Meteen naar de inhoud
ingegroeide nagels behandelen Derm Medics

Ingegroeide nagel

Ingegroeide nagels komen voor wanneer de randen of hoeken van uw nagels in de omliggende huid groeien, wat leidt tot irritatie, roodheid, zwelling en pijn. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder verkeerd knippen van de nagels, trauma aan de nagel, onjuist schoeisel, genetische aanleg, en bepaalde medische aandoeningen.

Over ingegroeide nagels

Ingegroeide nagels, medisch bekend als onychocryptose, zijn een veelvoorkomend en soms pijnlijk probleem waarbij de randen of hoeken van de nagels in de omliggende huid groeien, wat kan leiden tot irritatie, ontsteking, zwelling en zelfs infectie. Deze aandoening treedt meestal op bij de grote tenen, maar kan ook voorkomen bij andere tenen. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder:

 • Onjuiste nagelknipmethoden: Nagels knippen op een onjuiste manier, zoals het te kort knippen van de nagels of het afgerond knippen van de hoeken, kan de kans op ingroei vergroten.
 • Schoeisel: Te nauwe of te strakke schoenen kunnen druk uitoefenen op de tenen en de nagels, waardoor ze in de huid kunnen groeien.
 • Aanleg: Sommige mensen hebben van nature nagels die meer geneigd zijn om in te groeien dan anderen.
 • Letsel aan de nagel: Trauma aan de nagel, zoals stoten of herhaaldelijk op de tenen stoten, kan ook ingegroeide nagels veroorzaken.

Het is belangrijk om ingegroeide nagels serieus te nemen, omdat ze niet alleen pijn en ongemak veroorzaken, maar ook kunnen leiden tot ernstigere complicaties, zoals infectie. Daarom is vroegtijdige behandeling essentieel om deze problemen te voorkomen.

Behandelingen voor ingegroeide nagels bij Derm Medics

Bij Derm Medics bieden we een uitgebreid scala aan behandelingen om ingegroeide nagels effectief te behandelen en verlichting te bieden aan patiënten die lijden aan dit ongemakkelijke probleem. Onze ervaren professionals werken nauw samen met elke patiënt om een behandelplan op maat te maken dat aan hun individuele behoeften voldoet. Enkele van de behandelingen die we aanbieden zijn onder andere:

 1. Conservatieve behandelingen:
  • Nagelcorrectie en -verzorging: Dit omvat het voorzichtig knippen en vormgeven van de nagels om de druk op de omliggende huid te verminderen en verdere ingroei te voorkomen. We leren ook patiënten hoe ze hun nagels op de juiste manier kunnen knippen om herhaling te voorkomen.
  • Beschermende verbanden: Het aanbrengen van speciale beschermende verbanden kan helpen om de nagel te beschermen en irritatie te verminderen.
  • Medicatie: Bij ontsteking kan het voorschrijven van antibiotica of ontstekingsremmers nodig zijn om symptomen te verlichten en infectie te voorkomen. Dit zullen we ook adviseren indien nodig, zodat je huisarts dit kan voorschrijven.
 2. Nagelbeugels en -orthonyxie:
  • Nagelbeugels: Dit zijn kleine apparaten die op de nagel worden aangebracht om de groei te corrigeren en de druk op de omliggende huid te verminderen. Ze worden regelmatig aangepast om de nagel geleidelijk te rechttrekken.
  • Orthonyxie: Dit is een techniek waarbij een nagelbeugel wordt gebruikt om de nagelplaat te corrigeren en de druk van de nagel op de omliggende weefsels te verminderen.
 3. Invasieve behandelingen:
  • Nagelresectie: In ernstige gevallen kan een (chirurgische) behandeling nodig zijn om een deel van de nagel te verwijderen, vooral als er sprake is van een infectie.
  • Matricectomie: Dit is een operatie waarbij een deel van het nagelbed wordt verwijderd om te voorkomen dat de nagel opnieuw ingroeit. (Zijn wij geen fan van, dit zou de laatste optie moeten zijn).
 4. Lasertherapie:
  • Laserbehandeling: Lasertherapie kan worden gebruikt om de groei van de nagelmatrix te remmen, waardoor ingroei wordt verminderd en ontstekingen worden verminderd.
 5. Preventie:
  • Naast behandeling bieden we ook een duidelijk preventie beleid over hoe ingegroeide nagels kunnen worden voorkomen, inclusief advies over juiste nagelverzorging, schoeisel en andere preventieve maatregelen.
medische pedicure derm medics

Medische pedicure

Prijs vanaf €52,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
afvlakken nagels derm medics

Ingegroeide nagel verwijderen

Prijs vanaf €25,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies
Nagelbeugel behandeling bij Derm Medics Beugelapplicatie ideaal bij ingegroeide nagels

Nagelbeugel applicatie

Prijs vanaf €55,00
Pijn
Herstel
Resultaat na meerdere sessies

Interesse in een behandeling tegen ingegroeide nagels?

Bij Derm Medics streven we ernaar om op maat gemaakte behandelingen aan te bieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke patiënt. Onze ervaren professionals zullen nauw met u samenwerken om de beste oplossing voor uw ingegroeide nagels te vinden, met als doel pijnverlichting, genezing en het herstellen van uw algehele comfort.

×