Meteen naar de inhoud
medische pedicure derm medics

(Medische) Pedicure

Voor de probleemvoet en als onderhoud

Bij Derm Medics begrijpen we dat uw voeten een essentiële rol spelen in uw dagelijks leven en dat ze de aandacht en zorg verdienen die ze nodig hebben. Onze uitgebreide pedicure en medische pedicure behandelingen zijn ontworpen om uw voeten niet alleen gezond te houden, maar ook om ze te laten stralen. Of u nu komt voor een ontspannende pedicure of een meer gespecialiseerde medische pedicure, ons deskundige team staat voor u klaar om u de beste zorg te bieden.

Met een regelmatige verzorging van je voeten door een medische pedicure zijn eventuele problemen te voorkomen of te verhelpen. Je kunt dan ook bij ons terecht voor diverse pedicure behandelingen, medische pedicure behandelingen, voet problemen of cosmetische voetbehandelingen. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel en wij nemen dus graag de tijd voor jou, zodat wij aan jouw persoonlijke wensen kunnen voldoen. Ook wanneer je geen problemen aan je voeten hebt, ben je bij ons in Utrecht van harte welkom. Bijvoorbeeld voor een cosmetische voetverzorging.

Wat zijn kalknagels?

Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is een schimmelinfectie die de vinger- en teennagel aantast. Elk deel van de nagel kan aangetast worden door de schimmelinfectie De nagel wordt dan geel-wit. Als de nagel niet wordt behandeld wordt hij geelbruin. Wij verkopen indien je last hebt van kalknagels de Derm Medics Myco Fix om de kalknagels thuis verder goed te behandelen. Wij bieden ook de laser behandeling aan om de schimmelnagels nog effectiever en krachtiger te behandelen. klik hier voor het laseren van de kalknagels.

In sommige mate van schimmelnagels kan onze specialist de nagel ook zeer mooi construeren! Je kunt deze techniek kiezen om een teennagel gedeeltelijk of zelfs helemaal te repareren. Je krijgt weer een mooie, goed verzorgde teennagel.

Nagel reconstructie/reparatie

Nagelprothese creëren aan de aangedane natuurlijke nagel, ideaal bij kalknagels, afgescheurde- en niet verder groeiende nagels. Dit is een cosmetische nagelbehandeling voor nagels met een medische indicatie.

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Door
overmatige druk of wrijving ontstaat er dus eeltvorming, ter bescherming van de huid. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen opeen kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm,met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Een likdoorn is dus eelt wat naar binnen gedrukt (groeit) wordt. Likdoorns komen vaak voor op de bovenkant van de tenen door niet goed passend schoeisel. Ook tussen de tenen is het ontstaan mogelijk, deze zijn vaak erg pijnlijk. Onder de voet verschijnen ze dikwijls onder de bal van de voet en niet zozeer onder de hiel. Likdoorns hebben dus een oorzaak, deze dient aangepakt te worden wil dit eventueel niet terugkeren!

Wat zijn ingegroeide nagels?

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom een teennagel ingroeit is niet met zekerheid bekend. Misschien ligt het aan het schoeisel (te nauw, te smal) of aan de bouw van de teen zelf (licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt). Heel vaak ontstaat het ook door het te kort inknippen van de nagel in de hoekjes. Lees hier meer informatie over ingegroeide nagels.

Nagelbeugel plaatsen

Een nagelbeugel wordt gebruikt om de vorm van de teennagel te beïnvloeden. Vaak wordt dit gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen. De teennagel kan soms krom gaan staan, waardoor er een soort ‘tunnel’ ontstaat. De zijkanten van de nagel drukken dan, zolang de nagel blijft groeien, steeds verder in de huid. Dit kan erg pijnlijk zijn. Een nagelbeugel zorgt ervoor dat de nagel weer recht wordt getrokken en de uiteinden van de nagel niet meer in de huid kunnen groeien.

Wat is eelt?

Eelt is een verdikking van de bovenlaag van de huid. Het ontstaat op plaatsen waar druk of wrijving op wordt uitgeoefend. Bijvoorbeeld als u knellende schoenen draagt. Er ontstaan dan ook sneller likdoorn. Eelt is eigenlijk een beschermlaag. Het voorkomt dat u makkelijk wondjes krijgt. Het ontstaat ook sneller bij wratten en schimmel.

Voetwratten

Een gewone wrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, veroorzaakt door een virusinfectie.
Een voetwrat op de voetzool is, a.g.v. het lichaamsgewicht plat, daardoor is deze vaak moeilijk te onderscheiden van een likdoorn. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt. Voetwratten zijn zeer besmettelijk en verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren. De voetwrat kan door je huisarts worden behandeld maar veel effectiever door je medische pedicure. Huisartsen kunnen je namelijk doorverwijzen naar de medische pedicure om de wrat te behandelen. Hier lees je meer informatie over wratten. 

