Meteen naar de inhoud

HELP, mijn huid is verminkt na de behandeling!

Brandwonden, littekens oftewel verminking, iedereen is bang dat haar huid na een behandeling verpest wordt. Het is volkomen normaal dat die angst er is. Je ondergaat immers een behandeling voor de ontspanning of om daadwerkelijk van je huidproblemen af te komen. Niemand ondergaat een behandeling om verminkt te willen te worden. Hoe kan het dan toch gebeuren dat een behandeling ‘’niet goed” afloopt?

Hoe kan je als klant ‘’verminkt’’ worden na een behandeling?

Allereerst is het als klant zijnde ontzettend belangrijk dat je goed research doet betreft een (huidverbeterende) gezichtsbehandeling. Tijdens je research is het belangrijk dat jij je goed informeert of laat informeren over de werkwijze, indicaties, contra-indicaties, mogelijke bijwerkingen, risico’s en proces van de behandeling waar je interesse in hebt. Het is belangrijk dat jouw skinexpert daadwerkelijk een expert is en dat de skinexpert een duidelijke uitleg geeft betreft de geschikte gezichtsbehandeling voor jouw huidtype en huidprobleem.

Jezelf mooi maken kan namelijk heel lelijk uitpakken net wanneer de juiste kennis niet aanwezig is.

Overigens zal een behandeling dat voor je vriendin heel goed heeft geholpen niet per definitie betekenen dat dit ook een effectieve behandeling voor jou is integendeel, ieder huid is uniek!

Bepaalde behandelingen vereisen een strak thuisverzorgingsregime hierin moet je heel consequent en zorgvuldig in zijn. De meeste verminkingen ontstaan echter thuis en niet tijdens uw afspraak!

Hoe kunnen de meeste verminkingen thuis ontstaan?

Bij Safae Esthetics vinden wij het heel erg belangrijk dat je goed op de hoogte wordt gehouden betreft de gevolgen van een behandeling. Als cliënt is het de bedoeling dat je de adviezen van de skinexpert heel nauw opvolgt. Je huid zal na elke chemische peeling er verschrikkelijk uit zien, met name de eerste week na de behandeling. De behandelde gebieden kunnen op brandwonden lijken, of ook op pigmentvlekken/donkere plekken, aanwezige pigmentatie zal vele malen donkerder kleuren tevens zal de huid tijdens dit proces strakker aanvoelen. Dit is volkomen normaal na een intensieve chemische behandeling. De directe werking/reactie van de peeling zal na een aantal uur pas zichtbaar zijn, natuurlijk speelt de ‘sterkte’ van de behandeling ook een grote rol. Hoe sterker/intensiever de behandeling is, des te heftiger de na-reactie is. Overigens bepaalt de skinexpert,- master altijd zelf de sterkte en intensiteit van de behandeling.

Na een Micro-Needling Treatment kan je huid ook extreem toegetakeld uitzien, dit is echter direct zichtbaar. Al die heftige na-reacties zijn volkomen normaal, daarom geven wij onze klanten altijd mee dat geduld en zorgvuldigheid ontzettend belangrijk is voor een mooi en optimaal resultaat. Echter zijn bepaalde (chemische) (peeling)behandelingen niet mogelijk als je niet de bijbehorende producten voor thuis tot je beschikking hebt.

Je huid is ontzettend gevoelig en vatbaar na een intensieve huidverbeterende behandeling. Bescherming van de huid is daarom zo immens belangrijk! De huid zal schade oplopen als men thuis laks omgaat met de verzorging. De schade die opgelopen kan worden willen we graag voorkomen.

Daarnaast zijn onze handen hele grote boosdoeners wanneer de huid aan het vervellen is. Het is absoluut niet de bedoeling om aan de losse vellen trekken! Door het trekken, pulken en krabben aan de huid creëer je wonden. Ongecontroleerde wondvorming kunnen littekens veroorzaken. Dit risico wil je niet lopen.

Ongeacht je een behandeling ondergaat of niet, onze handen zijn ook de boosdoeners voor een slechte huidconditie. De bacteriën die wij allen als mensen aan onze handen dragen wil je niet op het gezicht hebben. Denk alleen al aan de bacteriën die onder je nagels zitten totaal niet prettig voor je delicate gezicht.  Wij adviseren al onze klanten dat bij  het aanbrengen van gezichtsproducten het verstandig is om de handen eerst goed te reinigen voordat je het product aanbrengt op het gezicht. Gebruik je thuis een gezichtsverzorgingsproduct wat uit een potje komt? Dan raden we je aan om met behulp van een staafje/spateltje het product uit het potje te nemen en vervolgens met de vingers het product de huid insmeert. Zelfs bij een tube/pompverpakking moeten de handen altijd goed gereinigd zijn!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×