Meteen naar de inhoud
TCA Peeling behandeling Derm Medics

TCA Peeling

Intensieve peeling voor de probleemhuid en huidverjonging

De TCA Peeling is een intensievere peeling om oppervlakkige rimpels te verzachten en verkleuringen van de huid te laten verdwijnen. Een TCA Peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. Lees hieronder meer informatie over deze geweldige behandeling!

Wat is een TCA Peeling

Diepe rimpels verdwijnen echter niet. Daarvoor is een andere behandeling nodig zoals fillers. Een TCA Peeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid vrij dun is, zoals de handruggen en de hals. Voor deze peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Nadat uw huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.

Een TCA peeling is geschikt als:

 • De huid een vermoeide, doffe uitstraling heeft.
 • Pigmentvlekken duidelijk aanwezig zijn.
 • De huid een grove, onregelmatige structuur heeft.
 • Bij zichtbare tekenen van zonschade (lijntjes, droogte, vlekken).
 • Algehele opfrisbeurt van een slappe, verouderde huid.
 • Intensief herstel van huidbeschadigingen, zoals (acne)littekens.

Verschillende doelen, verschillende dieptes

Om te beginnen is goed te beseffen wat het woord peeling betekent. Letterlijk vertaald betekent het (af)pellen, ofwel het verwijderen van een laagje huid. De dikte van het laagje huid dat wordt verwijderd bepaald de diepte van een peeling. Een oppervlakkige peeling verwijdert (een stukje) van de opperhuid of zelfs alleen het laagje dode cellen bovenop de opperhuid (het stratum corneum). Een mediumdiepe peeling bereikt de lederhuid en wel het bovenste gedeelte daarvan, ook wel de papilaire dermis genoemd. Een diepe peeling tot slot bereikt het onderste gedeelte van de lederhuid, ofwel de reticulaire dermis.

Dieper of sterker is niet per definitie beter

De huidconditie en/of –aandoening bepaalt welke diepte/sterkte nodig is voor optimaal resultaat en welke diepte haalbaar is, want niet iedereen kan zomaar een diepe/sterke peeling ondergaan. Althans niet zonder (heftige) consequenties. Laat u daarom altijd behandelen door een ervaren kliniek en specialist in Medische Peelings.

Voor de peeling

Voor de behandeling worden er foto`s gemaakt voor uw medisch dossier. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt het trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. Na een tot twee minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijke gevoel snel. Daarna wordt een speciale crème op de huid aangebracht. Voor een optimaal effect moet de behandeling herhaald worden. Dit kan in het algemeen al na een maand.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de skinmaster of u een geschikte kandidaat bent voor een TCA Peeling. Soms kan een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Na de peeling

Het trichloorazijnzuur werkt een behoorlijke tijd door. U mag pas één uur na de behandeling crème aanbrengen.
Een TCA Peeling is de eerste twee minuten pijnlijk, maar daarna niet meer. Soms kunt u een branderig gevoel houden, dat gewoonlijk maximaal 24 uur duurt. Een of twee dagen na de behandeling wordt de huid donker en begint te vervellen. Uw huid wordt dan droog en voelt strak aan. Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan. De huid moet goed beschermd worden tegen zonlicht. Na ongeveer een maand is alles weer normaal en kan er een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor een optimaal effect moet de behandeling herhaald worden.

Resultaat

Oppervlakkige rimpels zijn minder zichtbaar en verkleuringen van de huid zijn sterk verbeterd. Grove poriën zijn ook aanzienlijk verminderd. De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces dat ook na de ingreep doorgaat. Dat verouderingsproces wordt mede bepaald door erfelijke factoren. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.

Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan voortaan een zonnebrandcrème met een hele hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Kortom dit is een effectieve behandeling tegen acne, puistjes, rosacea type 2, onzuivere huid, pigmentvlekken, sproeten, littekens, grove poriën, rimpels, verslapte huid en rokershuid.

TCA Peel behandeling opbouw

 • Huidanalyse
 • Intensieve reiniging van de huid
 • Dieptereiniging van de huid, peeling of lycing
 • Stoomapparaat, comedonen (onzuiverheden) verwijderen
 • De TCA Peeling wordt toegepast
 • Afsluiting van de behandeling: eventueel zonbescherming zodra de behandeling overdag plaats vindt.
TCA before-after bij acne Derm Medics
Duur Prijs
TCA Peel gelaat(face)
TCA Peel gelaat, hals en decolleté (face, neck, cleavage)
TCA Peel minikuur gelaat 3 sessies (3 sessions)
60 min.
75 min.
60 min. x3
€ 95,00
€ 130,00
€ 270,00

TCA Peel deal

Derm Medics, waar kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand gaan. Wij begrijpen dat het verzorgen van je huid niet alleen een kwestie is van schoonheid, maar ook van zelfvertrouwen en welzijn. Daarom streven we ernaar om hoogwaardige TCA Peels aan te bieden tegen een schappelijke prijs. Onze missie is om effectieve huidverzorgingsoplossingen toegankelijk te maken voor iedereen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Meest gestelde vragen over de TCA Peel behandeling van Derm Medics

Hoe vaak mag ik een TCA Peel behandeling ondergaan?