Kan een diabetespatiënt naar een pedicure?

Jazeker! Meestal als men last krijgt van kloven, eelt, likdoorns, blaren, wondjes of verkleuringen. Deze mogen zij nooit zelf behandelen. Een regelmatig bezoek aan de pedicure wordt in deze gevallen zeker aanbevolen. Ook wanneer er geen klachten zijn, is het raadzaam toch enkele malen per maand of 2 maanden preventief, of ook wel voor een controle behandeling de medische pedicure te ondergaan. Het voorkomen van voetproblemen bij patiënten met diabetes is één van de belangrijkste taken van de gecertificeerde pedicure. Kinderen met diabetes kunnen bij ons ook terecht!

Kan een reumapatiënt naar een pedicure?

Dat kan zeker! De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standsveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk voor deze patiënten. Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de val van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en/of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen. De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels doen wij ook met de grootste zorg en vakkundigheid.

Hoe ziet een pedicure behandeling er uit?

Alvorens je eerste bezoek ontvang je digitaal een intakeformulier. Dit is van belang voor onze specialist zodat zij op de hoogte is van je medische status en ook eventuele medicijnen je gebruikt. De vragen in het intakeformulier zijn zoals bijv. of je diabetes- of reumapatiënt bent of je hartklachten hebt, ook kun je een allergie hebben voor bv. pleisters of bepaalde vloeistoffen waarmee onze specialist dan rekening kan houden. Natuurlijk wordt er ook gevraagd of je ergens pijn / klachten aan de voeten hebt. Als dit is doorlopen kan de behandeling van start gaan. Jouw voeten worden, voor een optimale hygiëne, eerst gedesinfecteerd. Na een nauwkeurige inspectie van uw huid en nagels wordt begonnen met het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. De behandelingen zijn met behulp van de nat/droogtechniek motor. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de koelende en hygiënische. Met verschillende diamant freesjes is het mogelijk efficiënt te werken.

Er wordt op juiste wijze geknipt, verzorgd en evt. gepolijst. Maar de medische pedicure gaat verder, denk hierbij aan het behandelen van (kalk)schimmelnagels, ingroeiende nagels of het op maat maken van drukwerende middelen zoals orthesen. De behandeling wordt afgerond met het incrèmen van de voeten. Alle instrumenten worden grondig gereinigd en daarna gedesinfecteerd. Gebruikte mesjes worden na de behandeling weggegooid in een daarvoor geschikte dispenser.

afvlakken nagels derm medics
Nagelbeugel behandeling bij Derm Medics

Before & After nagelbeugel

schimmelinfecties-aan-de-nagels-behandeling-bij-derm-medics

Before & After nagelreconstructie

image9

Before & After medische pedicure

Alle voet,-nagelbehandelingen op een rijtje

Heeft u last van voet- of nagelproblemen? Wacht niet langer en geef uw voeten de zorg die ze verdienen. Onze deskundige pedicures en medische pedicures bij Derm Medics staan klaar om u te helpen.

Meest gestelde vragen over de (medische)pedicure behandeling bij Derm Medics

Wat is het verschil tussen een gewone pedicure en een medische pedicure?

Een gewone pedicure richt zich op het reinigen, verzorgen en verfraaien van de voeten en nagels. Een medische pedicure daarentegen behandelt ook specifieke voetproblemen zoals ingegroeide nagels, likdoorns, schimmelnagels, kloven en andere voetgerelateerde aandoeningen. Medische pedicures zijn vooral nuttig voor mensen met onderliggende medische aandoeningen zoals diabetes of reuma.

Hoe vaak moet ik een pedicure laten doen?

Voor de meeste mensen wordt aangeraden om elke 4 tot 6 weken een pedicure te ondergaan om de voeten in optimale conditie te houden. Mensen met specifieke voetproblemen of medische aandoeningen kunnen vaker behandeling nodig hebben.

Is een pedicure pijnlijk?

Een standaard pedicure is over het algemeen niet pijnlijk. Bij een medische pedicure kan er enige ongemak zijn als gevolg van het behandelen van specifieke voetproblemen, maar onze professionals zorgen ervoor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk is.

Kan ik een pedicure krijgen als ik diabetes heb?

Ja, wij bieden speciale medische pedicure behandelingen voor mensen met diabetes. Onze getrainde professionals begrijpen de complexiteiten van diabetische voetverzorging en nemen extra voorzorgsmaatregelen om complicaties te voorkomen.

