Meteen naar de inhoud

Manicure (handverzorging) en pedicure (voetverzorging)

Ook uw handen en voeten vragen om verzorging, terwijl veel mensen dit vaak onderschatten.

Met een regelmatige verzorging van je voeten door een medische pedicure zijn eventuele problemen te voorkomen of te verhelpen.
Je kunt dan ook bij ons terecht voor diverse pedicure/manicure behandelingen, medische pedicure behandelingen, voet problemen of cosmetische voetbehandelingen. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel en wij nemen dus graag de tijd voor jou, zodat wij aan jouw persoonlijke wensen kunnen voldoen. Ook wanneer je geen problemen aan je voeten hebt, ben je bij ons in Utrecht van harte welkom. Bijvoorbeeld voor een cosmetische voetverzorging.

Hoe ziet een pedicure behandeling er uit?

Alvorens je eerste bezoek ontvang je digitaal een intakeformulier. Dit is van belang voor onze specialist zodat zij op de hoogte is van je medische status en ook eventuele medicijnen je gebruikt. De vragen in het intakeformulier zijn zoals bijv. of je diabetes- of reumapatiënt bent of je hartklachten hebt, ook kun je een allergie hebben voor bv. pleisters of bepaalde vloeistoffen waarmee onze specialist dan rekening kan houden.
Natuurlijk wordt er ook gevraagd of je ergens pijn / klachten aan de voeten hebt. Als dit is doorlopen kan de behandeling van start gaan. Jouw voeten worden, voor een optimale hygiëne, eerst gedesinfecteerd. Na een nauwkeurige inspectie van uw huid en nagels wordt begonnen met het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. De behandelingen zijn met behulp van de nat/droogtechniek motor. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de koelende en hygiënische. Met verschillende diamant freesjes is het mogelijk efficiënt te werken.

Er wordt op juiste wijze geknipt, verzorgd en evt. gepolijst. Maar de medische pedicure gaat verder, denk hierbij aan het behandelen van (kalk)schimmelnagels, ingroeiende nagels of het op maat maken van drukwerende middelen zoals orthesen. De behandeling wordt afgerond met het incrèmen van de voeten. Alle instrumenten worden grondig gereinigd en daarna gedesinfecteerd. Gebruikte mesjes worden na de behandeling weggegooid in een daarvoor geschikte dispenser.

Wat zijn kalknagels?

Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is een schimmelinfectie die de vinger- en teennagel aantast. Elk deel van de nagel kan aangetast worden door de schimmelinfectie De nagel wordt dan geel-wit. Als de nagel niet wordt behandeld wordt hij geelbruin. Wij verkopen indien je last hebt van kalknagels de Safae Esthetics Tea Tree Serum om de kalknagels thuis verder goed te behandelen. Wij bieden ook de laser behandeling aan om de schimmelnagels nog effectiever en krachtiger te behandelen. klik hier voor het laseren van de kalknagels.

In sommige mate van schimmelnagels kan onze specialist de nagel ook zeer mooi construeren! Je kunt deze techniek kiezen om een teennagel
gedeeltelijk of zelfs helemaal te repareren. Je krijgt weer een mooie, goed verzorgde teennagel.

Nagel reconstructie/reparatie

Nagelprothese creëren aan de aangedane natuurlijke nagel, ideaal bij kalknagels, afgescheurde- en niet verder groeiende nagels.
Dit is een cosmetische nagelbehandeling voor nagels met een medische indicatie.

Duur Prijs
Nagelreconstructie per nagel 25 min. € 28,00
Nagelreconstructie 2 nagels 50 min. € 55,00
Gel lak nagels extra bijboeken (pedicure/manicure) 60 min. € 20,00 extra

Kalknagel voor de behandeling

Kalknagel voor de behandeling

Kalknagel na de medische pedicure

Kalknagel na de medische pedicure

Kalknagel na de nagelreconstructie

Kalknagel na de nagelreconstructie

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Door
overmatige druk of wrijving ontstaat er dus eeltvorming, ter bescherming van de huid. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen opeen kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm,met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Een likdoorn is dus eelt wat naar binnen gedrukt (groeit) wordt. Likdoorns komen vaak voor op de bovenkant van de tenen door niet goed passend schoeisel. Ook tussen de tenen is het ontstaan mogelijk, deze zijn vaak erg pijnlijk. Onder de voet verschijnen ze dikwijls onder de bal van de voet en niet zozeer onder de hiel. Likdoorns hebben dus een oorzaak, deze dient aangepakt te worden wil dit eventueel niet terugkeren!