De TCA Peel behandeling kun je zo vaak als je wilt en wanneer je maar wilt met minimaal 7-14- 30 dagen (afhankelijk van de sterkte) tussen de behandelingen herhalen. In kuurverband of in plaats van jouw gewoonlijke gezichtsbehandeling. Het werkt ook uitstekend preventief tegen oudere huid, pigmentvlekken, rokershuid, onzuiverheden, acne, rimpels en verslappingen.

Is de TCA Peel een gevoelige/pijnlijke behandeling?

Iedereen ervaart de TCA Peel anders qua gevoel. De meeste mensen ervaren het als een intensieve hitte sensatie. Het gevoel van de huid tijdens de TCA applicatie is voor sommige mensen het vervelendste gevoel. Men ervaart alsof de huid in vlammen staat. Dit gevoel behoud je tot enkel 2 min. na de TCA applicatie, hierna is dit gevoel verdwenen. Verder heeft jouw tolerantie een grote invloed op de sensatie van de behandeling.

Ben ik aantoonbaar na de TCA Peel behandeling?

Ja, absoluut. Je bent aantoonbaar. De meeste mensen zien een zichtbaar schonere huid met een roze doorbloeding en een prachtige glow! Sommigen zullen zelf aangeven of je op vakantie bent geweest. Bij de sterke varianten is het normaal dat je maximaal een uur lang frosting zult ervaren op de huid. De plekken die frosting vertonen zullen rood kleuren.

Gaat mijn huid schilferen na de TCA Peel behandeling?

Schrik niet als er veel huidschilfering plaatsvindt. De TCA Peel geeft altijd zijn effect en dit is niet afhankelijk van de hoeveelheid huidschilfering. Mocht er sprake zijn van veel huidschilfering, breng dan de Rescue Relief crème aan dat u van uw behandelaar heeft meegekregen. Bij hoge percentages zal schilfering zeer duidelijk aanwezig zijn. Soms kunnen velletje los hangen. De bedoeling is dat je niet aan deze vellen trekt, maar eventueel voorzichtig afknipt. Vroegtijdig vellen eraf trekken resulteert in litteken vorming.

Mag ik sporten/zwemmen of in de sauna na de TCA Peel behandeling?

Na een TCA Peel is het belangrijk om bepaalde activiteiten en verzorgingsroutines gedurende de eerste paar dagen na de behandeling aan te passen, om het herstelproces van je huid te optimaliseren en ongemak te voorkomen. Hier is een uitgebreide uitleg:

 1. Sauna vermijden in de eerste 2 dagen: We raden ten zeerste aan om gedurende de eerste 7 dagen na de TCA Peel een sauna te vermijden. De TCA Peel heeft al de doorbloeding van je huid gestimuleerd, en de sauna kan dit nog verder verhogen. Dit kan onprettig aanvoelen en zelfs leiden tot overmatige roodheid en irritatie. Het is verstandig om je huid even de kans te geven om te kalmeren voordat je de sauna weer bezoekt.
 2. Vermijd intensieve lichaamsbeweging: Sporten en andere intensieve lichaamsbeweging kunnen ook onaangenaam zijn in de eerste dagen na de behandeling. De TCA Peel heeft de doorbloeding van je huid sterk gestimuleerd, wat kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid van de huid en overmatig zweten. Dit kan ongemak veroorzaken en de huid irriteren. Het is raadzaam om gedurende deze periode je lichaamsbeweging te beperken en te kiezen voor lichtere activiteiten.
 3. Houd behandelde gebieden droog: De behandelde gebieden mogen gedurende de eerste 12 uur na de TCA Peel niet in contact komen met water. Dit betekent dat je de behandelde huid niet mag wassen, onder de douche mag staan, of de behandelde gebieden nat mag maken. Na deze eerste 12 uur kun je wel weer gewoon douchen, maar het is belangrijk om te onthouden dat de huid nog steeds gevoelig is. Gebruik lauw water in plaats van heet water en vermijd ruwe wrijving bij het afdrogen om de huid te beschermen.