Wat moet ik doen voor mijn pedicure afspraak?

Het is raadzaam om uw voeten schoon te maken voordat u naar uw afspraak komt. Draag comfortabele schoenen en vermijd het aanbrengen van nagellak als u specifieke voetproblemen wilt laten onderzoeken.

Wat zijn de voordelen van een medische pedicure?

Een medische pedicure biedt niet alleen esthetische voordelen maar richt zich ook op de gezondheid van uw voeten. Het helpt bij de behandeling en preventie van voetproblemen zoals ingegroeide nagels, likdoorns, schimmelnagels, kloven, en voetpijn. Deze behandeling is vooral nuttig voor mensen met medische aandoeningen die hun voeten extra kwetsbaar maken.

Hoe verloopt een medische pedicure behandeling?

Een medische pedicure begint met een grondige inspectie van uw voeten om eventuele problemen te identificeren. Vervolgens worden specifieke behandelingen uitgevoerd om deze problemen aan te pakken. Dit kan het verwijderen van likdoorns, behandelen van schimmelnagels, of verzorging van ingegroeide nagels omvatten let op dat dit wel dient te passen in de behandeltijd. Als er meer tijd nodig is, zal er toeslag in rekening worden gebracht wegens achterstallig onderhoud. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende voetmassage en het aanbrengen van hydraterende crèmes.

Is een medische pedicure veilig?

Ja, een medische pedicure is veilig wanneer uitgevoerd door getrainde professionals. Bij Derm Medics houden we ons aan strikte hygiëneprotocollen en gebruiken we steriele instrumenten om uw veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Kan een medische pedicure helpen bij schimmelnagels?

Ja, een medische pedicure kan effectief zijn bij de behandeling van schimmelnagels. We gebruiken gespecialiseerde technieken en producten om de schimmel te bestrijden en de nagels weer gezond te maken.

Hoe lang duurt een medische pedicure behandeling?

Een medische pedicure behandeling duurt doorgaans 60 tot 90 minuten, afhankelijk van de specifieke voetproblemen die behandeld moeten worden.

Shop direct jouw footcare!

In onze webshop vind je een scala aan producten, waaronder cleansers, serums, moisturizers, zonnebrandcrèmes, tools en meer. Elk product is zorgvuldig geselecteerd op basis van de effectiviteit van de ingrediënten en de wetenschappelijk bewezen resultaten. Of je nu op zoek bent naar anti-aging producten, hydraterende formules of specifieke oplossingen voor huid-, nagelproblemen, bij Derm Medics hebben we de juiste producten voor jou

Onze behandelingen

Medische huidverbetering

Bij Derm Medics bieden we geavanceerde medische huidverbeteringsbehandelingen die uw huid naar een hoger niveau tillen. We begrijpen dat uw huid een weerspiegeling is van uw algehele gezondheid en welzijn, en daarom streven we ernaar om uw huid te transformeren en te laten stralen.

Onze medische huidverbeteringsbehandelingen zijn ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken en tegelijkertijd de algehele conditie van uw huid te verbeteren. Of u nu last heeft van fijne lijntjes en rimpels, pigmentatieproblemen, acne littekens, een doffe teint of andere huidimperfecties, wij hebben de expertise en technologie om u te helpen.

Cosmetische huidverbetering

Bij Derm Medics begrijpen we hoe belangrijk een stralende huid is voor het bereiken van een mooie, gezonde gloed. Daarom bieden we een scala aan cosmetische huidverbeteringsbehandelingen die specifiek zijn ontworpen om uw huid te laten stralen.

Onze ervaren team van huidspecialisten zal uw huid grondig analyseren en een persoonlijk behandelplan opstellen om uw gewenste “glow” te bereiken. Of u nu last heeft van een doffe teint, ongelijkmatige huidtextuur, vermoeide huid of andere huidimperfecties, wij hebben de oplossingen om uw huid nieuw leven in te blazen en een prachtige gloed te creëren.

Nagelafwijkingen
& voetproblemen

Bij Derm Medics begrijpen we dat nagelafwijkingen en voetproblemen veel ongemak kunnen veroorzaken. Daarom bieden we gespecialiseerde oplossingen voor nagelreconstructies en een breed scala aan behandelingen om u te helpen uw voeten gezond en mooi te houden.

Onze deskundige medische pedicure hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van nagelafwijkingen en voetproblemen. Of u nu last heeft van schimmelnagels, beschadigde nagels, ingegroeide teennagels, eeltvorming of andere nagel- en voetgerelateerde aandoeningen, wij hebben de oplossingen om u te helpen.

Hoe ervaren klanten Derm Medics?

Bekijk direct onze reviews

×