Meteen naar de inhoud

Wat is een TCA Peeling

De TCA Peeling is een intensievere peeling om oppervlakkige rimpels te verzachten en verkleuringen van de huid te laten verdwijnen. Een TCA Peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. Diepe rimpels verdwijnen echter niet. Daarvoor is een andere behandeling nodig zoals fillers. Een TCA Peeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid vrij dun is, zoals de handruggen en de hals. Voor deze peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Nadat uw huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.

Duur Prijs
TCA Peel gelaat(face)
TCA Peel gelaat, hals en decolleté (face, neck, cleavage)
TCA Peel minikuur gelaat 3 sessies (3 sessions)
60 min.
75 min.
60 min. x3
€ 90,00
€ 110,00
€ 255,00

Een TCA peeling is geschikt als:

  • De huid een vermoeide, doffe uitstraling heeft.
  • Pigmentvlekken duidelijk aanwezig zijn.
  • De huid een grove, onregelmatige structuur heeft.
  • Bij zichtbare tekenen van zonschade (lijntjes, droogte, vlekken).
  • Algehele opfrisbeurt van een slappe, verouderde huid.
  • Intensief herstel van huidbeschadigingen, zoals (acne)littekens.

Verschillende doelen, verschillende dieptes

Om te beginnen is goed te beseffen wat het woord peeling betekent. Letterlijk vertaald betekent het (af)pellen, ofwel het verwijderen van een laagje huid. De dikte van het laagje huid dat wordt verwijderd bepaald de diepte van een peeling. Een oppervlakkige peeling verwijdert (een stukje) van de opperhuid of zelfs alleen het laagje dode cellen bovenop de opperhuid (het stratum corneum). Een mediumdiepe peeling bereikt de lederhuid en wel het bovenste gedeelte daarvan, ook wel de papilaire dermis genoemd. Een diepe peeling tot slot bereikt het onderste gedeelte van de lederhuid, ofwel de reticulaire dermis.

Dieper of sterker is niet per definitie beter

De huidconditie en/of –aandoening bepaalt welke diepte/sterkte nodig is voor optimaal resultaat en welke diepte haalbaar is, want niet iedereen kan zomaar een diepe/sterke peeling ondergaan. Althans niet zonder (heftige) consequenties. Laat u daarom altijd behandelen door een ervaren kliniek en specialist in Medische Peelings.

Voor de peeling

Voor de behandeling worden er foto`s gemaakt voor uw medisch dossier. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt het trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. Na een tot twee minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijke gevoel snel. Daarna wordt een speciale crème op de huid aangebracht. Voor een optimaal effect moet de behandeling herhaald worden. Dit kan in het algemeen al na een maand.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de skinmaster of u een geschikte kandidaat bent voor een TCA Peeling. Soms kan een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Na de peeling

Het trichloorazijnzuur werkt een behoorlijke tijd door. U mag pas één uur na de behandeling crème aanbrengen.
Een TCA Peeling is de eerste twee minuten pijnlijk, maar daarna niet meer. Soms kunt u een branderig gevoel houden, dat gewoonlijk maximaal 24 uur duurt. Een of twee dagen na de behandeling wordt de huid donker en begint te vervellen. Uw huid wordt dan droog en voelt strak aan. Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan. De huid moet goed beschermd worden tegen zonlicht. Na ongeveer een maand is alles weer normaal en kan er een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor een optimaal effect moet de behandeling herhaald worden.

Resultaat

Oppervlakkige rimpels zijn minder zichtbaar en verkleuringen van de huid zijn sterk verbeterd. Grove poriën zijn ook aanzienlijk verminderd. De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces dat ook na de ingreep doorgaat. Dat verouderingsproces wordt mede bepaald door erfelijke factoren. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan voortaan een zonnebrandcrème met een hele hoge beschermingsfactor te gebruiken.

TCA Peeling behandeling
×