Meteen naar de inhoud

Whitening Treatment voor de schaamstreek?

Sommige vrouwen hebben last van een donkere schaamstreek (hyperpigmentatie). In de onderste laag van de opperhuid zitten pigmentcellen die pigment aanmaken. Door uv-straling van onder meer zon en zonnebank, maar ook door hormonale veranderingen worden de pigmentcellen geactiveerd en wordt er pigment aangemaakt. Dat resulteert in donkere vlekken. Bij sommige vrouwen maken deze pigmentcellen in de schaamstreek meer pigment aan dan je eigenlijk zou willen, ook wel hyperpigmentatie genoemd. Dat resulteert in donkere grote schaamlippen en soms ook donkere liezen.

Daarnaast kan de huid donkerder worden door irritatie door bijvoorbeeld wondjes, littekens, wrijving, scheren en harsen. Dit wordt ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd en is het gevolg van kleine ontstekingen.

Een peeling is effectief bij verkleuring van de huid van uw schaamstreek. Met onze Lady Peel kan de bovenste laag van de huid worden verwijderd. Hierdoor verdwijnen kleine beschadigingen in de huid, zoals sporen van littekens en kleine rimpels. De assistente cosmetische gynaecologie brengt dan een crème aan op uw schaamstreek. De huid herstelt zich na de peeling en ziet er dan frisser en jonger uit.

U ervaart in principe geen pijn. De huid voelt wel droog aan en trekt een beetje. Het is belangrijk uw huid goed te beschermen tegen zonlicht. Ook onder de zonnebank gaan is de eerste weken uit den boze. De behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten. De behandeling is vrijwel pijnloos, maar u kunt wél een tintelend gevoel ervaren. Het effect van een peeling is na verloop van tijd zichtbaar. De tweede behandeling volgt na twee weken max. 3 weken. 

De behandeling kan helaas niet uitgevoerd worden zonder de at home Whitening Cream.

×