Al deze maatregelen zijn bedoeld om je huid de nodige rust en zorg te geven na de TCA Peel. Het is van cruciaal belang om deze aanbevelingen op te volgen om mogelijke ongemakken en complicaties te voorkomen en ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt met de behandeling. Het herstelproces na een TCA Peel kan variëren van persoon tot persoon, maar door deze richtlijnen te volgen, kun je de kans op negatieve reacties minimaliseren en bijdragen aan een succesvolle behandeling.

Waarom moet ik 2 liter water drinken?

Na een TCA Peel-behandeling is het belangrijk om voldoende water te drinken, en hier zijn een aantal redenen voor:

 1. Hydratatie van de huid: TCA (Trichloorazijnzuur) is een chemische stof die wordt gebruikt bij de TCA Peel om de bovenste lagen van de huid te exfoliëren en te vernieuwen. Deze peeling kan de huid tijdelijk uitdrogen. Door voldoende water te drinken, hydrateer je de huid van binnenuit, wat kan helpen om het herstelproces te bevorderen en de huid soepel en gehydrateerd te houden.
 2. Ontgifting: Water speelt een cruciale rol bij het verwijderen van toxines uit het lichaam. Na een TCA Peel kunnen er gifstoffen vrijkomen als gevolg van het vernieuwingsproces van de huid. Door veel water te drinken, help je je lichaam deze gifstoffen effectief te verwijderen, wat het genezingsproces positief kan beïnvloeden.
 3. Algemene gezondheid: Hydratatie is belangrijk voor de algehele gezondheid van je lichaam. Na een behandeling is het lichaam vaak bezig met het herstellen en vernieuwen van weefsels. Goede hydratatie ondersteunt niet alleen de huid, maar ook andere organen en systemen in het lichaam.
 4. Verlichting van mogelijke bijwerkingen: TCA Peels kunnen enkele bijwerkingen veroorzaken, zoals roodheid, schilfering en een lichte zwelling. Voldoende water drinken kan helpen bij het verminderen van deze bijwerkingen en het bevorderen van een sneller herstel.

Bij Derm Medics raden we aan om na een TCA Peel-behandeling minimaal 2 liter water per dag te drinken om de bovengenoemde voordelen te maximaliseren en een optimaal resultaat van de behandeling te bereiken. Het is altijd verstandig om de instructies van je huidverzorgingsspecialist op te volgen en eventuele vragen te stellen over het nazorgproces.

Ik wil onder de zonnebank, of in de zon liggen, kan dit?

Na een TCA Peel ondergaat je huid een regeneratieproces, waarbij nieuwe huidcellen zich vormen en de bovenste huidlaag vernieuwt. Tijdens deze herstelperiode is het van essentieel belang om gedurende de eerste 10 dagen voorzichtig te zijn met blootstelling aan zonlicht, of het nu natuurlijk zonlicht is of kunstmatige UV-straling in een zonnebank. Dit is om verschillende redenen:

 1. Risico op Verbranding: De vernieuwende huid is gevoeliger en kwetsbaarder voor de schadelijke effecten van UV-straling. Als je tijdens deze periode onder de zonnebank gaat of te veel onbeschermde tijd in de zon doorbrengt, loop je een aanzienlijk risico op zonnebrand.
 2. Hyperpigmentatie: De gevoelige huid na een Bio-Peeling is ook vatbaarder voor hyperpigmentatie, wat kan leiden tot ongewenste donkere vlekken op de huid. Dit kan voorkomen worden door je huid te beschermen tegen overmatige blootstelling aan zonlicht.

Tijdens deze herstelperiode moet je extra voorzichtig zijn en overmatige blootstelling aan de zon vermijden. Hier zijn enkele aanvullende tips:

 • Zonnebrandcrème: Breng dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 aan als laatste stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Dit beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-straling, evenals vrije radicalen die huidveroudering kunnen versnellen.
 • Beschermende kleding: Draag indien mogelijk beschermende kleding, zoals een hoed en lange mouwen, om je huid te beschermen tegen direct zonlicht.
 • Beperk de tijd in de zon: Als je niet kunt vermijden om buiten te zijn, beperk dan de tijd die je in de zon doorbrengt, vooral tijdens de heetste uren van de dag.
 • Vermijd zonnebanken: Het wordt sterk aanbevolen om zonnebanken volledig te vermijden gedurende deze herstelperiode.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, help je je huid optimaal te herstellen en beschermen terwijl ze zich vernieuwt na de TCA Peel, waardoor je de beste resultaten kunt bereiken en toekomstige huidproblemen kunt voorkomen.

Kan ik een reactie krijgen op de TCA Peel?

