes gebruikt om gecontroleerde microgaatjes in de huid te maken. Deze microgaatjes stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid, waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Collageen en elastine zijn essentiële eiwitten die de huid stevigheid, elasticiteit en een jeugdige uitstraling geven.

Radiofrequentie, aan de andere kant, maakt gebruik van gecontroleerde verwarming van de diepere lagen van de huid met behulp van elektrische energie. Deze energie stimuleert de productie van collageen en elastine en zorgt voor huidverstrakking.

Samen zorgen radiofrequentie en micro-needling voor synergetische effecten. De microgaatjes van de micro-needling bevorderen de penetratie van de radiofrequentie-energie in de huid, waardoor de effectiviteit van de behandeling wordt verhoogd. De combinatie van deze twee technieken resulteert in een verbeterde textuur van de huid, vermindering van fijne lijntjes en rimpels, verstrakking van de huid en vermindering van littekens en andere huidproblemen.

Voor wie is radiofrequentie micro-needling geschikt?

Radiofrequentie micro-needling is geschikt voor verschillende huidtypes en huidproblemen. Het kan voordelig zijn voor mensen die last hebben van:

  1. Fijne lijntjes en rimpels: Radiofrequentie micro-needling stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huidstructuur wordt verbeterd en fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  2. Huidverslapping: Door de stimulatie van collageen en elastine kan de behandeling de huid strakker en steviger maken, wat resulteert in een jeugdiger uiterlijk en verbeterde huidelasticiteit.
  3. Littekens: Radiofrequentie micro-needling kan helpen bij het vervagen van acne littekens, operatielittekens of littekens door andere huidaandoeningen. De behandeling stimuleert de genezing en regeneratie van de huid, waardoor de textuur en het uiterlijk van littekens worden verbeterd.
  4. Huidtextuurproblemen: Als je last hebt van een ongelijkmatige huidtextuur, zoals grove poriën, kan radiofrequentie micro-needling helpen de huid gladder en egaler te maken.

Het is belangrijk op te merken dat radiofrequentie micro-needling mogelijk niet geschikt is voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals actieve huidinfecties, zwangerschap, gebruik van bloedverdunners of bepaalde huidallergieën. Een consultatie met een professionele behandelaar bij Derm Medics zal helpen bepalen of deze behandeling geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Hoe ziet de Radiofrequentie Micro-Needling behandeling eruit?

Tijdens de behandeling wordt er een topische verdovende crème aangebracht om eventueel ongemak te minimaliseren. De micro-naaldjes worden over de huid bewogen en creëren kleine gaatjes, waardoor de radiofrequentie-energie dieper in de huid kan doordringen. De behandeling is meestal goed te verdragen, maar je kunt een licht prikkelend en warm gevoel ervaren.

Na de behandeling kan de huid enige roodheid, gevoeligheid en zwelling vertonen, maar dit is meestal tijdelijk en verdwijnt binnen enkele dagen tot een week. Je kunt specifieke nazorginstructies krijgen om het genezingsproces te bevorderen en de beste resultaten te behalen.

Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van de individuele huidconditie en de ernst van de rimpels. Meestal worden meerdere sessies aanbevolen, met tussenpozen van enkele weken, om optimale resultaten te bereiken.

Bij Derm Medics hebben we deskundige professionals die ervaring hebben met radiofrequentie micro-needling. We kunnen een persoonlijk behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Neem contact met ons op voor een consult gesprek en ontdek hoe radiofrequentie micro-needling jou kan helpen bij het verminderen van rimpels en het bereiken van een jeugdige, stralende huid of zelfs het verminderen van zichtbare littekens.

Bij Derm Medics staan onze ervaren professionals klaar om je te adviseren en te begeleiden bij de radiofrequentie micro-needling behandeling. We zullen jouw individuele behoeften beoordelen en een behandelplan op maat maken om de beste resultaten te bereiken.

×