Prijs
Likdoorn verwijderen € 25,00

Likdoorn voor de behandeling

Likdoorn na de behandeling

Wat zijn ingegroeide nagels?

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom een teennagel ingroeit is niet met zekerheid bekend. Misschien ligt het aan het schoeisel (te nauw, te smal) of aan de bouw van de teen zelf (licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt). Heel vaak ontstaat het ook door het te kort inknippen van de nagel in de hoekjes.

Prijs
Behandeling 1 ingegroeide nagel € 27,00
Behandeling 2 ingegroeide nagels € 54,00

Nagelbeugel plaatsen

Een nagelbeugel wordt gebruikt om de vorm van de teennagel te beïnvloeden. Vaak wordt dit gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen. De teennagel kan soms krom gaan staan, waardoor er een soort ‘tunnel’ ontstaat. De zijkanten van de nagel drukken dan, zolang de nagel blijft groeien, steeds verder in de huid. Dit kan erg pijnlijk zijn. Een nagelbeugel zorgt ervoor dat de nagel weer recht wordt getrokken en de uiteinden van de nagel niet meer in de huid kunnen groeien.

Prijs
Eerste onderzoek + 1 nagelbeugel
vervolg onderzoek + 1 nagelbeugel
€ 75,00
€ 55,00
Eerste onderzoek + 2 nagelbeugels
vervolg onderzoek + 2 nagelbeugels
€ 95,00
€ 75,00

Wat is eelt?

Eelt is een verdikking van de bovenlaag van de huid. Het ontstaat op plaatsen waar druk of wrijving op wordt uitgeoefend.
Bijvoorbeeld als u knellende schoenen draagt. Er ontstaan dan ook sneller likdoorn. Eelt is eigenlijk een beschermlaag.
Het voorkomt dat u makkelijk wondjes krijgt. Het ontstaat ook sneller bij wratten en schimmel

Voor de eerste behandeling

Na de eerste behandeling

Voetwratten

Een gewone wrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, veroorzaakt door een virusinfectie.
Een voetwrat op de voetzool is, a.g.v. het lichaamsgewicht plat, daardoor is deze vaak moeilijk te onderscheiden van een likdoorn. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt. Voetwratten zijn zeer besmettelijk en verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.
De voetwrat kan door je huisarts worden behandeld maar veel effectiever door je medische pedicure. Huisartsen kunnen je namelijk doorverwijzen naar de medische pedicure om de wrat te behandelen.
Prijs
Voet wrat verwijderen 1 voet (max. 3 wratjes) € 15,00
Voet wrat verwijderen 2 voeten (max. 7 wratjes) € 30,00

Kan een diabetespatiënt naar een pedicure?

Jazeker! Meestal als men last krijgt van kloven, eelt, likdoorns, blaren, wondjes of verkleuringen. Deze mogen zij nooit zelf behandelen. Een regelmatig bezoek aan de pedicure wordt in deze gevallen zeker aanbevolen. Ook wanneer er geen klachten zijn, is het raadzaam toch enkele malen per maand of 2 maanden preventief, of ook wel voor een controle behandeling de medische pedicure te ondergaan. Het voorkomen van voetproblemen bij patiënten met diabetes is één van de belangrijkste taken van de gecertificeerde pedicure. Kinderen met diabetes kunnen bij ons ook terecht!

Kan een reumapatiënt naar een pedicure?

Dat kan zeker! De voeten van mensen met reuma zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standsveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk voor deze patiënten. Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de val van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en/of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen. De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels doen wij ook met de grootste zorg en vakkundigheid.

De manicure behandeling

Door invloeden van buitenaf kunnen uw handen droog zijn en uw nagels in een mindere goede conditie. De ideale verzorging voor uw handen en natuurlijke nagels is een manicure behandeling. Hierna zijn uw handen en nagels weer perfecte conditie.

