Meteen naar de inhoud

Handverzorging & voetverzorging

Met een regelmatige verzorging van uw voeten door een pedicure zijn eventuele problemen te voorkomen of te verhelpen. U kunt dan ook bij mij terecht voor diverse pedicure behandelingen of cosmetische voetbehandelingen. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel en wij nemen dus graag de tijd voor u, zodat wij aan uw persoonlijke wensen kunnen voldoen. Ook wanneer u geen problemen aan uw voeten hebt, bent u bij ons van harte welkom. Bijvoorbeeld voor een cosmetische voetbehandeling.

Hoe ziet een pedicure behandeling er uit?

Eerst stel ik u een aantal vragen (cliëntenkaart invullen) waaronder ‘of u diabetes- of reumapatiënt bent of hartklachten hebt. ook kunt u een allergie hebben voor bv. pleisters of bepaalde vloeistoffen waarmee ik dan rekening kan houden. Natuurlijk wordt er ook gevraagd of u ergens pijn / klachten aan uw voeten heeft. Als dit is doorlopen kunnen we beginnen met de behandeling. uw voeten worden, voor een optimale hygiëne, eerst gedesinfecteerd. Na een nauwkeurige inspectie van uw huid en nagels wordt begonnen met het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. De behandelingen zijn met behulp van de nattechniek motor. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de koelende en hygiënische “Nattechniek” pedicuremotor.
Met verschillende diamant freesjes is het mogelijk snel en pijnloos te werken.

Er wordt op juiste wijze geknipt, verzorgd en evt. gepolijst.
Maar professionele voetverzorging gaat soms verder, denk hierbij aan het behandelen van (kalk)schimmelnagels, ingroeiende nagels of het op maat maken van drukwerende middelen zoals orthesen.
De behandeling wordt afgerond met het incrèmen van de voeten. Alle instrumenten worden grondig gereinigd en daarna gedesinfecteerd. Gebruikte mesjes worden na de behandeling weggegooid in een daarvoor geschikte dispenser.

Wat zijn kalknagels?

Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is een schimmelinfectie die de vinger- en teennagel aantast.
Elk deel van de nagel kan aangetast worden door de schimmelinfectie De nagel wordt dan geel-wit.
Als de nagel niet wordt behandeld wordt hij geelbruin. Wij verkopen indien u kalknagels heeft een effectief middel tegen kalknagels.

In sommige (ernstige) gevallen van schimmelnagels kunnen we de nagel mooi construeren. U kunt deze techniek kiezen om een teennagel gedeeltelijk of zelfs helemaal te repareren. U krijgt weer een mooie, goed verzorgde teennagel.

Prijs
basis pedicure plus (1 x nagelreparatie) € 42,00
spa pedicure plus (1 x nagelreparatie) € 62,00

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Door overmatige druk of wrijving ontstaat er dus eeltvorming, ter bescherming van de huid. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen opeen kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm.
Door de kegelvorm,met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Een likdoorn is dus eelt wat naar binnen wordt gedrukt (groeit) wordt. Likdoorns komen vaak voor op de bovenkant van de tenen door niet goed passend schoeisel. Ook tussen de tenen kunnen likdoorns ontstaan, deze zijn vaak erg pijnlijk. Onder de voet verschijnen ze dikwijls onder de bal van de voet en niet zozeer onder de hiel. Wij kunnen likdoorns behandelen (verwijderen) maar kunnen de voeten ook behandelen om te voorkomen dat er een likdoorn ontstaat.

Wat zijn ingegroeide nagels?

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom een teennagel ingroeit is niet met zekerheid bekend. Misschien ligt het aan het schoeisel (te nauw, te smal) of aan de bouw van de teen zelf(licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt) of door het te kort inknippen van de nagel in de hoekjes. Zoals u op de afbeelding kunt zien, plaatsen wij dus ook beugels om ervoor te zorgen dat de ingegroeide nagel normaal gaat groeien.

Wat is eelt?

Eelt is een verdikking van de bovenlaag van de huid. Het ontstaat op plaatsen waar druk of wrijving op wordt uitgeoefend.
Bijvoorbeeld als u knellende schoenen draagt. Er ontstaan dan ook sneller likdoorn. Eelt is eigenlijk een beschermlaag.
Het voorkomt dat u makkelijk wondjes krijgt. Het ontstaat ook sneller bij wratten en schimmel.

Voetwratten

Een gewone wrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, veroorzaakt door een virusinfectie.
Een voetwrat op de voetzool is, a.g.v. het lichaamsgewicht plat, daardoor is deze vaak moeilijk te onderscheiden van een likdoorn.
Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt. Voetwratten zijn zeer besmettelijk en verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.
De voetwrat wordt in principe door uw huisarts behandeld maar kan na toestemming van uw huisarts ook door uw pedicure worden behandeld.

Kan een diabetespatiënt naar een pedicure?

Jazeker! Meestal als men last krijgt van kloven, eelt, likdoorns, blaren, wondjes of verkleuringen. Deze mogen zij nooit zelf behandelen. Een regelmatig bezoek aan de pedicure wordt in deze gevallen zeker aanbevolen. Ook wanneer er geen klachten zijn, is het raadzaam toch enkele malen per maand of 2 maanden preventief, voor een controlebehandeling
naar een pedicure met de aantekening `Diabetische Voet` te gaan. Het voorkomen van voetproblemen bij patiënten met diabetes is één van de belangrijkste taken van de gecertificeerde pedicure.

Kinderen met diabetes kunnen ook bij ons terecht.

Kan een reumapatiënt naar een pedicure?

Dat kan zeker! De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standsveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk voor deze
patiënten. Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren.
Het vetkussen onder de val van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en/of tenen, maar ook
slecht passende schoenen kunnen een rol spelen.
De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de
nagels doen wij ook met de grootste zorg en vakkundigheid.

De manicure behandeling

Door invloeden van buitenaf kunnen uw handen droog zijn en uw nagels in een mindere goede conditie. De ideale verzorging voor uw handen en natuurlijke nagels is een manicure behandeling. Hierna zijn uw handen en nagels weer perfecte conditie.

Duur Prijs
Manicure + lakken 45 min. € 30,00

• Eventueel nagellak verwijderen
• Nagels in vorm vijlen
• Nagels polijsten
• Nagelriem olie aanbrengen en in masseren
• Nagelbadje
• Nagelriem behandeling
• Verzorgende en voedende hand crème

U kunt kiezen om uw nagels te lakken of voor een nagelverharder of om uw
nagels hoog glanzend vijlen.
Wij bieden voor u de heerlijkste behandelingen aan!

Prijs
Paraffinepakking & handcrème € 10,00
Totale behandeling € 25,00

Paraffinepakking, peeling, masker, massage en handcrème

Gel nagels behandeling

Gel nagels houdt in dat uw eigen nagels bedekt wordt met een laagje gel, hiermee kunnen we uw nagelbed verlengen en uw nagel verstevigen. De gel wordt uitgehard onder een UV-lamp. Gel geeft een mooi glanzend resultaat en het is flexibeler
dan Acryl nagels. Dus de nagels zullen minder snel (af)breken. We kunnen
deze behandeling toepassen bij een manicure maar tevens een pedicure.
Zeker een aanrader voor de toekomstige bruiden!

Duur Prijs
Gel Nagels manicure 75 min. € 45,00
Gel nagels pedicure () 75 min. € 55,00
Gel lak verwijderen hand € 15,00
Gel lak nagels € 15,00 extra bij de pedicure/manicure
Gel lak verwijderen voet € 15,00
×