Meteen naar de inhoud
ipl-acne-behandeling-derm-medics

Dual Light IPL ontharing

Een van onze meest effectieve behandelingen voor ontharing is de Dual Light Intense Pulsed Light (IPL) therapie. Hier leggen we uit hoe deze behandeling werkt, wie er baat bij heeft en welke resultaten u kunt verwachten.

Hoe werkt Dual Light IPL voor ontharing?

Dual Light IPL voor ontharing maakt gebruik van geavanceerde IPL-technologie om geconcentreerde lichtpulsen af te geven aan de haarzakjes. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarfollikels, waardoor de follikels worden verwarmd en beschadigd. Dit proces remt de haargroei en zorgt ervoor dat de haren op termijn dunner en minder zichtbaar worden. Omdat IPL selectief werkt op het pigment in de haren, blijft het omliggende weefsel onaangetast, wat resulteert in een veilige en effectieve ontharingsmethode.

Voor wie is Dual Light IPL geschikt?

Dual Light IPL is geschikt voor bijna alle huidtypes en haarkleuren, maar levert over het algemeen de beste resultaten op bij mensen met een lichte huid en donkere haren. Dit komt doordat het contrast tussen de huid en de haren het gemakkelijker maakt voor de IPL om de haarzakjes te targeten. Onze ervaren huidtherapeuten zullen tijdens een consultatie uw huid en haartype beoordelen om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor de behandeling.

Wanneer kunt u resultaten verwachten?

Na elke Dual Light IPL-sessie zult u geleidelijk aan merken dat de haargroei vermindert. Veel mensen ervaren al verbetering na slechts één sessie, maar voor optimale resultaten raden we meestal een reeks behandelingen aan, meestal met tussenpozen van enkele weken. Het aantal benodigde behandelingen kan variëren afhankelijk van factoren zoals uw haartype, huidskleur en het behandelde gebied. Over het algemeen zien de meeste mensen aanzienlijke resultaten na 4 tot 6 behandelingen, met langdurige haarvermindering als gevolg.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een effectieve en langdurige oplossing voor ongewenste haargroei, overweeg dan Dual Light IPL bij Derm Medics. Onze deskundige huidtherapeuten staan klaar om u te begeleiden door het proces en ervoor te zorgen dat u de beste resultaten behaalt. Neem vandaag nog contact met ons op om een consult in te plannen en ontdek hoe Dual Light IPL uw ontharingsdoelen kan helpen bereiken.

De werking van Dual Light IPL

 1. Haar in de groeifase bevat veel melanine.
 2. De Melanine absorbeert het licht.
 3. Het licht wordt in de melanine omgezet in warmte.
 4. De warmte vernietigt het haarzakje.
 5. Na 1 á 4 weken valt het haar uit.
 6. En is definitief verdwenen.
Dual light IPL hair removal

Ben je klaar om te profiteren van je Dual Light IPL ontharingsbehandeling bij Derm Medics? Als je op weg bent naar een zijdezachte, haarvrije huid, is het belangrijk om enkele belangrijke do’s and don’ts in gedachten te houden volgens onze huidexperts. Hier zijn een paar richtlijnen om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je behandeling haalt:

Do’s:

 1. Bescherm je huid tegen de zon: Gebruik een breed spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Dit helpt bij het voorkomen van pigmentatieproblemen en minimaliseert de kans op bijwerkingen na je behandeling.
 2. Hydrateer je huid: Houd je huid gehydrateerd door regelmatig moisturizers te gebruiken. Dit helpt de huid te kalmeren na de behandeling en bevordert een snel herstel.
 3. Houd het behandelde gebied schoon: Zorg ervoor dat je het behandelde gebied schoon houdt om infecties te voorkomen. Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd ruwe wrijving of overmatig scrubben.
 4. Volg het advies van je huidtherapeut op: Luister naar de aanbevelingen van je huidtherapeut en volg de instructies voor nazorg nauwkeurig op. Dit zal helpen om de beste resultaten te behalen en eventuele bijwerkingen te minimaliseren.

Don’ts:

 1. Plukken, scheren of waxen tussen behandelingen: Vermijd het plukken, scheren of waxen van de haren in het behandelde gebied tussen je IPL-sessies. Dit kan het effect van de behandeling verminderen en het moeilijker maken voor de laser om de haarfollikels te targeten.
 2. Blootstelling aan de zon vermijden vlak voor de behandeling: Vermijd blootstelling aan de zon of het gebruik van zelfbruinende producten vlak voor je IPL-sessie. Een gebruinde huid kan het risico op bijwerkingen verhogen en de effectiviteit van de behandeling verminderen.
 3. Het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten: Vermijd het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten, zoals scrubs of chemicaliën, op het behandelde gebied. Dit kan de gevoeligheid van de huid verhogen en irritatie veroorzaken na je IPL-sessie.
 4. Te lang wachten tussen behandelingen: Zorg ervoor dat je de aanbevolen interval tussen je IPL-behandelingen respecteert. Te lang wachten kan de effectiviteit van de behandeling verminderen en het aantal benodigde sessies verhogen.

Bij Derm Medics willen we ervoor zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt met je Dual Light IPL ontharingsbehandeling. Door deze do’s and don’ts te volgen, kun je ervoor zorgen dat je behandeling soepel verloopt en dat je snel kunt genieten van een gladde en haarvrije huid. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om je te helpen op je reis naar een stralende huid!

Dual Light IPL Hair Removal

Ontvang nu een exclusieve deal voor Dual Light IPL ontharingsbehandelingen bij Derm Medics! We zijn verheugd om een speciale aanbieding aan te bieden om u te helpen uw ontharingsdoelen te bereiken en te genieten van een zijdezachte, haarvrije huid.

Hoe ervaren klanten Derm Medics

Bekijk direct onze reviews

×