Meteen naar de inhoud
ipl-acne-behandeling-derm-medics

IPL ontharing

Bij IPL ontharing wordt licht gebruikt om de haar duurzaam te vernietigen. Dit gebeurt doordat het licht wordt opgenomen door de bruine kleurstof in de haar (melanine) en wordt omgezet in warmte zodra het licht in contact komt met deze kleurstof. Hierdoor ontstaat er warmte en wordt de haar uitgeschakeld. Doordat elke haar een levenscyclus heeft die bestaat uit een groei, rust en uitvalfase, zijn er minimaal 8 behandelingen noodzakelijk voor een langdurig resultaat.

Haren kunnen alleen in de groeifase worden vernietigd en niet alle haren bevinden zich ten tijde van de behandeling in de juiste fase. Alleen haren die tijdens de behandeling in de groeifase zitten worden vernietigd, alle andere haren komen terug en dienen opnieuw behandeld te worden.

Er vindt dus een progressieve haarreductie plaats; na elke behandeling komen er steeds wat minder haren terug.

Hoe ziet een IPL behandeling eruit?

Tijdens de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht. Vervolgens wordt het hand-stuk op de huid gebracht en kan de behandeling beginnen.

Elke flits behandelt een huidoppervlak van 5 cm2. Permanent ontharen is niet geheel gevoelloos maar doet geen pijn. Het beperkt zich tot een tinteling of een kort prikkend gevoel. Direct na de flits voelt u niets meer. Na de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht. Door onze veilige en goede apparatuur treedt er slechts zelden irritatie op.

Een geïllustreerde werking van de IPL:

  1. Haar in de groeifase bevat veel melanine.
  2. De Melanine absorbeert het licht.
  3. Het licht wordt in de melanine omgezet in warmte.
  4. De warmte vernietigt het haarzakje.
  5. Na 1 á 4 weken valt het haar uit.
  6. En is definitief verdwenen.
ongewenst-haargroei-derm-medics

Gaan zonlicht en IPL samen?

De flitslamp onthaard het best en geeft de minste irritatie wanneer de huid zo licht mogelijk is.

We adviseren om 4 weken voor de behandeling niet meer onder de zonnebank te gaan.

Als u wel in de zon gaat moet u zich met minimaal factor 30 insmeren.
Het gebruik van zelfbruiners zult u tot maximaal een week voor de behandeling niet meer gebruiken.

Is IPL ontharing geschikt voor alle huidtypen?

Omdat de lichtstralen via het pigment naar de haarfollikels worden geleid zijn mensen met donker haar en een lichte huid het meest geschikt. Blonde/rode haren en donkere huiden zijn heel moeilijk te behandelen, om een teleurstellend resultaat te voorkomen, adviseren we geen IPL behandeling voor mensen met rode en blonde haren.

Bij het permanent ontharen houden wij ons aan de richtlijn van de ANBOS. Voor iedereen die ouder is dan 16 en de eerste menstruatie heeft gehad, is het mogelijk om bij ons te worden onthaard. Minderjarigen moeten toestemming hebben van hun ouder of voogd.

Voorzorgsmaatregelen permanent ontharen

Het is van belang om vanaf vier/vijf weken voor de behandeling niet te epileren of te harsen.
Het te behandelen gebied dient voor het ontharen wél geschoren te worden, dit wordt door onze specialist gedaan en zit dus bij de behandeling inbegrepen.
Voor en tijdens de behandeling is het tevens verstandig om niet te uitgebreid te zonnebaden, hiermee voorkomt u pigmentvlekken.
Tevens het gebruik van een zelfbruiner moet tot maximaal een week voor de behandeling niet meer gebruikt worden.
Gedurende de zwangerschap kan er niet onthaard worden.

Duur van een behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld wordt. Gemiddeld duurt het ontharen van het gezicht ongeveer twintig minuten, het ontharen van de rug of van beide benen neemt ongeveer een uur in beslag.

×