Meteen naar de inhoud

Wat is Elektrolyse?

Elektrische epilatie is een behandeling om storende haren ‘defintief’ te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een miniscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. Onze specialist laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vernietigd wordt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Resultaten

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.

Groeicyclus

Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase, zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op het zelfde moment in de groeifase en aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren dat wel zijn.

Herstellend vermogen van het lichaam

Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling met elektrische epilatie worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrische epilatie is dit het geval. Vanuit de cellen die niet beschadigt zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door keer op keer te behandelen, zal dit steeds moeilijker gaan en uiteindelijk niet meer lukken. Het haarzakje is volledig vernietigd.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Het doel van de behandeling is haarvermindering.

Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen een- tot tweemaal per jaar te blijven doen. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, zoals tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Behandelmogelijkheden

In principe kunnen alle haren behandeld worden met elektrische epilatie.
Met name grijze, witte, blonde en rode haren worden hiermee behandeld, omdat deze niet geschikt zijn voor licht- of lasertherapie.
Als de haren dik en donker zijn, zal onze specialist vaak laser- of lichttherapie aanbevelen, maar vaak komt het voor dat de haren te dun en te licht zijn om op die manier te behandelen. In dat geval wordt meestal elektrische epilatie aangeraden.
Gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine haren) kunnen overigens zowel met elektrische epilatie als licht- of laserapparatuur behandeld worden.

Leefregels voor- en na de behandeling

De behandeling met elektrische epilatie is niet gevaarlijk voor de huid. Wel is het van belang leefregels op te volgen om schade aan de huid te voorkomen. Hieronder vindt u een aantal basisregels voor zowel voor- als na de behandeling.

Voor de behandeling:

Stop 4 weken voor de behandeling met harsen, epileren op of een andere manier uittrekken van de haren. Wel mogen de haren tussen de behandelingen door kort geknipt/geschoren worden.Zorg ervoor dat tijdens de behandeling de haren lang genoeg zijn zodat onze specialist de haar kan pakken met een pincet.

Na de behandeling:

Gebruik 6 weken UVA- en UVB bescherming: vermijd zonlicht, zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes.
Bescherm de huid om verkleuring van de huid te voorkomen.Gedurende de behandelperiode de haren niet meer harsen, epileren of op een ander manier uittrekken. Wel mogen de haren geknipt/geschoren worden.

 

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Tijdens een intake gesprek kunnen we u aangeven hoeveel de behandelingen zullen kosten.

Blendtechniek/ Electrolyse

Voor verwijderen van fibromen, overbeharing en vaatafwijkingen.

Prijs
Eerste 30 minuten € 49,00
Elke 15 minuten extra € 19,00
×