Het is heel normaal dat na een TCA Peel sommige mensen een reactie van de huid ervaren, zoals zwelling, rode bultjes en schilfering. Deze reactie kan verontrustend zijn, maar het is belangrijk om te weten dat dit geen allergische reactie is en meestal vanzelf verdwijnt na enkele dagen. Hier is een diepgaandere uitleg:

 1. Zwelling en Rode Bultjes: Na een TCA Peel kan de huid reageren met zwelling en rode bultjes. Dit is een natuurlijke reactie van de huid op de behandeling. De peeling heeft de bovenste huidlagen verwijderd, en dit kan leiden tot tijdelijke irritatie en ontstekingsreacties. De zwelling kan optreden omdat de huid vocht vasthoudt als reactie op de behandeling. De rode bultjes kunnen ontstaan als gevolg van de stimulatie van de doorbloeding en de reactie van de huid op de behandeling.
 2. Geen Allergische Reactie: Het is belangrijk om te benadrukken dat dit geen teken is van een allergische reactie op de TCA Peel. In plaats daarvan is het een normale reactie van de huid op de behandeling. Het komt vaak voor en is meestal tijdelijk van aard.
 3. Verband met Hydratatie: Een belangrijke factor die deze reactie kan beïnvloeden, is hydratatie. Het is mogelijk dat als je onvoldoende water drinkt na de behandeling, de huid gevoeliger kan reageren. Voldoende hydratatie is cruciaal om je lichaam te helpen bij het herstellen en afvoeren van afvalstoffen, wat kan bijdragen aan een comfortabeler herstelproces.
 4. Duur van de Reactie: Over het algemeen zullen de zwelling en rode bultjes binnen 3 tot 5 dagen vanzelf verdwijnen. Dit is een normaal onderdeel van het herstelproces. Als je echter een langere reactie hebt die langer aanhoudt dan 5 dagen of als de symptomen verergeren in plaats van verbeteren, is het verstandig om contact op te nemen met ons. We kunnen je adviseren over verdere stappen en eventuele aanvullende behandelingen die nodig zijn.

Het is essentieel om geduld te hebben en de huid voldoende tijd te geven om te herstellen na een TCA Peel. Door goed gehydrateerd te blijven en de reactie van de huid te monitoren, kun je bijdragen aan een comfortabeler en effectiever herstelproces.

Shop direct jouw skincare!

In onze webshop vind je een scala aan producten, waaronder cleansers, serums, moisturizers, zonnebrandcrèmes, tools en meer. Elk product is zorgvuldig geselecteerd op basis van de effectiviteit van de ingrediënten en de wetenschappelijk bewezen resultaten. Of je nu op zoek bent naar anti-aging producten, hydraterende formules of specifieke oplossingen voor huid-, nagelproblemen, bij Derm Medics hebben we de juiste producten voor jou

Onze behandelingen

Medische huidverbetering

Bij Derm Medics bieden we geavanceerde medische huidverbeteringsbehandelingen die uw huid naar een hoger niveau tillen. We begrijpen dat uw huid een weerspiegeling is van uw algehele gezondheid en welzijn, en daarom streven we ernaar om uw huid te transformeren en te laten stralen.

Onze medische huidverbeteringsbehandelingen zijn ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken en tegelijkertijd de algehele conditie van uw huid te verbeteren. Of u nu last heeft van fijne lijntjes en rimpels, pigmentatieproblemen, acne littekens, een doffe teint of andere huidimperfecties, wij hebben de expertise en technologie om u te helpen.

Cosmetische huidverbetering

Bij Derm Medics begrijpen we hoe belangrijk een stralende huid is voor het bereiken van een mooie, gezonde gloed. Daarom bieden we een scala aan cosmetische huidverbeteringsbehandelingen die specifiek zijn ontworpen om uw huid te laten stralen.

Onze ervaren team van huidspecialisten zal uw huid grondig analyseren en een persoonlijk behandelplan opstellen om uw gewenste “glow” te bereiken. Of u nu last heeft van een doffe teint, ongelijkmatige huidtextuur, vermoeide huid of andere huidimperfecties, wij hebben de oplossingen om uw huid nieuw leven in te blazen en een prachtige gloed te creëren.

Nagelafwijkingen
& voetproblemen

Bij Derm Medics begrijpen we dat nagelafwijkingen en voetproblemen veel ongemak kunnen veroorzaken. Daarom bieden we gespecialiseerde oplossingen voor nagelreconstructies en een breed scala aan behandelingen om u te helpen uw voeten gezond en mooi te houden.

Onze deskundige medische pedicure hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van nagelafwijkingen en voetproblemen. Of u nu last heeft van schimmelnagels, beschadigde nagels, ingegroeide teennagels, eeltvorming of andere nagel- en voetgerelateerde aandoeningen, wij hebben de oplossingen om u te helpen.

Hoe ervaren klanten Derm Medics?

Bekijk direct onze reviews

×