Meteen naar de inhoud

Derma Pen Treatment, overhyped?

Is it overhyped or not?

Derma Pen, Meso Pen, Micro-Needling, Derma roller, micro- en meso-roller. Allemaal fancy namen die aanduiden waar de behandeling uit bestaat en waar het voor dient. Namelijk neelding= naaldjes, derma= huid het is dus iets met naaldjes in de huid.

Het is iets met naaldjes wat geschikt is voor de huid. Maar hoe gaat dat in zijn werking? We zien en lezen steeds vaker over deze behandeling met naaldjes. Bijna elk bekend persoon ondergaat deze intensieve behandeling. Is het dan ook echt geweldig voor de huid of is het gewoonweg overhyped? In dit artikel zien we waarom deze behandeling toch wel/niet overhyped is.

Micro-Needling systeem

Micro-Needling is een vorm van collageen inductie therapie (CIT). De micro-naalden van de Micro-Needling hebben een uniek effect op veel huidproblemen. Dit komt omdat ze aanzetten tot cel vernieuwing en dit is essentieel als het gaat om het verminderen van bijvoorbeeld littekens of striae. U zult merken dat uw littekens na behandeling met de roller langzamerhand zachter worden. Ook verkleuringen in de huid, bijvoorbeeld veroorzaakt door striae, zullen duidelijk minder worden. Die cel vernieuwing waar we eerder over spraken geldt niet alleen voor huidcellen, maar ook voor vetcellen. En dat maakt dat Micro-Needling ook ideaal is voor het aanpakken van cellulitis. De ijzersterke naaldjes stimuleren de verbranding in die vetcellen. Zo neemt de cellulitis al binnen een paar weken zichtbaar af.

Waar gebruiken we Micro-Neelding voor?

Micro-Needling is ideaal voor het:

  • Verminderen van rimpels
  • Verminderen van striae en cellulitis
  • Verminderen van pigmentvlekken
  • Laten vervagen van (acne)littekens
  • Tegengaan van haaruitval
  • Verstevigen van de huid
  • Aanmaken van collageen
  • Verfijnen van de poriën

Wat is het verschil tussen de Derma Pen en Derma Roller?

De Derma Roller is jarenlang een effectieve techniek voor het behandelen van de bovengenoemde problemen. Echter is dit jaren een manuele techniek geweest. Middels het handstuk rolt de expert de naaldjes het gezicht in. Het idee achter Collageen Inductie Therapie is hetzelfde als veel andere non-chirurgische huidverstrakkingsprocedures in die zin dat het beoogt een gecontroleerde niet-thermische verwonding te creëren onder het huidoppervlak, waardoor het lichaam wordt aangezet om te reageren door de vorming van nieuwe weefsellagen van elastine- en collageenvezels (neo-collagenese) evenals nieuwe capillairen voor een verbeterd bloedbeeld voeding (neo-angiogenese) in het behandelde gebied. De huid wordt voller en verdikt als reactie op deze stimulus, waardoor uiteindelijk het uiterlijk van littekens en fijne lijntjes en andere huidtextuur veranderingen wordt verminderd.

Dit is een super techniek! Door de jaren heen zijn er met succes vele behandelingen verricht middels dit techniek. De Derma Pen is onzettend gewaardeerd binnen de cosmetische- en medische branche en daardoor is de Derma Roller vernieuwd! De Derma Roller werd geautomatiseerd en daaraan dankte zij de naam Derma Pen. Met behulp van automatische verticale needling technologie, dringt de Derma Pen door in de huid creëert duizenden microkanalen in een paar seconden. De Derma Pen is dus een koploper op de Derma Roller variant, het is veel preciezer en hierdoor ga je nauwkeurig te werk en pak je het probleem nog krachtiger aan. De snelheid van de puncties is nu nauwkeuriger waardoor je alle gebieden met gelijke snelheid kan behandelen. De Derma Pen dankt haar naam aan de vorm van het apparaat.

De resultaten die behaald zijn bij acne littekens, verslapte huid, rimpels etc. zijn verbluffend!

Hieronder treft u onze afbeelding na 1 micro-needling sessie.

De resultaten zijn gewoonweg verbluffend, daar is geen twijfel over mogelijk. Het resultaat wordt echter ook bepaald door de ervaring en kennis van de skinexpert. Is de behandeling overhyped?- Ja zeker!! Is het volkomen terecht dat de behandeling ”overhyped” is?- Ja zeker, de behandeling geeft geweldige resultaten, al na één sessie is het resultaat prachtig! Dit resultaat is gewoonweg niet te bereiken middels andere gezichtsbehandelingen.

Neem voor interesse gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×