Meteen naar de inhoud
pigmentatie-probleem-huid-behandeling-derm-medics

Pigment vlekken behandelen Utrecht

Een pigmentatieprobleem verwijst naar een verstoring in de normale verdeling of productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid, haar en ogen. Het kan resulteren in ongelijkmatige pigmentatie of abnormale donkere of lichte vlekken op de huid.

Pigmentatieproblemen behandelen bij Derm Medics

Heeft u last van pigmentatieproblemen zoals hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken of melasma en zoekt u naar doeltreffende behandelingen om uw huidteint te egaliseren? Bij Derm Medics begrijpen we hoe pigmentatieproblemen uw zelfvertrouwen kunnen beïnvloeden en we zijn er om u professionele en op maat gemaakte behandelingen te bieden.

Welke soorten pigmentatieproblemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten pigmentatieproblemen, waaronder:

  1. Hyperpigmentatie: Dit treedt op wanneer er te veel melanine wordt geproduceerd, wat resulteert in donkere vlekken of plekken op de huid. Het kan worden veroorzaakt door factoren zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, post-inflammatoire hyperpigmentatie na een huidletsel of ontsteking, en bepaalde medische aandoeningen.
  2. Hypopigmentatie: Dit verwijst naar gebieden van de huid waar er onvoldoende melanineproductie is, wat resulteert in lichte of witte vlekken. Het kan worden veroorzaakt door aandoeningen zoals vitiligo, waarbij de melanocyten (cellen die melanine produceren) in bepaalde delen van de huid worden vernietigd.
  3. Melasma: Melasma is een vorm van hyperpigmentatie die meestal voorkomt op het gezicht. Het wordt vaak geassocieerd met hormonale veranderingen, zoals zwangerschap, hormonale anticonceptie of hormoontherapie, en wordt gekenmerkt door donkere, ongelijkmatige vlekken op de huid.
  4. Lentigines: Lentigines, ook wel ouderdomsvlekken genoemd, zijn donkere vlekken die meestal verschijnen als gevolg van blootstelling aan de zon gedurende vele jaren. Ze komen vaak voor op delen van de huid die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de armen.
  5. Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH): Dit is een vorm van hyperpigmentatie die optreedt na ontstekingen of beschadiging van de huid, zoals acne, eczeem, brandwonden of huidletsel. Het resulteert in donkere vlekken op de getroffen gebieden.

Het is belangrijk om te weten dat de behandeling en aanpak van pigmentatieproblemen kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke type en de ernst ervan. Een professionele skinexpert of dermatoloog kan de juiste diagnose stellen en een passend behandelplan aanbevelen om de pigmentatieproblemen aan te pakken en de huidteint te verbeteren.
Bij Derm Medics bieden we verschillende behandelingen voor pigmentatieproblemen, afhankelijk van de specifieke aandoening en de ernst ervan. Onze skinexpert kijkt naar de mogelijkheden en de toepassing.

hyperpigmentatie-melasma-behandelen-gezicht-derm-medics

Behandelingen tegen pigmentatieproblemen

Effectieve Behandelingen tegen Pigmentatieproblemen bij Derm Medics:

1. Laserbehandelingen: Onze geavanceerde lasersystemen kunnen gericht werken op de donkere pigmentcellen in de huid, waardoor ze afgebroken worden zonder schade aan te richten aan het omliggende weefsel. Dit helpt bij het verminderen van pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken, melasma en post-inflammatoire hyperpigmentatie.

2. Chemische peelings: Door het aanbrengen van een speciale chemische oplossing op de huid wordt de bovenste laag verwijderd, waardoor nieuwe huidcellen worden gestimuleerd om naar de oppervlakte te komen. Dit helpt bij het vervagen van donkere vlekken en het verbeteren van de algehele huidteint.

3. Microneedling: Deze behandeling maakt gebruik van fijne naaldjes die kleine microkanalen in de huid creëren. Dit stimuleert het natuurlijke herstelproces van de huid en bevordert de productie van collageen en elastine. Bij pigmentatieproblemen kan microneedling helpen om de pigmentatie gelijkmatiger te maken en de huidteint te verbeteren.

4. IPL (Intense Pulsed Light): IPL maakt gebruik van geavanceerde lichttechnologie om ongewenste pigmentatie te verminderen. Het geconcentreerde licht richt zich op de melanine in de huid en helpt bij het vervagen van donkere vlekken en het verminderen van roodheid.

5. Microdermabrasie: Dit is een exfoliërende behandeling waarbij fijne kristallen worden gebruikt om de bovenste laag van de huid te verwijderen, waardoor de huidtextuur wordt verbeterd en pigmentvlekken worden verminderd.

6. Topische behandelingen: We bieden een scala aan speciale crèmes en serums die effectieve ingrediënten bevatten, zoals hydrochinon, vitamine C, retinoïden en azelaïnezuur. Deze topische behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het egaliseren van de huidskleur.

7. Huidverzorgingsadvies: Onze deskundige huidtherapeuten geven graag persoonlijk huidverzorgingsadvies om pigmentatieproblemen te verminderen en te voorkomen. Dit omvat het gebruik van zonbescherming, het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en het kiezen van geschikte huidverzorgingsproducten voor jouw specifieke huidtype en conditie.

Bij Derm Medics begrijpen we dat pigmentatieproblemen een zorg kunnen zijn en bieden we een breed scala aan effectieve behandelingen die specifiek zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. Onze ervaren huidtherapeuten helpen je graag bij het bereiken van een egale en stralende huid. Neem contact met ons op voor een persoonlijk consult en ontdek welke behandeling het beste bij jou past.

biopeeling-neoderma-derm-medics-acne-behandeling

Bio-Peeling

Prijs vanaf €85,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
micro-dermabrasie-behandeling-tegenlijk-littekens-pigmentvlekken-grove-porien-derm-medics

Micro-Dermabrasie

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
tca-peeling-bij-acne-derm-medics

TCA Peel

Prijs vanaf €49,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ipl-acne-behandeling-derm-medics

IPL Hyperpigmentatie

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
micro-needling-the-skin-derma-pen-huid-met-littekens-hyperpigmentatie-derm-medics

Micro-Needling

Prijs vanaf €95,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
ND-YAG-laser-couperose-roodheid-verminderen-derm-medics

Q-Switched YAG

Prijs vanaf €110,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Behandeldvies nodig?

Bij Derm Medics hebben we een team van ervaren huidexperts die gespecialiseerd zijn in het behandelen van pigmentatieproblemen. Onze aanpak begint met een grondige evaluatie van uw huid om de aard en omvang van de pigmentatieproblemen te begrijpen. We nemen de tijd om uw individuele huidconditie te begrijpen en uw medische geschiedenis te bespreken, zodat we een behandelplan kunnen opstellen dat aansluit bij uw specifieke behoeften.

×