Duur Prijs
Manicure + gellak 45 min. € 45,00
 • Eventueel nagellak verwijderen
 • Nagels in vorm vijlen
 • Nagels polijsten
 • Nagelriem olie aanbrengen en in masseren
 • Nagelriem behandeling
 • Verzorgende en voedende hand crème
Duur Prijs
Manicure zonder gellak 30 min. € 35,00
 • Eventueel nagellak verwijderen
 • Nagels in vorm vijlen
 • Nagels polijsten
 • Nagelriem olie aanbrengen en in masseren
 • Nagelriem behandeling
 • Verzorgende en voedende hand crème

BIAB

Nagelbijters en mensen met broze nagels opgelet! Deze behandeling kan je helpen mooie, natuurlijke nagels te laten groeien, die niet om de haverklap scheuren.
De behandeling zorgt ervoor dat jouw natuurlijke nagels gezond, stevig en lang blijven – de kans op scheuren is heel klein. Ook voedt het je nagel, waardoor je na enige tijd merkt dat je natuurlijke nagels veel steviger zijn. Je kunt een traject starten waardoor je na een aantal behandelingen een langer nagelbed kunt krijgen.

Duur Prijs
BIAB behandeling – natural 45 min. € 52,00
 • Eventueel nagellak verwijderen
 • Nagels in vorm vijlen
 • Nagels polijsten
 • Nagelriem behandeling
 • BIAB applicatie
 • Nagelriem olie aanbrengen en in masseren
 • Verzorgende en voedende hand crème

Gellak handen of voeten?

Wilt u 4 tot 6 weken mooie gelakte tenen? Onze mooie kleuren op gel-basis zijn de uitkomst. Of tot 10 dagen mooi gelakte nagels op de handen?

Duur Prijs
Gellak handen/voeten 15 min. € 15,00
Duur Prijs
Gel lak nagels extra bijboeken (pedicure/manicure) 60 min. € 15,00 extra
Gel lak verwijderen hand 15 min. € 15,00
Gel lak verwijderen voet 15 min. € 15,00

Je kunt bij ons een keuze maken uit 3 soorten pedicure behandelingen:

Duur Prijs
Basis pedicure 30 min. € 37,00

Heerlijk kruiden-bad waarin uw voeten circa 10 min. ontspannen zijn en makkelijk handelbaar zijn voor de rest van de behandeling. Daarna volgt het volgende:

 • desinfecteren van de huid
 • teennagels knippen
 • nagelomgeving schoonmaken en losmaken
 • overtollig eelt verwijderden (bij normaal eelt)
 • eelt afwerken met de frees
 • afsluiten met een voedende voetencrème

*voor voeten met extreme eeltvorming en ernstige kalk nagels, wordt er een extra bedrag bij verrekend. (bedrag wordt bepaald door de specialist)

Duur Prijs
Spa pedicure 45 min. € 48,00

Heerlijk kruiden-bad waarin uw voeten circa 10 min. ontspannen zijn en makkelijk handelbaar zijn voor de rest van de behandeling. Daarna volgt het volgende:

 • desinfecteren van de huid
 • teennagels knippen
 • nagelomgeving schoonmaken en losmaken
 • overtollig eelt verwijderden
 • eelt afwerken met de frees
 • voeten behandelen met een heerlijke voetenscruv
 • voeten insmeren met een voedende masker
 • afsluiten met een voedende voetencrème
Duur Prijs
Medische pedicure 45 min. € 48,00

Heerlijk kruiden-bad waarin uw voeten circa 10 min. ontspannen zijn en makkelijk handelbaar zijn voor de rest van de behandeling. Daarna volgt het volgende:

 • desinfecteren van de huid
 • teennagels knippen
 • nagelomgeving schoonmaken en losmaken
 • kalknagels worden behandeld
 • overtollig eelt verwijderden
 • eelt afwerken met de frees
 • eventuele likdoorn(s) verwijderd
 • afsluiten met een voedende voetencrème en anti-schimmel serum

*voor voeten met extreme eeltvorming en ernstige kalk nagels wat langer dan 45 min. nodig heeft, wordt er een extra bedrag bij verrekend (bedrag wordt bepaald door de specialist).

Duur Prijs
Voetreflexmassage 30 min. € 32,00

U kunt verwoorden dat alle zenuwen en weefsels in de rest van het lichaam verbonden zijn met de voeten van een mens. Wanneer deze zenuwen en weefsels vanuit de voeten niet juist of volledig functioneren ontstaan er blokkades in de natuurlijke energiedoorstroming, met als gevolgd dat er lichamelijke pijntjes kunnen optreden, of dat een persoon zich ziek voelt. Met deze massage verhelpen we dus u van de blokkades en ontspant u van de dagelijkse druk en stress.

×